Resveratrol

Marjolein | maandag 20 april |

resveratrol

Door het RTL programma Jinek is Resveratrol volop in het nieuws gekomen. De voordelen voor de gezondheid van Resveratrol lijken veelbelovend, maar dit is wetenschappelijk nog niet vastgesteld. Toch willen we graag de informatie die er is over resveratrol graag met je delen.

Bekijk het assortiment Resveratrol op Plein.nl

Wat is Resveratrol?

Resveratrol is een polyfenolen, een stofje dat van nature voorkomt in biologisch geteelde groenten, fruit en kruiden. Sommige polyfenolen, waaronder resveratrol, zijn fytoalexinen. Fytoalexinen zijn een natuurlijke afweerstoffen die planten beschermen tegen ziektes, schimmels, insecten en UV-licht. Verder heeft resveratrol heeft een antioxidanten werking en heeft het ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen. 

In welke voedingsbronnen zit Resveratrol?

Resveratrol komt voor in onze voeding. Voedingsmiddelen met Resveratol zijn Japanse duizendknoop, druiven, bessen en pinda's.

  • Rode druiven zijn een krachtige bron van Resveratrol. Rode wijn bevat Resveratrol als gevolg van het gistingsproces.
  • Pinda’s zijn een erg praktische voedselbron van Resveratrol. Ze zijn echter een minder geconcentreerde bron van Resveratrol dan druiven of de Japanse duizendknoop.
  • Diep blauwe, rode, en paarse bessen bevatten ook Resveratrol in kleinere, wisselende hoeveelheden. Bessen die behoren tot de Vaccinumsoort, waaronder bosbessen en cranberry's, bevatten de grootste hoeveelheden Resveratrol.

Als je weet welke voedingsmiddelen Resveratrol bevatten kan je deze toevoegen aan je eetpatroon waardoor je ook door voeding Resvertrol binnenkrijgt.

Onderzoek naar de werking van resveratrol

Er zijn aanwijzingen dat resveratrol een gunstig effect kan hebben op onder andere de stofwisseling, de bloed- en insulinespiegel en het functioneren van de lever. Daarom wordt nog steeds volop onderzoek gedaan naar de werking van resveratrol. 

Daarnaast acht men het mogelijk dat resveratrol positieve effecten zou kunnen hebben op het ziekteverloop van COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Omdat het coronavirus betrekkelijk nieuw is, is het verband tussen resveratrol en het coronavirus nog niet voldoende onderzocht om goede conclusies te kunnen trekken. Verdere onderzoeken zullen moeten uitwijzen of resveratrol echt een positief effect heeft op het verloop van COVID-19.

Resveratrol kopen

Aangezien de gezondheidseffecten van resveratol nog niet voldoende onderzocht zijn en er nog geen hard bewijs is voor de werking, zul je voor jezelf de afweging moeten maken of resveratol een goed product voor je is en of je dit als aanvulling op je gezonde voeding nodig hebt. Mocht je besluiten op resveratol te kopen dan vind je op Plein.nl meerdere merken die resveratol in hun assortiment hebben

Deze producten zijn een voedingssupplement. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding of gezonde levensstijl. Lees voor gebruik van het voedingssupplement de gebruiksaanwijzing of de informatie op het etiket. Hier staat informatie met betrekking tot doseringen, bijwerkingen en waarschuwingen.

Over de schrijver

Marjolein
Marjolein

Ik ben Marjolein en ik ben gediplomeerd drogist. Bij mij kan je terecht voor al je vragen rondom je gezondheid.