Orthopedische hondenkussens en hondenmanden

Plein | maandag 13 november | Hond

boost je weerstand

Met orthopedische hondenkussens of -manden geef je de hond in iedere levensfase een optimaal ligcomfort. Vaak worden deze bedden gekocht voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen, maar iedere hond kan baat hebben bij een stevig orthopedisch ligbed. Ook voor honden is goede nachtrust namelijk ontzettend belangrijk en een fijne en comfortabele hondenmand of hondenkussen kan daarvoor zorgen. 

Ontdek het volledige assortiment Beeztees op Plein.nl

Wat is een orthopedisch hondenkussen of hondenmand?

Een orthopedische hondenmand of orthopedisch hondenkussen is gevuld met een stevige vulling gemaakt van memory foam. Memory foam, ook wel traagschuim genoemd, is een soepel materiaal dat ervoor zorgt dat de druk op de gewrichten en rug van jouw hond wordt verminderd. Orthopedische hondenkussens of -manden passen zich namelijk aan, aan het lichaam van de hond, waardoor het een zwevend effect creëert zonder drukpunten.

Hierdoor kan jouw hond heerlijk ontspannen liggen en zonder ongemakken relaxen of slapen op zijn of haar kussen of mand!

Waarom een orthopedisch hondenkussen of hondenmand?

Een orthopedisch hondenkussen of orthopedische hondenmand wordt vaak aangeraden voor honden met verschillende kwalen, zoals gewrichtsproblemen, ouderdomskwalen, overgewicht of bijvoorbeeld na een operatie. Maar ook honden die kerngezond zijn, kunnen het voordeel ervaren van de orthopedische werking van een mand of kussen. Een orthopedisch ligbed draagt namelijk bij aan het ontspannen van de spieren en tevens bevordert het de doorbloeding. Door optimaal ligcomfort en een goede ondersteuning aan te bieden met een orthopedisch ligbed, kun je gewrichtsproblemen of andere lichamelijke ongemakken bij jouw hond voor de toekomst reduceren of zelfs voorkomen. Daarnaast is het ook voor grote en zware honden ontzettend fijn dat ze hun spieren en gewrichten optimaal kunnen laten uitrusten, bijvoorbeeld na een flinke wandeling. 

Wat zijn de voordelen van een orthopedisch hondenkussen of orthopedische hondenmand?

  • Het past zich aan, aan het lichaam van jouw hond. Hierdoor ligt de ruggenwervel van jouw hond goed recht en wordt de druk op botten en gewrichten verminderd.
  • Het draagt bij aan een goede doorbloeding, wat goed is voor het energiesysteem en de zenuwen van jouw hond.
  • Het ontspant de spieren, zodat jouw hond heerlijk ontspannen kan rusten en slapen.
  • Het draagt bij aan het reduceren of zelfs voorkomen van gewrichtsproblemen in de toekomst.
  • De antislip laag aan de onderzijde van het kussen of de mand gaat verschuiven tegen.
  • De hoezen van de kussens en manden zijn allemaal te wassen in de wasmachine

Of je nu op zoek bent naar een heerlijk zacht mandje, een robuuste mand of een comfortabel kussen, voor iedere hond is er een perfecte match te vinden! En uiteraard kun jij een kleur kiezen die perfect matched in jouw interieur!

hondenmand

Orthopedische hondenmanden

Een orthopedische hondenmand heeft, naast de orthopedische werking, als bijkomend voordeel dat jouw hond zich kan opkrullen tegen de opstaande randen. Daarnaast zorgen de opstaande randen ervoor dat de hond zijn of haar kop kan ondersteunen. Ideaal wanneer jouw hond graag slaapt met de kop hoog. De manden zijn beschikbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Zo is ook voor jouw hond de perfecte mand verkrijgbaar.

Ontdek hier alle orthopedische hondenmanden van Beeztees op Plein.nl

hondenkussen

Orthopedische hondenkussens

Sommige hondenrassen vinden het fijner om op een kussen heerlijk languit te liggen. Hiervoor zijn er verschillende vormen, maten en kleuren orthopedische hondenkussens verkrijgbaar. Deze kussens geven uiteraard jouw hond de gewenste ondersteuning en jouw trouwe viervoeter kan er uren ontspannen op uitrusten of slapen. 

Tip! Is jouw hond een echte waterrat? Kies dan voor de orthopedische kussens met waterdichte binnenhoes.

Ontdek hier alle orthopedische hondenkossens van Beeztees op Plein.nl

benchkussen

Orthopedische benchkussens

Wil je jouw hond ook in de hondenbench voorzien van alle gemakken en het comfort van de orthopedische werking? Kies dan voor een orthopedisch benchkussen. Deze kussens zijn speciaal ontworpen om in een hondenbench te plaatsen. Zo kan jouw hond ook in zijn of haar bench heerlijk ontspannen tot rust komen. Uiteraard zijn de benchkussens ook ideaal om als ligkussen buiten de bench te gebruiken.

Ontdek hier alle orthopedische benchkussens van Beeztees op Plein.nl

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.