Natuurlijke gezichtsverzorging

Elisha | zondag 22 maart | Verzorging

natuurlijke-gezichtsverzorging

Je huid krijgt dagelijks heel wat te verduren. Regen, koude wind of juist extreem warme zonnestralen. Het is heel belangrijk om je huid goed te verzorgen en vooral je kwetsbare gezichtshuid wat extra aandacht te geven. Wat is nou een betere manier om dit te doen dan met natuurlijke producten? In dit blog zetten we producten voor je op een rijtje die je helpen bij een routine met natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten én vertellen we je graag alles over ons brede assortiment natuurlijke verzorgingsmerken.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment natuurlijke gezichtsverzorging.

Natuurlijke gezichtsverzorging

Bij natuurlijke verzorgingsproducten spelen planten en kruiden vaak de hoofdrol. Planten bevatten vele unieke eigenschappen waar van oudsher al gebruik van wordt gemaakt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: kokos, vanille, lavendel, rozen, komkommer, argan olie, amandelen en nog veel meer!

Typerend voor natuurlijke verzorgingsproducten is ook dat de ingrediënten op een duurzame manier verkregen zijn, met respect voor mens en milieu, maar ook om de beste kwaliteit van de ingrediënten te waarborgen. Om de huid te respecteren zijn de producten veelal vrij van schadelijke toevoegingen, zoals vrij van parabenen, sulfaten, parfum en alcohol.

natuurlijke-gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging met natuurlijke producten

Je gezicht heeft altijd een beetje extra aandacht nodig. Je gezichtshuid is namelijk het meest gevoelig. Door je gezicht goed te verzorgen houd je de huid mooi en gezond. Natuurlijke verzorgingsproducten belasten de huid niet en gaan irritaties tegen. Met deze zes tips verzorg je je huid op natuurlijke wijze:

1. Reinigen

Reinig je gezicht elke dag! In de avond om make-up en vuil te verwijderen, maar ook in de ochtend. Het is belangrijk dat je echt alle make-up resten verwijdert en dat er geen zichtbaar vuil meer achterblijft. Wil je niet dagelijks zoveel watjes of make-up doekjes weggooien? Dan is de Make-off Glove van Skoon een ideale oplossing. Deze make-off glove van Skoon is perfect voor een zachte reiniging met alleen water. De zachte textielroosjes werken als mini 'magneetjes' die alle make-up en overige verontreiniging opzuigen. Het lichte scrubeffect ondersteunt de zachte reiniging en stimuleert de huid.

2. Scrubben

Scrub je gezicht af en toe voor een mooie egale huid, om je gezicht extra goed te reinigen en dode huidschilfers te verwijderen. Door te scrubben komt je nieuwe huidlaag tevoorschijn. Let wel op dat je niet té hard scrubt, want je wilt je huid niet beschadigen. Je gezicht is super gevoelig, dus gebruik een andere scrub dan je voor je lichaam gebruikt. Wil je dode huidcellen op een natuurlijk manier verwijderen? Kijk dan eens naar de Konjac Spons van Skoon! De Konjac Sponges stimuleren de doorbloeding, zorgen voor een nieuwe groei van huidcellen en bestaan uit natuurlijke vitaminen en mineralen die je huid weer doen stralen. 

3. Niet te warm douchen

Wist je dat je gezichtshuid slecht tegen te warm water kan? Hiermee droog je de huid namelijk uit. Douche dus niet te warm en hydrateer je gezicht na het douchen.

4. Drink voldoende water

Hydrateren doe je niet alleen middels crèmes, maar ook van binnenuit! Drink genoeg water. Dit zorgt voor een goede vochttoevoer naar je huid.

5. Gebruik een goede verzorgende crème.

Dag en nachtcrèmes hebben elk z’n eigen verzorgende aspecten. Een dagcrème beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf en een nachtcrème herstelt je huid. Wil je je gezichtshuid goed verzorgen dan is dit een must! Mijn favoriet voor 's nachts is de nachtcrème van Zarqa. Zarqa is ontstaan vanuit de heilzame werking van Dode Zee-kuren. De waardevolle mineralen uit dit gebied dragen bij aan een goed gehydrateerde, gezonde en stralende huid. In Zarqa producten vind je mineralen uit de Dode Zee die je huid optimaal verzorgen en beschermen. Superfijne natuurlijke producten voor je dagelijkse huidverzorging.

6. Geef je huid een extra boost

Kan je huid wel wat extra's gebruiken? Probeer dan de Hydra Booster Ampullen van Zarqa. Deze zevendaagse kuur geeft je huid de optimale hydratatie boost. Eén ampul bevat tot wel acht keer meer werkzame stoffen dan een crème of masker. Ideaal als je merkt dat je huid extra behoefte heeft aan vocht.

Ook een echte aanrader is de Skin Food lijn van Weleda. De voedende en herstellende crème van Weleda Skin Food voedt en verzorgt de droge en ruwe huid. De crème is geschikt voor zowel het lichaam als het gezicht en is multifunctioneel. Van droge plekjes (knieën, ellebogen, gesprongen lippen, schralen handen en ruwe voeten) tot de ideale highlighter voor over je make-up. Niet voor niets is Weleda Skin Food dé succesformule sinds 1926.

Tip: breng de crème 's avonds aan voor een krachtige boost en herstel in de nacht.

natuurlijke-lichaamsverzorging

Natuurlijk gezichtsverzorgingsmerken

Op Plein bieden wij een breed aanbod van natuurlijke gezichtsverzorgingsmerken:

Weleda

Heerlijke en eerlijke producten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Weleda maakt in haar producten áltijd gebruik van planten. Bij Weleda kun je terecht voor je volledige verzorgingsroutine, maar ook voor de allerkleinsten heeft Weleda een verzorgingslijn.

Lavera

Bij Lavera kun je terecht voor 100% natuurlijke huidverzorging en cosmetica. De verzorgingsproducten van Lavera zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten die zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn. De Lavera producten bevatten geen chemische conserveringsmiddelen en zijn niet getest op dieren.

Lovea

Lovea biedt twee lijnen: Lovea Nature met pure huid- en haarverzorgingsproducten die voor minimaal 95% bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Ze reinigen en verzorgen de huid en het haar op milde wijzen en irriteren niet. De producten zijn bovendien vrij van fenoxyethanol, PEG, kleurstoffen en synthetische geurstoffen.

Naïf

In de producten van Naïf worden uitsluitend ingrediënten gebruikt die je huid écht nodig heeft. No-nonsense skincare die je huid reinigen en verzorgen zonder schadelijke onzin. Van verzorgende dag- en nachtcremes tot scrub en cleansers: Naïf heeft het allemaal. 

Zarqa

Zarqa biedt een totale verzorging voor de huid. Zarqa is zuiver, mild, natuurlijk en speciaal ontwikkeld om het risico op allergieën te minimaliseren. De producten van Zarqa bevatten alleen natuurlijke en plantaardige werkstoffen die je huid in balans brengen. De lichaamseigen zouten en mineralen uit de Dode Zee in combinatie met essentiële plantenextracten en werkstoffen zorgen voor een optimale verzorging.

Skoon

Skoon biedt natuurlijke manieren om de huid te reinigen. Dit doe je door gebruik van de Konjac Sponge of een make-off washandje waarmee je op een grondige, maar milde wijze je huid reinigt. De Konjac Sponges worden van de wortels van de plant gemaakt, wat maakt dat het een 100% natuurlijk product is.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment natuurlijke gezichtsverzorging.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!