Tips voor het verwijderen van je make-up

Plein.nl | donderdag 28 mei | Make-up

tips make-up verwijderen

Je make-up verwijderen is misschien niet het leukste klusje van de dag, maar het is wel erg belangrijk. Zowel in de ochtend als in de avond voor het slapen gaan is het essentieel om je huis goed te reinigen. Benieuwd waarom en hoe je het beste je make-up verwijdert? In dit blog geven we de beste tips en adviezen.

Bekijk hier het complete assortiment voor het reinigen van je gezicht bij Plein.

Waarom moet je je make-up verwijderen?

Als je je gezichtsmake-up niet verwijdert voor het slapen gaan, dan zul je iedere keer weer je hoofdkussen achter laten met make-up resten. Daarnaast kunnen je poriën verstopt raken en is de kans op puistjes en oneffenheden groter als je je make-up laat zitten. Zorg ook altijd dat je oogmake-up goed verwijderd is. De restjes mascara kunnen hard worden waardoor je wimpers kunnen afbreken. Daarnaast is de kans op oogontsteking ook aanwezig.

Ook als je geen make-up draagt is het ook belangrijk om je gezicht ’s avonds te reinigen. Door uitlaatgassen en zweet wordt je huid gedurende de dag toch erg vies.

Verwijderen van je make-up

Er zijn verschillende reinigingsproducten die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.

  • Reinigingsmelk – dit werkt het best wanneer je de melk aanbrengt op een wattenschijfje of je vingertoppen. Reinigingsmelk is vooral bedoelt om make-up te verwijderen, zonder de huid te irriteren. De melk is uitermate geschikt voor een droge tot normale huid. Heb je een vettere huid? Kies dan voor een reinigingsgel of reinigingswater.
  • Tonic – Dit is een veelal doorzichtige vloeistof die de huid voedt, verfrist en verzorgt. Het is een fijne aanvulling op de dagelijkse reinigingsmiddelen. Een tonic verwijdert de laatste restjes reinigingsmelk en bereid de huid voor op het gebruik van een dag- of nachtcrème;
  • Reinigingslotion – Dit is in werking vergelijkbaar met een tonic. Het grote verschil ligt in de structuur. Waar tonic qua structuur bijna net zo dun is als water, is lotion meer een gel.

Daarnaast zijn er ook nog reinigingsdoekjes. Indien je een onrustige huid hebt, kun je deze doekjes het beste vermijden. Voor alle overige huidtypen geldt dat het gebruik van reinigingsdoekjes af en toe moet kunnen, maar probeer de reinigingsdoekjes niet te vervangen voor de reiniging met een melk of gel, lotion of tonic en stromend water.

Stappenplan voor het verwijderen van je make-up

Volg onderstaande stappen en ga met een schone huid naar bed.

  1. Make-up remover voor het optimaal verwijderen van je make-up.
  2. Reinigingsmelk of gel zorg ervoor dat elk restje make-up verwijdert wordt.
  3. Tonic – Na het verwijderen van je make-up gebruik je een tonic of een lotion. Hiermee verwijder je de laatste reinigingsproducten van de huid.
  4. Exfoliëren – Dit dien je één keer per week te doen: het scrubben van de huid om dode huidcellen te verwijderen waardoor je dag- en nachtcrème beter opgenomen worden en je huid minder dof oogt.
  5. Crème – De laatste stap is het verzorgen van je huid met een goede nachtcrème. Hiermee voedt je de huid zodat de huid zich kan herstellen tijdens het slapen.

Bekijk hier het complete assortiment voor het reinigen van je gezicht bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.