Kattenvoer voor de gesteriliseerde of gecastreerde kat

Renée | maandag 14 maart | Kat

carocroc sterilised kattenvoer

Wordt jouw kat gesteriliseerd of gecastreerd? Een sterilisatie heeft voordelen voor jouw pluizenbol, zo beschermt het tegen verschillende ziekten. Na een sterilisatie zijn er ook enkele punten waar je rekening mee moet houden zoals het voer van je kat. Wat verandert er aan je kat na een sterilisatie? Welke voeding past het beste bij een gesteriliseerde kat? Wij vertellen je alles.

Ontdek CaroCroc Sterilised voor de gesteriliseerde of gecastreerde kat bij Plein.

Kattenvoer voor een gesteriliseerde kat

Aanpassingen in het eetpatroon van je gesteriliseerde kat zijn verstandig. Speciale voeding is echter nog beter. CaroCroc Sterilised is speciaal ontwikkeld om katten ondersteuning te geven na sterilisatie of castratie. Het voer is perfect afgestemd op de verlaagde energiebehoefte van poeslief. Zo heeft het kattenvoer een laag eiwit- en vetgehalte en een hoog vezelgehalte. Dit voorkomt overgewicht én zorgt voor een gezonde darmflora!

CaroCroc Sterilised is speciaal ontwikkeld om katten vanaf een leeftijd van 6 maanden de perfecte ondersteuning te geven na sterilisatie of castratie.

Nóg meer voordelen

CaroCroc Sterilised zorgt niet alleen voor behoud van een gezond gewicht. Het brengt namelijk méér voordelen. Niet alleen voor je viervoeter, ook voor jou. Komen ze:

  • Een schoon gebit. CaroCroc Sterilised heeft een extra dikke brok, wat zorgt voor een gezond en schoon gebit. De kat moet hier namelijk extra goed op kauwen.
  • Nare geurtjes van ontlasting zijn verleden tijd. De brokken bevatten namelijk extracten van de yucca plant, welke de geur van ontlasting verminderen.
  • Gezonde urinewegen. Gesteriliseerde en gecastreerde katten hebben vaker last van blaasgruis dan katten die niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn. CaroCroc Sterilised zorgt voor gezonde urinewegen. De PH waarde wordt onder de 6,5 gebracht. Wanneer katten last hebben van blaasgruis, kunnen ze daar onrustig van worden en stress ervaren.
  • Positief effect op de gemoedstoestand. Het extra tryptofaan dat aan deze brok is toegevoegd is de bouwsteen voor een stofje in de hersenen wat een positief effect heeft op de gemoedstoestand.

carocroc kattenvoer

Het gedrag van een kat na de sterilisatie

Het is mogelijk dat het gedrag van je kat verandert na een sterilisatie of castratie. Zo heeft een gesteriliseerde kat een kleiner territorium. Vaak genieten ze van een lui leventje à la Garfield. Dit heeft gevolgen voor de voedselopname én het metabolisme. Wist je dat een kat na de sterilisatie tot 30% minder calorieën nodig heeft? Maar terwijl het energiepijl daalt, stijgt de eetlust. De sterilisatie van een kat vormt dan ook een risico voor gewichtstoename.

Hoeveel mag een gesteriliseerde kat eten?

Om gewichtstoename van je kat te voorkomen, zijn aanpassingen in het eetpatroon een optie. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

1. Geef eten op maat

Het is belangrijk dat kattenvoer de voedingsbehoeften van je kat beantwoordt. Zo zijn onze kattenbrokken afgestemd op de specifieke behoefte van jouw kat. CaroCroc Sterilised heeft een lager energiegehalte, wat past bij de energiebehoefte van een gesteriliseerde of gecastreerde kat en draagt bij aan een gezond gewicht.

2. Houd porties onder controle

De perfecte voeding gevonden? Mooi. Let wel op de porties. Kijk op de verpakking en voer jouw kat naar de aanbevolen voerhoeveelheid voor de gesteriliseerde kat. Extra tip: overdrijf niet met snoepjes!

3. Geef meerdere porties per dag

Katten hebben een jachtinstinct en eten graag meerdere porties per dag. Wij bevelen een maximum van 5 porties aan. Ook een voerpuzzel stimuleert het natuurlijke gedrag van je kat. Katten werken namelijk graag voor hun eten. Een gegarandeerd succes!

Voor het beste kattenvoer voor je gesteriliseerde of gecastreerde kat ben je bij ons aan het juiste adres. CaroCroc Sterilised is verkrijgbaar in 400 gram, 2kg en 7kg.

Ontdek CaroCroc Sterilised voor de gesteriliseerde of gecastreerde kat bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en bezit 2 dierdiploma's.