Minerale zonnebrand

Plein | maandag 24 april | Lichaam

minerale zonnebrand

De zomer staat voor zon, genieten en vakantie. Maar ook zeker voor zonnebrand. Het is immers belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Niet alleen in de zomer, als het kwik boven de dertig graden stijgt. Maar juist ook als de eerste lentestralen tevoorschijn komen of het najaarszonnetje nog net te zien is. Wil je liever geen zonnebrand met chemische ingrediënten? Kies dan voor een minerale variant. Beter voor jou en de planeet. Hoe dat zit, vertellen we je graag in deze blog.

Ontdek het volledige assortiment Hawaiian Tropic op Plein.nl

Wat is een minerale zonnebrand?

Een minerale zonnebrand is een natuurlijke variant van de reguliere zonnebrandcrème. Een minerale zonnebrand maakt uitsluitend gebruik van minerale ingrediënten, zoals zinkoxide en titaniumdioxide. Deze stoffen vormen een fysieke barrière op de huid die UV-stralen reflecteren en absorberen. Dit in tegenstelling tot chemische zonnebrandcrèmes waarbij de ingrediënten doordringen in je huid. 

Goed om te weten: van de twee minerale filters beschermt zinkoxide het best. Titaniumdioxide beschermt niet tegen een klein stukje van het UVA-spectrum.

Wat zijn de voordelen van een minerale zonnebrand?

Minerale zonnebrandcrèmes zijn vaak geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ook wordt een minerale zonnebrand als veiliger beschouwd dan chemische varianten omdat ze minder kans hebben om allergische reacties te veroorzaken. Bovendien zijn ze minder schadelijk voor de oceaan en het koraalleven. Een win-win dus als je het ons vraagt!

Wil je er graag zeker van zijn dan jouw zonnebrand ook echt natuurlijk is? Check dan of deze schadelijke ingrediënten erin zitten:

  • Oxybenzone
  • Octinoxate
  • Homosalate (ookwel Homomenthyl salicylate, HMS, HS; 3,3,5-trimethyl-cyclohexyl-salicylate)
  • Octisalate
  • Octocrylene
  • Ethylhexyl salicylate

Hoe gebruik je een minerale zonnebrand?

Een minerale zonnebrand gebruik je precies hetzelfde als elke andere zonnebrandcrème. Schud de flacon voor gebruik en breng het product 15 tot 20 minuten vóór blootstelling aan de zon aan. Vergeet je niet regelmatig opnieuw in te smeren om de bescherming te behouden. Vooral na het zwemmen, afdrogen of transpireren is het belangrijk om je opnieuw goed in te smeren. Probeer daarnaast de zon zoveel mogelijk te vermijden tussen 13:00 en 15:00uur omdat dan de zon op haar felst is.

Voor baby’s en kinderen is het extra belangrijk dat ze goed beschermd zijn tegen direct zonlicht.  Gebruik kleding- en zonverzorgingsproducten met een zeer hoge SPF (hoger dan 25) voor de allerkleinsten om ze de meest optimale bescherming te bieden.

minerale zonnebrand

Minerale zonnebrand van Hawaiian Tropic

Wil je graag een minerale zonnebrand gaan gebruiken? De sunmilk lotion van Hawaiian Tropic is dan een échte aanrader. Hawaiian Tropic mineral biedt bescherming zonder chemische UV-filters en parabenen. De vegan formule is verrijkt met minerale en plantaardige ingrediënten zoals kokosnoot en kukui-noot. Hierdoor is deze minerale zonnebrandcrème zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

Extra fijn: De Hawaiian Tropic mineral is lichtgewicht, absorbeert snel in de huid en laat geen witte resten achter. Je huid wordt gevoed en voelt zijdezacht aan. Bovendien ruikt deze zonnebrandlotion ge-wel-dig! Met Hawaiian Tropic begeef je je, dankzij de heerlijke geur, op een tropisch eiland.

Hawaiian Tropic mineral is beschikbaar in een lotion voor het gezicht en lichaam in SPF30.

minerale zonnebrand poeder

Tip voor zonnebrand over je make-up

Als je dagelijks make-up draagt is de combi van zonnebrand, een goede SPF en make-up die flawless blijft zitten een behoorlijke uitdaging. Want eerlijk is eerlijk. Veel zonnebrandcrèmes matchen niet lekker met je dagelijkse make-up producten. Gelukkig heeft Hawaiian Tropic hiervoor de oplossing. 

Hawaiian Tropic mineral biedt namelijk zonbescherming in de vorm van een gezichtspoeder. De mineral powder brush in SPF30 helpt je gezicht te beschermen tegen de zon. De powder brush is ideaal voor onder je make-up maar kan ook gebruikt worden om je make-up te fixeren. De formule absorbeert de overtollige olie op je huid en heeft een prachtige matte finish. De vegan formule is bovendien verrijkt met natuurlijke zeemineralen. Tip: neem de mineral powder brush mee in je tas zodat je overal op elk gewenst moment je huid kan blijven beschermen.

Op Plein.nl vind je het complete assortiment zonnebrandcrèmes en aftersuns van Hawaiian Tropic. De producten van Hawaiian Tropic ruiken niet alleen verrukkelijk dankzij tropische ingrediënten zoals kokosnoot, plumeria, passiebloem, mango en guave, ze beschermen je ook tegen UVA en UVB stralen. Zo wordt jouw huid in de zon beschermd, gehydrateerd én gevoed. Daarnaast zijn alle producten proefdiervrij.

Ontdek het volledige assortiment Hawaiian Tropic op Plein.nl

Fotografie door Ashwien

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.