Plein.nl verhuist en verdrievoudigt de logistieke capaciteit

Plein | vrijdag 11 juni | Algemeen

nieuw distributiecentrum plein.nl

Plein.nl verhuist begin juni haar distributiecentrum naar een nieuwe locatie. De nieuwe locatie is drie keer zo groot en biedt de komende jaren de mogelijkheid om door te groeien naar het tienvoudige van het huidige magazijn. Met de verhuizing speelt Plein.nl in op de groei van het aantal online bestellingen en de uitbreiding van het assortiment.

Het huidige distributiecentrum van Plein.nl bevindt zich in Moerdijk en kent een oppervlakte van 2.800m2 met een hoogte van 6 meter. Het nieuwe warehouse geeft met 6.200m2 en een hoogte van 12 meter ruim drie keer meer capaciteit. Deze extra ruimte biedt Plein.nl de mogelijkheid om in te spelen op de enorme groei in het aantal online bestellingen.

Het afgelopen jaar heeft Plein.nl een ruime verdubbeling gezien van het aantal geplaatste bestellingen vanuit Nederland en België. Bovendien is het assortiment gegroeid met ruim 10.000 producten. De keuze voor een groter magazijn was hierdoor snel gemaakt. Het nieuwe pand bevindt zich bovendien slechts drie minuten van de huidige locatie en biedt de mogelijkheid om de komende jaren door te groeien naar 30.000m2.

Geavanceerde inpakmachines

Naast de extra ruimte en mogelijkheden tot groei, investeert Plein op de nieuwe locatie ook in duurzame oplossingen, zoals geavanceerde inpakmachines die de verpakking precies afstemt op de grootte van de bestelling en hierdoor loze ruimte voorkomt. Kleinere pakketten betekent minder vrachtwagens en dus een vermindering van de CO2-uitstoot.

Het nieuwe distributiecentrum wordt vanaf juni in gebruik genomen.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.