Lichte zomermake-up

Elisha | donderdag 23 juli | Make-up

lichte-zomermakeup

Een dikke laag make-up in de zomer? Nope, niet voor mij! Doe mij maar een lekker lichte zomermake-up. De laag foundation die ik in de koudere maanden op mijn gezicht smeer. ruil ik in de zomer in voor een luchtige BB of CC cream. Natuurlijk mét SPF om mijn gezicht te beschermen tegen zonnestralen.

Ontdek het complete make-up assortiment bij Plein.

zwitsal-aftersun

Lichte zomermakeup

In de zomer vind ik het heerlijk om nieuwe kleurtjes uit te proberen als het gaat om make-up. Leuke felle kleuren, of juist wat lichtere pasteltinten. Ik vind het ook superleuk om te experimenteren met nieuwe nagellak of zelfs met verschillende kleurtjes op mijn nagels! I love it. Alleen dat wachten… Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn geduld bij het laten drogen van m’n nagels is ver te zoeken. Ik kies dan ook vaak voor een variant die snel droogt. Sally Hansen heeft voor deze zomer een hele leuke gekleurde nagellak in Peach Buzz. Het voordeel van deze? De nagellak heeft een quick-dry formule en ook nog eens een geïntegreerde base- en top coat. Geen gedoe met extra lagen waar je extra lang op moet wachten. Toch wel mijn nieuwe favoriet!

BB cream voor een natuurlijk fris effect

Zoals ik al schreef laat ik de foundation in de warme zomermaanden staan. Deze ruil ik in voor een lekkere luchtige BB cream, zoals die van L’Oréal Paris. Deze crème heeft een natuurlijke lichte dekking, waarmee je oneffenheden in je gezicht subtiel verhult. Het is ook nog eens lekker voor je huid, want het hydrateert tot 24 uur lang! Betekent niet dat je het ’s nachts ook moet laten zitten. Ik zou alsnog adviseren lekker je gezicht te reinigen voor het slapen gaan! De C’est Magic BB Cream bevat ook SPF 20. Het ideale product voor een zomerse dag wat mij betreft.

Wil je nou ook geen BB cream gebruiken, maar wel een frisse zomerse make-up look? Ga dan voor de Highlighter Drops van L’Oréal. Dit is een vloeibare highlighter met kokosolie die je huid laat stralen. Je kunt ‘m ook door je foundation of dagcrème mengen. Met dit product creëer je hoe dan ook een glowy zomer look.

waterproof-mascara

Waterproof mascara

Nog een must-have in de zomer is een waterproof mascara. Ideaal als je gaat zwemmen, maar ook op warme dagen is een waterproof variant geen overbodige luxe. De Maybelline Volum' Express Colossal mascara is verrijkt met collageen en zorgt voor instant volume. Hierdoor onstaat een edgy New York City look en een onweerstaanbare oogopslag. Extra leuk is de frisse gele huls.

Kissable lips

Extra mooi bij je zongebruinde huid zijn kissable lips in een subtiele kleur. De Maybelline Superstay Matte Ink Crayon lipstick voelt zacht aan op de lippen waardoor je niet het gevoel hebt dat je een lippenstift draagt. De matte finish zorgt voor een classy look en blijft de hele dag mooi zitten. Extra fijn: de lipstick is gemakkelijk aan te brengen dankzij de spitse precisie applicator. Ga je naar het strand of het zwembad? Kies dan voor een lippenbalsem met SPF om je lippen te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. 

loreal-highlighter-blush

Zomerse finishing touch

In de zomer heb je misschien sowieso al een lekker blosje op je wangen. Maar een mooie blush kan je make-up look echt net even afmaken. L'Oréal Paris Life's a Peach kleurt de wangen subtiel en zorgt voor een gezond uitziende blos. De crèmerige textuur is gemakkelijk aan te brengen en de blush is voorzien van een subtiele perzikgeur. Voor het ultieme zomergevoel. Ook fijn: de perzikkleur flatteert werkelijk iedereen dus met deze kleur zit je sowieso goed. 

Tip: breng een beetje blush aan op je ogen. Zo komen alle kleuren mooi terug op je gezicht en springen je ogen er ook echt uit. 

Wil je liever een gewone oogschaduw met een zomerse touch? Kies dan voor de Little Round Pot van Bourjois. Hiermee maak je een super mooie ooglook die wel tot 12 uur blijft zitten. Dit geeft jouw zomerse make-up een beetje extra shine!

Ontdek het complete make-up assortiment bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!