Natuurlijke mondverzorging met zwarte tandpasta en bamboe tandenborstels

Elisha | dinsdag 21 januari | Specialistische mondverzorging

zwarte-tandpasta-bamboe-tandenborstel

Je tanden poets je elke dag. Maar heb je wel eens nagedacht over natuurlijke methodes voor jouw dagelijkse mondverzorging? Tegenwoordig zijn er veel biologische producten op de markt. Duurzame middelen die jij kunt gebruiken om jouw tanden goed te verzorgen en witter te maken. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte tandpasta met houtskool, of een bamboe tandenborstel. In dit blog lees je er meer over.

Op Plein vind je een breed assortiment met zwarte tandpasta's met houtkool en bamboe tandenborstels.

Zwarte tandpasta voor wittere tanden

Dit klinkt best apart hè? Maar het is echt waar: er zijn diverse zwarte tandpasta's verkrijgbaar die jou een mooi wit gebit bezorgen. Ik heb drie varianten getest en ik moet je zeggen in het begin voelt het inderdaad gek. Het is even wennen, dat zwarte spul op je witte tanden. De tandpasta’s zijn echter wel lekker fris en op het zicht na is het niks anders dan gewone tandpasta! Verwacht niet dat je na twee keer poetsen al resultaat ziet. Je moet wel een tijdje blijven poetsen. Je gebruikt de zwarte tandpasta gewoon in plaats van je normale tandpasta. Het eindresultaat? Een stralend mooi en gezond gebit! Zeker de moeite waard om te proberen!

Houtskool als werkzame stof

Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Deze tandpasta’s met houtskool zorgen ervoor dat verkleuringen op je tanden verdwijnen. Van nature heb je namelijk een stuk lichtere tanden dan je zult denken. Door etensresten en dranken (zoals koffie en thee) zijn je tanden in de loop der tijd verkleurd. Een houtskool tandpasta absorbeert deeltjes die verkleuringen veroorzaken waadoor jouw natuurlijke kleur weer meer terug komt. Wittere tanden zonder te bleken! Want de tandpasta's bevatten geen chemische bleekmiddelen, maar zijn grotedeels op basis van natuurlijke ingrediënten. Een super natuurlijke methode dus om je gebit goed te verzorgen.

Een duurzame tandenborstel van bamboe

Wil je naast een natuurlijke tandpasta ook een duurzame tandenborstel? Probeer dan eens een van de bamboe tandenborstels van Next Brush. In de webshop vind je verschillende varianten. Met zachte, medium en harde haartjes, alsook een kindervariant. De Next Brush tandenborstels zijn gemaakt van het milieuvriendelijke bamboe en de borstelharen zijn van Nylon-6 (vrij van BPA). Hierdoor zijn de tandenborstels voor 98% biologisch afbreekbaar. Ze werken net zo goed als een normale tandenborstel en gaan ook net zo lang mee, maar milieutechnisch gezien is dus een betere keuze!

Kies jij al voor duurzame en natuurlijke mondverzorging? Op Plein vind je een breed assortiment met zwarte tandpasta's met houtkool en bamboe tandenborstels.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!