De voordelen van de PeeWee kattenbak

Renée | dinsdag 12 mei | Kat

peewee-kattenbak

De meeste katteneigenaren hebben er wel één in de kamer staan: de bekende kattenbak! Maar het schoonmaken van de kattenbak is voor veel baasjes niet het meest favoriete klusje. Het stinkt en veel mensen stellen het schoonmaken zo lang mogelijk uit. Hier zal je kat echter niet blij mee zijn en op zoek gaan naar een plekje waar hij wel zijn behoeftes kan doen. Gelukkig heeft PeeWee hier iets op bedacht: een speciale kattenbak met een dubbele bodem. Deze kattenbak vermindert ongewenst geurtjes, blijft langer fris, verbruikt weinig kattenbakkorrels en is bovendien duurzaam.

Ontdek het assortiment van PeeWee op Plein.nl

PeeWee kattenbak

De kattenbak van PeeWee is een kattenbak die wat extra’s te bieden heeft. De kattenbak onderscheid zich van de rest door het hebben van niet één, maar twee bodems. De speciale kattenbak bestaat uit:

  • Een bovenbak met een rooster. Hierop worden de korrels gelegd. Het rooster scheidt het zaagsel van de korrels waardoor de korrels op de onderbak terechtkomen.
  • Een onderbak. De onderste bodem waar het zaagsel en de urine terecht komt nadat het gescheiden is van korrels.

Doordat het zaagsel en de urine op de onderbak komen te liggen, ontstaan er geen vieze geurtjes. Het zaagsel blijft doorgaan met het absorberen van urine en stank waardoor jouw huis reukvrij blijft.

De functies van de PeeWee kattenbak

Dat jouw huis reukvrij blijft, is niet het enige pluspunt van deze speciale kattenbak. Doordat het vervuilde zaagsel en urine in de onderste bak belanden, blijven de poten van jouw kat schoon en fris. Hierdoor loopt jouw kat niet langer meer met vieze pootjes door je huis. Dit betekent dat jouw huis ook een stuk schoner blijft. Dit lijkt een utopie, maar het kan écht met PeeWee.

PeeWee houtkorrels

PeeWee houtkorrels zijn gemaakt van de Zweedse fijnspar. Het zaagsel van deze boom werkt absorberend en neutraliseert ammoniak-lucht. Er wordt tijdens het maken van de korrels geen schors of blad gebruikt en er wordt tijdens de productie geen lijm, geurstoffen of bindmiddel toegevoegd. De PeeWee houtkorrels zijn gemaakt van 100% recyclebare grondstoffen en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Bovendien absorberen de houtkorrels van PeeWee aanzienlijk meer vocht en geur dan alle andere kattenbakvullingen op de markt. Ook extra fijn: er is maar een laagje van twee centimeter houtkorrels nodig voor het vullen van de PeeWee kattenbak. Hierdoor gebruik je zo weinig houtkorrels dat je een zak PeeWee houtkorrels van 9 liter een paar maanden lang kan gebruiken.

Daarnaast is het verschonen van de kattenbak duurzaam en ontstaan er nooit meer nare geurtjes en vervuilende stofwolken in jouw huis!

Ontdek het assortiment van PeeWee op Plein.nl

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik bezit 2 dierdiploma's en ik ben bij Plein werkzaam als huisdier- en productspecialist.