Lipverzorging

Plein.nl | donderdag 12 juni | Verzorging

lipverzorging

Zorg voor ‘kissable lips’ en verzorg je lippen dagelijks om ze zacht en soepel te houden. De huid van je lippen is erg dun waardoor deze eerder uitdroogt dan de rest van je lichaam. In dit blog beschrijven we een aantal do’s en don’ts voor lippen om te zoenen!

Bekijk hier ons assortiment voor lipverzorging bij Plein.

Lipverzorging - Don'ts

Bijt niet op je lippen

De allereerste don’t is het bijten op je lippen. Hiermee beschadig je ze en je kunt zelfs zorgen voor een ontsteking. Bijt jij vaak op je lippen op momenten van stress? Probeer dan op kauwgom te kauwen.

Niet aan je lippen likken

Als je lippen droog zijn, moet je er niet aan gaan likken. Als je dit namelijk doet, komt er speeksel op je lippen dat erg snel opdroogt en maakt je lippen droger dan voorheen. Gebruik dus altijd een lipbalsem en leer de gewoonte van het likken af.

Pas op met hete drankjes

Hete dranken kunnen naast je tong ook je lippen verbranden. Hierdoor kunnen er blaren en littekens ontstaan en dat is wel het laatste wat je wilt.

Trek niet aan losse velletjes

Als je last hebt van losse velletjes duidt dit op een slechte lipverzorging, want gezonde en goed verzorgde lippen hebben geen losse velletjes. Maar mochten er in het slechtste geval door (barre) omstandigheden toch losse velletjes ontstaan, trek hier dan niet aan. Door eraan te trekken loop je het risico op wondjes en de genezing hiervan duurt erg lang.

Stel je lippen niet bloot aan de schadelijke invloed van de zon

Als je huid al te lijden heeft van de schadelijke invloeden van de zon, wat denk je dan wel niet van je lippen? Bescherm je lippen daarom altijd met een lipbalsem met uv-filter. Verbrande lippen zijn geen pretje. Er vormen zich (wit gekleurde) blaasjes die littekens kunnen achterlaten. Niet echt de ideale look voor je romantische tuinfeest.

Bescherm ze tegen wind, droge lucht en zon

Weersinvloeden kunnen een negatief effect hebben op jouw lippen. Zorg er dus voor dat je ze hier goed tegen beschermd. Als je gaat fietsen, veel in ruimtes met airco bent of lekker van de zon geniet, zorg er dan altijd voor dat je een lippenbalsem bij de hand hebt. Want door dit soort invloeden droogt niet alleen je huid maar ook je lippen uit. UV stralen kunnen je lippen beschadigen, bescherm ze hier dus goed tegen met een lipbalsem die een SPF bevat. Deze balsems beschermen en verzorgen tegelijk.

Lipverzorging - Do's

Gebruik een lippenbalsem

Allereerst is het belangrijk om dagelijks je lippen te verzorgen met een lipbalsem. Hierdoor blijven ze gehydrateerd en gezond. Gedurende de dag moet je het blijven bijwerken, helemaal na eten of drinken. Om ervoor te zorgen dat de lipbalsem goed blijft zitten, adviseren wij je om over de lipbalsem nog een laagje vaseline te smeren, dit dient dan als een beschermlaagje voor de balsem.

Scrubben

Net zoals je huid, moeten je lippen ook af en toe gescrubt worden om ze weer te laten stralen en te verlossen van eventueel losse velletjes. Je kunt ze bijvoorbeeld scrubben met een tandenborstel of een handdoek die een beetje rul is. Na het scrubben dien je weer een lippenbalsem aan te brengen, zodat je lippen extra goed beschermd zijn.

Een masker voor je lippen

Je kunt je lippen eens in de zoveel tijd een heerlijk verzorgend masker geven. Dit doe je door een dikke laag verzorgende (lip)crème aan te brengen, goed in te laten trekken en na ongeveer 5 minuten de overtollige crème te verwijderen.

Kissable lips met lipgloss

Verzorgde en glanzende lippen zullen direct de aandacht van iedere man (en vrouw) trekken. Om je lippen aantrekkelijk en kissable te maken, is een lipgloss ideaal. Als je een lipgloss aanbrengt, pers dan nooit je lippen op elkaar. Hierdoor gaat er namelijk veel glans verloren. Als je alleen op het midden van je lippen een lipgloss aanbrengt, lijken je lippen voller en dikker.

Bekijk hier ons assortiment voor lipverzorging bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.