Tips voor het verzorgen van je nagels

Plein.nl | dinsdag 15 december | Verzorging

nagelverzorging-tips

Om mooie, lange en sterke nagels te hebben is het belangrijk dat je je nagels, nagelriemen en de huid daaromheen goed verzorgd. Om dit te bereiken zijn er altijd dingen die je beter wel of juist beter niet kunt doen. In dit artikel vertellen we je de beste tips voor nagelverzorging.

Bekijk hier het ruime assortiment voor de verzorging van je nagels op Plein.

Functie nagels

Je nagels en handen zijn je visitekaartje. Mooi en goed verzorgde nagels zijn een must en vertellen veel over jou als persoon. Maar wat is nou eigenlijk de functie van je nagels? De belangrijkste functie van de nagels is de bescherming van de zenuwuiteinden in de toppen van de vingers, waardoor er geen eeltvorming plaats kan vinden. Doordat er nagels zijn kan het gevoel in de vingertoppen worden behouden. Ondanks dat nagels bestaan uit dode cellen, groeien deze wel. Menselijke nagels groeien ongeveer 2-3 mm per maand. Om een nagel volledig opnieuw te laten aangroeien is ongeveer 6 tot 8 maanden nodig. Teennagels groeien minder snel dan vingernagels.

Nagels verzorgen

Nu we weten wat de functie is van je nagels is het belangrijk om je nagels optimaal te verzorgen. Met onderstaand stappenplan hebben je binnen no-time nette en mooie nagels.

Stap 1: Nagelriemen verzorgen

Het huidrandje dat op de nagel aansluit, heet de nagelriem. Nagelriemen zijn een bescherming voor de nagelwortel/matrix. Op het moment dat je een nagelriem verwijderd (nooit doen!) is deze bescherming weg en kunnen er ontstekingen ontstaan wat de groei van de nagel geen goed zal doen. Als we kijken naar de nagel, dan is het belangrijk om de verzorging van de nagelriemen specifiek aandacht te schenken, omdat daar de groei van je nagel begint.

Voor optimaal verzorgen van je nagelriemen maak je gebruik van een nagelriemcrème. Deze crème laat je even intrekken en kun je om een beter resultaat te krijgen inmasseren. Het herstelt droge en (in)gescheurde nagelriemen en sommige crèmes hebben zelfs een ontstekingsremmende functie. Een nagelriemcrème maakt de nagelriemen weer soepel en zacht.

Een onmisbare accessoire in de manicure behandeling is de bokkenpoot. Zijn je nagelriemen soepel en zacht geworden door de nagelriemcrème? Dan is het tijd om met een bokkenpoot de nagelriem voorzichtig terug te duwen. Gebruik de bokkenpoot met belijd. Hierdoor zal er geen beschadiging optreden aan de nagelriem en -wortel.

Liever snel aan de slag? De Cuticle Softener Pen van Herôme bestaat uit een stiftje wat tevens als bokkenpootje gebruikt kan worden. Het stiftje bevat verzachtende Amandel- en Avocado-olie. Door het stiftje op de pen kan de olie gemakkelijk aangebracht worden op de nagelriemen, even laten intrekken en vervolgens kunnen de nagelriemen worden teruggeduwd.

Stap 2: Nagels verzorgen

Na de nagelriemen is het de beurt aan je nagels. Het merk Herôme biedt een breed assortiment aan nagel verzorgingsproducten. Een nagelolie helpt het de structuur van de nagels te versterken zorgt voor gezonde nagels. Je nagels worden gevoed, zijn glad en elastisch en de nagelgroei wordt gestimuleerd.

Stap 3: Vijlen

Om je nagels de gewenste vorm te geven, kun je je nagels beter vijlen dan knippen. Knippen kan scheurtjes of beschadigen veroorzaken. Met een nagelvijl shape je je nagels in de gewenste vorm. Tevens kun je kleine haakjes ook wegvijlen waardoor de kans op het inscheuren van de nagel wordt geminimaliseerd.

Stap 4: Handverzorging

Tenslotte is het ook belangrijk om, naast je nagels, ook je handen goed te verzorgen. Zeker met koudere dagen, of handen die vaak in contact zijn met water zullen over het algemeen droger zijn. Je kunt dan kiezen voor gebruik van een handcrème zodat je handen worden gehydrateerd, zachter en weer soepeler zullen worden.

Tips voor het verzorgen van je nagels

  • Probeer je nagels niet altijd te voorzien van een kleurtje. Je sluit de nagel namelijk af van onder andere zuurstof.
  • Om er zeker van te zijn dat de kleur van de nagellak geen impact heeft op de natuurlijke nagel, gebruik je een base coat. Zo blijft de kleur van de natuurlijke nagel onaangetast.
  • Ben je je nagellak zat of is het toe aan vervanging? Verwijder je nagellak dan met een aceton vrije nagellak remover. Aceton droogt de nagels uit. Bij weinig gebruik van nagellak remover met aceton zal dit echter niet veel impact hebben.
  • Probeer je nagels tijdens het vijlen één kant op te vijlen voor een mooier resultaat.

Bekijk hier het ruime assortiment voor de verzorging van je nagels op Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.