Hoe parfum langer laten ruiken?

Plein.nl | donderdag 28 januari | Parfum

parfum-langer-laten-ruiken

Het dragen van parfum is een luxe, en geeft je nét dat extra beetje zelfvertrouwen. Het is dus extra fijn en belangrijk dat je het parfum zo lang mogelijk ruikt. In dit blog geven we je tips om de geur langer te laten ruiken.

Ontdek het uitgebreide assortiment aan parfumerie bij Plein.

Tip 1: Breng de parfum aan op een vette onderlaag

Onderzoek wijst uit dat een geur langer blijft hangen op een vettere huid. Heb je last van een droge huid? Om te zorgen dat de geur langer blijft hangen, kun je een beetje Vaseline op de plekken waar je parfum sprayt aanbrengen.

Tip 2: Spray op warme lichaamsdelen

Goede plekken om te sprayen is je decolleté, op je handen, achter je oren en in je knie- en elleboogholtes. De pulspunten moet je ook niet vergeten. Pulspunten zijn de plekken waar je de hartslag goed kunt voelen omdat de aderen dichter op de huid liggen. Je huid wordt op deze plekken opgewarmd door de temperatuur van je bloed.

Tip 3: Spuit wat parfum op een watje

Draag het bespoten watje bij je, bijvoorbeeld in je bh of broekzak. Op deze plekken wordt het erg warm, waardoor je de geur extra goed ruikt.

Tip 4: Smeer eerst met bodylotion

Door je eerst in te smeren met een bodylotion in dezelfde geur als je parfum, zorg je ervoor dat de geur nog sterker naar voren komt.

Tip 5: Bewaar je parfum op een koele en droge plek

Geurstoffen worden afgezwakt door licht en hitte. Bewaar je parfum daarom op koele en droge plekken. Probeer je badkamer daarom te vermijden.

Tip 6: Zonlicht versterkt de geur

Wanneer het zomer is en het zonnetje meer zal schijnen, doet dit de geurmoleculen te goed. Ze worden namelijk versterkt waardoor het meer zal geuren. Hierdoor zal je Eau de Toilette geur eerder een Eau de Parfum worden!

Ontdek het uitgebreide assortiment aan parfumerie bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.