LOC en LCO methode

Elisha | maandag 12 juli | Verzorging

loc methode

Als je net als ik krullen hebt dan heb je vast weleens gehoord van de LOC methode of van de LCO methode. Nog niet? Dan is dat echt helemaal niet erg. Ik ontdekte het ook pas na 28 jaar... Nu ben ik mega blij dat ik deze methode heb ontdekt! Het is echt een ideale methode om je natuurlijke krullen te verzorgen, te hydrateren en mooi te stylen. Naar mijn idee dé oplossing tegen droog en pluizig haar.

Wat is de LCO of LOC methode?

De letters L, O en C staan voor Liquid (leave-in), Oil (olie) en Cream (crème). Misschien raad je het al, maar de volgorde van de letters staat voor de volgorde waarop je de producten gebruikt. Dat kan dus op twee manieren, Eerst Leave-in, dan Olie en dan Crème of eerst Leave-in en dan Crème gevolgd door Olie.

Deze methode zorgt ervoor dat je je haar goed hydrateert en dat het vocht vasthoudt. Superbelangrijk als je natuurlijke krullen hebt, want je herkent het vast wel dat krullend haar snel pluist of droog aanvoelt. Met de LOC of de LCO methode zorg je voor mooiere krullen, minder pluis en een betere kruldefinitie. Zeker het proberen waard dus!

Voordat je je haar gaat stylen, was je het zoals je anders ook zou doen. Het is belangrijk dat je haar nat is als je de LOC methode gaat toepassen:

Leave-in

Na het wassen breng je een vochtinbrengende leave-in conditioner op waterbasis aan op nat haar. Begin bij je punten en kneed het goed in je haar. Gebruik eventueel een Denman Brush om je krullen extra definitie te geven en het product goed door je haar te verdelen. Persoonlijk breng ik het echt alleen in de punten aan, omdat mijn haar anders snel vet wordt op mijn hoofdhuid. Maar probeert vooral uit wat voor jou het beste werkt.

Onze favorieten leave-in conditioners:

loc methode haarproducten

Olie

Na de leave-in conditioner wrijf je een klein beetje olie in je handen. Doe de olie vooral in de punten van je haar en verdeel het goed. De eerste keer dat ik deze methode volgde gebruikte ik veel te veel olie, waardoor mijn haar heel vet werd. Je hebt echt maar een klein beetje nodig. De olie zorgt ervoor dat het vocht ingesloten wordt.

Onze favoriete olie voor de LOC en LCO methode:

loc methode voor krullen

Cream

Tot slot breng je een crème aan. Een crème is vaak dik en creamy en niet op waterbasis. Deze laatste stap is om je haarschubben te sluiten. Dit voorkomt vochtverlies gedurende de dag en het sealt je haar. Daarnaast kun je de crème echt gebruiken als stylingproduct om je haarlook af te maken.

Onze favorieten creames:

LOC of LCO?

De laatste twee stappen kun je dus ook omdraaien. Probeer de LOC of LCO methode uit en dan ontdek je vanzelf wat voor jouw haar het beste werkt. Elk haar vraagt om een andere aanpak!

Extra tip

Heb je heel veel haar? Verdeel je haar dan in 2 of 4 secties om ervoor te zorgen dat je alle producten goed over je hele haar aanbrengt. Heb je juist weinig of heel fijn haar? Gebruik dan niet teveel product bij elke stap, omdat je haar hierdoor zwaar kan worden. Elk haar is anders, dus het is echt een kwestie van uitproberen wat voor jou het beste werkt.

Producten voor de LOC, LCO en CG methode

Op Plein hebben wij een uitgebreid assortiment met producten en merken die perfect passen binnen de LOC, LCO en de CG methode. Hieronder vind je alle merken die wij hier specifiek voor verkopen:

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!