Insecten en ongedierte in huis

Elisha | donderdag 18 juni | Schoonmaakartikelen

insecten-ongedierte-in-huis-bestrijden

Heerlijk die warme avonden waarop je nog even buiten in de tuin of op het balkon geniet van het weer. Gezellig barbecueën samen, of een boek lezen met een kop thee. Ik hou persoonlijk echt van deze temperaturen. Niet te heet, maar wel warm genoeg om ’s avonds nog even buiten te kunnen zitten. Wat ik alleen minder vind is al die muggen en andere vliegende insecten die daarbij komen kijken. Soms zit ik de volgende dag echt helemaal onder de rode bulten. Tijd om al die insecten rondom mijn huis te bestrijden!

Ontdek het assortiment tegen insecten en ongedierte bij Plein.

Insecten en ongedierte in huis

Insecten in en rondom je huis zijn echt mega vervelend. Die kleine monstertjes komen op de gekste manieren binnen en laten zich maar moeilijk verjagen. Gelukkig heb ik een kat die hiervan smult (ja, letterlijk) en die vliegende beesten samen met mij bestrijdt. Ik met de vliegenmepper, mijn kat met z’n pootjes waarnaar hij ze lekker opeet. We zijn een goed team.

Maar, mocht je geen kat hebben of geen hebben om al rennend achter een mug aan te zitten, dan zijn er gelukkig genoeg producten die je een handje kunnen helpen. Er is namelijk niets vervelender dan muggen, mieren of zilvervisjes in je huis. Ik deel met jullie de beste tips en handige producten om insecten in je huis te bestrijden.

muggen-mieren-bestrijden

Wat te doen tegen muggen?

Muggen zijn alleen wat mij betreft beter om te voorkomen dan om te bestrijden. Via Plein ontdekte ik een elektrisch anti-muggen apparaat van Vapona. Je koppelt de vulling aan de stekker, steekt het in het stopcontact en het apparaat doet het werk voor je. Deze anti mug stekker verspreidt de werkzame stof en zorgt ervoor dat muggen op afstand blijven. Het werkt maar liefst 45 nachten dus gaat erg lang mee. Is het op? Dan hoef je alleen de navulling aan te schaffen. Scheelt weer muggenjagen voordat je naar bed gaat, ideaal!

Vliegende insecten bestrijden

Naast muggen kan je ook behoorlijk veel last hebben van vliegen. Vooral in de zomer als de deuren en ramen vaak wagenwijd opstaan, zie ik deze beestjes werkelijk overal. Natuurlijk is een vliegenmepper of stofzuiger effectief, maar wist je dat er ook een speciale spuitbus is om deze nare beestjes te bestrijden? Met Roxasect Spuitbus tegen vliegende insecten pak je deze kleine beestjes effectief aan. De werkzame stof in deze spuitbus tegen vliegende insecten is pyrethrine. De stof wordt fijn door de ruimte verdeeld en blijft in de lucht zweven. Als het insect er doorheen vliegt en de stof inademt treedt er eerst een prikkeling van het zenuwstelsel op. Daarna volgt een verlamming waardoor het insect doodgaat. Snel en effectief!

Mieren in huis

Waar ze vandaan komen, weet niemand. Maar opeens zijn ze er (en met behoorlijk veel ook): mieren. Er zijn uiteraard heel wat huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die zouden werken tegen mieren (waaronder kaneel), maar ik ga liever voor het echte werk. Zoals de Mierenloktoren van Vapona met maximale aantrekkingskracht voor mieren. Werkt snel en effectief. Zo hoef jij je niet meer druk te maken om die vervelende mieren die overal kruipen. Deze loktoren doet wat 'ie belooft. Extra fijn: geleverd per 2 stuks. Het is namelijk altijd handig om er eentje achter de hand te hebben.

zilvervisjes-bestrijden

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes. Iedereen kent ze wel en heeft er vast wel een paar gehad in huis. Ze zijn best hardnekkig en je ziet ze vooral op vochtige plekjes zoals in je badkamer en gootsteen. Wil je gemakkelijk zilvervisjes bestrijden? Dan is de zilvervisjesval van Roxasect een aanrader. Deze bevat een lokstof waar zilvervisjes door aangetrokken worden. De zilvervisjes komen op de lokstof af en kruipen de kleine, donkere ruimte in. Vervolgens blijven de zilvervisjes vastplakken op de lijmlaag van de val. De zilvervisjesval werkt uiterlijk 6 maanden.

Geniet van een zomer zonder insecten in je huis!

Ontdek het assortiment tegen insecten en ongedierte bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!