Ovenrooster schoonmaken

Plein | woensdag 31 januari | Schoonmaakmiddel

ovenrooster-schoonmaken

Bij het huishouden horen heel veel klusjes. Het schoonmaken van het ovenrooster is zo'n klusje dat je niet elke dag doet. En dat hoeft gelukkig ook niet! In de oven vind je vaak vastgeroeste plekken op het harde metalen en roestvrij stalen rooster die lastig zijn om schoon te maken. Gelukkig zijn er genoeg tips & tricks waarmee je toch eenvoudig en snel het ovenrooster schoonmaakt.

Bekijk hier het assortiment voor de schoonmaak van je oven bij Plein.

Ovenrooster schoonmaken

Door het bakken van taarten, het braden van vleesgerechten en de nodige ovenschotels wordt je ovenrooster vies. Het schoonmaken van je ovenrooster is niet het leukste klusje en vergt soms heel wat boenwerk. Wil je snel en op een efficiënte manier je ovenrooster schoonmaken? Met deze tips en handige producten wordt het reinigen van het ovenrooster een makkie.

Foamspray

Een foamspray biedt als voordeel ten opzichte van een gewone spray, dat je minder kans hebt op spatten, wat wel zo fijn is voor je kleding. De 3G Professioneel Oven, Grill en BBQ reiniger breng je direct en onverdund aan op de plekken. Het hoeft maar enkele minuten in te werken. Voor het realiseren van een optimaal resultaat verwijder je met een borstel, staalwol of schuursponsje de aangekoekte etensresten. Spoel het rooster daarna met warm water schoon af en neem af met een vochtige doek.

Ovenspons

Zoals hierboven genoemd kun je het rooster schoon boenen met een spons of borstel nadat je het reinigingsmiddel hebt laten intrekken. Gebruik vervolgens de HG ovenspons. Deze spons is anders dan andere sponzen door de sterk schurende werking waarmee je hardnekkige aanslag eenvoudig verwijdert.

Alles-in-één pakket

Wanneer je al je benodigde spullen in één keer wil kopen, dan is de HG Oven & Grill Vernieuwingskit een aanrader! Dit is een complete kit om niet alleen de oven of grill te reinigen, maar ook bakplaten en barbecueroosters (handig voor van de zomer!). Om de materialen er weer als nieuw uit te laten zien, breng je met de bijgeleverde speciale kwast de inweekgel nauwkeurig aan op de plekken die extra aandacht nodig hebben. Laat de gel vervolgens, afhankelijk van de viesheid van het rooster, tussen de 5 tot 30 minuten inwerken. Deze gelformule is speciaal ontwikkeld voor het lang kunnen inwerken (zonder in te drogen!). Daarna is de gel gemakkelijk te verwijderen met een keukenpapiertje of met een vochtige spons. Overige resten kunnen grondig weggespoeld worden met water.

Let erop dat al het schoonmaakmiddel verwijdert is voordat je het rooster weer gaat gebruiken.

Bekijk hier het assortiment voor de schoonmaak van je oven bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.