Bevorder je mondweerstand

Elisha | maandag 25 januari | Specialistische mondverzorging

mondweerstand-bevorderen

Misschien ben je je er niet zo van bewust, maar wist je dat je mondgezondheid en je algemene gezondheid sterk met elkaar verbonden zijn? Via je mondholte kunnen virussen, bacteriën en schimmels namelijk je lichaam binnenkomen. Zo kunnen verkoudheid en griep zich van persoon tot persoon verspreiden via druppels die vrijkomen bij hoesten, niesen of uitademen. 

Door het gebruik van bepaalde mondverzorgingsproducten kun je het risico op overdracht van het virus verminderen. Je helpt daarmee niet alleen jezelf, maar ook anderen! Hoe je dit doet?

Onlangs las ik in een onderzoek* dat de stof CPC in mondspoelmiddelen de besmettelijke capaciteit van SARS-COV-2 oftewel Corona met een 1000voud kan verminderen.  Dit onderzoek is weliswaar gedaan in een laboratorium, toch zeg ik tegenwoordig: “Was je handen, was je mond”! Het zou toch mooi zijn als we door het gebruik van de juiste producten bij kunnen dragen aan een verminderde overdracht! Daarnaast is een goede mondhygiëne natuurlijk belangrijk voor je mondgezondheid.

In deze blog lees je verder alles over optimale mondhygiëne en over de producten die naast tandpasta nog meer belangrijk zijn.

Tandpasta en mondspoelmiddel voor een volledige dagelijkse mondverzorging

Een goede tandpasta met de juiste actieve stoffen is belangrijk. De CPC protect tandpasta van VITIS bevat de juiste bestandsdelen om de gezondheid van je mond te ondersteunen. Het bevat een hoge concentratie CPC, voorkomt de vorming van tandplaque en remineraliseert bovendien het tandglazuur. Een ingewikkeld woord, maar het wil zeggen dat het jouw tanden beschermt en gaatjes voorkomt.

Wil je een volledige dagelijkse mondverzorging? Dan is VITIS CPC Protect mondspoelmiddel van VITIS zeker een aanrader. De afgelopen weken heb ik zelf dit mondspoelmiddel gebruik in combinatie met de tandpasta en het is echt een fijne combi. Door goed te spoelen en te gorgelen bereik je ook het achterste gedeelte van je mond en reinig je direct je tong. Plekken waar je niet komt met je tandenborstel en ook niet met ragertjes!

vitis-cpc-protect

Net als bij tandpasta is het goed om mondspoelmiddel dagelijks te gebruiken. Je kunt het zelfs gebruiken om na het tandenpoetsen mee te spoelen, in plaats van met water. Dit zorgt ervoor dat je de actieve en werkzame stoffen niet direct wegspoelt, maar langer in je mond houdt. De eerste keer voelde het voor mij gek om te spoelen met mondspoelmiddel in plaats van water, maar het geeft je echt een frisser gevoel. VITIS CPC Protect mondwater bevat geen alcohol en is daardoor mild voor je mond! Je staat dus niet direct in vuur en vlam, maar hebt wel een heerlijk fris gevoel.

Alleen je tanden poetsen is niet genoeg

Je bent waarschijnlijk gewend om elke ochtend en avond je tanden te poetsen, maar met alleen tandenpoetsen zorg je niet voor 100% mondhygiëne. Met een tandenborstel kom je namelijk niet op alle plekken in je mond, terwijl die plekken wel net zo belangrijk zijn om schoon te houden! Wist je dat maar liefst 40% van het tandoppervlak tussen je tanden en kiezen zit? Nee, tot ik met dit blog aan de gang ging wist ik dit eerlijk gezegd ook niet. Dit hele oppervlak bereik je niet als je alleen maar poetst.

Om die plekken wél te bereiken is het goed om ragertjes te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat ragertjes een stuk effectiever zijn dan tandenstoken en flossen. Er zijn veel soorten ragers in verschillende maten. De meest verkochte ragers zijn de ragers van Interprox. Vraag in ieder geval je mondhygiënist om advies, zodat je de juiste maat gebruikt. Als je net begint met rageren is het wel even wennen kan ik je vertellen. Ik merkte dat het echt in mijn systeem moest komen om dit dagelijks te doen. In het begin was het ook niet al te fijn, pijnlijk! Dat betekent eigenlijk dat mijn tandvlees ontstoken was. Ik merk nu dat het mijn mondgezondheid echt helpt en ik voel me een stuk frisser! Door dagelijks te rageren en daarna ook te spoelen reinig ik alle lastige verborgen hoekjes in mijn mond.

vitis-cpc-protect-tandpasta-mondwater

Vergeet je tong niet te reinigen

Last but not least. Je tong! Op je tong nestelen zich elke dag veel bacteriën. Deze bacteriën produceren zogenaamde vluchtige zwavelgassen waardoor je uit je mond gaat stinken, maar het kan ook je mondgezondheid beïnvloeden. Een tongschraper, bijvoorbeeld die van Halita, hoort daarom ook zeker bij je dagelijkse mondverzorging. Ik heb het toegevoegd aan mijn dagelijkse routine en gebruik het nu elke ochtend en avond na het poetsen en spoelen. Het geeft mij een fijn hygiënisch gevoel, want ik weet nu dat ik niks oversla! Door 100% mondhygiëne geef je je mondweerstand echt een boost en zorg je voor een optimale algemene gezondheid.

Ontdek het complete assortiment van VITIS op Plein.nl

Fotografie door Ashwien Jurawan.

*Bron Dentaid.nl

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!