Maak je voeten klaar voor de zomer

Plein | donderdag 25 mei | Lichaam

voetverzorging

De zomer staat voor de deur. Naast hogere temperaturen, veel zon en urenlang flaneren op het terras, betekent dit dat de sandaaltjes en slippers weer uit de kast mogen. Tijd dus om een blik naar beneden te werpen en je voeten de nodige aandacht te geven zodat ze helemaal klaar zijn voor de zomer. Benieuwd? Wij delen de perfecte beauty routine voor zachte en mooie voeten.

Ontdek het volledige assortiment Scholl op Plein.nl

In 5 stappen mooie voeten

Je voeten worden vaak vergeten in je dagelijkse beauty routine. En na een lange winter waarin we onze voeten vooral hebben gehuld in dikke sokken en warme laarzen, is een beetje extra aandacht geen overbodige luxe. Vooral omdat je voeten dagelijks veel te verduren krijgen. Met onderstaand stappenplan ben je verzekerd van mooie, zachte voeten in een handomdraai.

voetverzorging

Stap 1: voetvijl

Iedereen heeft, hoe mooi iemands voeten ook zijn, eelt. Een klein laagje eelt is noodzakelijk want het biedt de broodnodige bescherming op de drukpunten van je voet. Te veel eelt vinden veel mensen echter niet mooi. Een goede vijl helpt je dan om het te veel aan eelt te verwijderen. 

Met de Scholl Velvet Smooth voetvijl met Diamantkristallen anti-eelt verwijder je zachtjes zowel de zeer dikke eelt als de droge huid. De voetvijl heeft zowel een ruwe kant (speciaal voor de dikste eeltplekken) als een gladde zijde (voor een perfecte afwerking). De vijl ligt gemakkelijk in de hand waardoor je eenvoudig en secuur te werk kunt gaan. Vijl altijd tijdens of na het douchen of neem eerst een voetenbadje zodat je huid op haar zachtst is. Extra fijn: de vijl is na gebruik schoon te maken met warm water. 

Stap 2: peeling hielmasker

Je herkent het misschien wel: vooral de hielen van je voeten zijn vaak minder zacht en bevatten eelt. Met het nieuwe Peeling Hielmasker van Scholl verwijder je eelt op de hielen zonder scrubben of vijlen. Ideaal voor het op eenvoudige wijze verwijderen van droge en harde huid.

De Scholl Peeling Hielmasker is een AHA formule met vruchtenextracten en is eigenlijk een soort van masker, maar dan voor je voeten. Je gebruikt het masker als volgt:

  1. Open de verpakking, neem de peeling pad uit de verpakking en plaats deze op de hiel
  2. Vouw het beschermingsmasker open en plaats het over het exfoliërende pad, zorg ervoor dat de pijl op het zelfklevende label naar boven wijst
  3. Maak het beschermingsmasker vast met behulp van de plakstrip
  4. Laat het hielmasker 60 tot 90 minuten werken, afhankelijk van de hoeveelheid van de harde huid
  5. Verwijder het beschermingsmasker, spoel de voeten af met warm water
  6. Het peelingeffect zal 3 tot 5 dagen na gebruik starten, afhankelijk van de dikte van de huid, en verwijdert bijna alle eelt.

Je zult zien dat je na een paar dagen weer zachte, mooie voeten hebt! Bovendien is dit hielmasker het perfecte moment om heerlijk te relaxen. Terwijl je een serietje kijkt, worden je voeten getransformeerd tot voeten die gezien mogen worden!

Stap 3: voetenmasker

Het peeling masker is perfect om aan het begin van de zomer te gebruiken zodat je start met mooie, zachte voeten. Wil je je voeten blijven verwennen, kies dan daarna voor het Scholl Expert Care Ontspannend voetenmasker. Dit hydraterende voetenmasker met lavendelolie hydrateert de droge huid van je voeten voor gladde, zachte voeten. De binnenkant van de sokken is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat het masker goed en gelijkmatig verdeeld over de gehele voet blijft zitten. In slechts 20 minuten tijd nemen je voeten een grote hoeveelheid vocht op en zelfs daarna nog blijven je voeten 24 uur lang intensief gehydrateerd.

voetverzorging

Stap 4: herstellende crème 

Voor dagelijks gebruik is er de Scholl Intens Herstellende Crème. Deze formule bevat 10% urea en een provitamine B5-complex. De speciale PediCreamTM-samenstelling zorgt voor een gerichte vochtinbrenging voor de dikkere huidlagen. De crème heeft een instant resultaat en zorgt ervoor dat je huid ontspant en intens wordt gehydrateerd. Het resultaat? Het gebarsten uiterlijk van de huid van de voeten wordt verminderd. Tip: smeer je voeten ’s avonds in en trek daarna katoenen sokken aan in bed. De volgende ochtend zijn je voeten gegarandeerd silky smooth!

Stap 5: voeten deodorant

Snel last van zweetvoeten en dan met name in de zomermaanden? Dan biedt een voeten deodorant uitkomst. Scholl Fresh Step Voeten deodorant pakt het probleem van zweetvoeten bij de kern aan. De hinderlijke geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën. De voetenspray maskeert de geur niet, maar heeft juist een antibacteriële werking. De deodorant werkt met het neurtralisatiesysteem neutra activ, waarmee geur doeltreffender wordt behandeld dan traditionele sprays die geurtjes verbergen.

Zoals je ziet, ben je met deze eenvoudige beauty routine in vijf stappen verzekerd van mooi, zachte voeten. Laat de zomer maar beginnen!

Ontdek het volledige assortiment Scholl op Plein.nl

Fotografie door Ashwien

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.