Hyaluronzuur, de trend in skincare

Elisha | maandag 18 januari | Verzorging

hyaluronzuur-nivea-cellular-filler

Hyaluronzuur is een heel populair skincare product. Dat is niet voor niks! Hyaluronzuur heeft namelijk mega veel voordelen voor je huid. Je vindt dit ingrediënt onder andere terug in serums, maskers, crèmes en huidoliën. In deze blog lees je meer over wat hyaluronzuur nou eigenlijk is, wanneer het echt een aanrader is en natuurlijk vertel ik je wat meer over de verschillende varianten in onze shop.

Ontdek het assortiment dermacosmetica bij Plein.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur staat erom bekend vocht aan te trekken en vast te houden. Het mooie is; van nature is het al aanwezig in jouw huid en bindweefsel! Hyaluronzuur zorgt ervoor dat jouw huid soepel en gezond blijft, waardoor je er jong uit blijft zien. We all want that, don’t we? Daarnaast is het vochtinbrengend. Zie het als een natuurlijke opvuller van fijne lijntjes en rimpels in je huid. Een natuurlijk middel om je huid gehydrateerd en flexibel te houden. De term ‘zuur’ klinkt misschien vrij agressief, maar hyaluronzuur is dat ab-so-luut niet. Aangezien het van nature al in je huid voorkomt, is het helemaal veilig én het wordt aangeraden door dermatologen.

Wat doet hyaluronzuur?

Als je ouder wordt neemt hyaluronzuur in je lichaam beetje bij beetje af. Maar ook externe factoren zoals weeromstandigheden en verwarming hebben invloed op je huid. Dit resulteert in meer lijntjes en rimpels. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid minder vol en soepel, daar kun je niet omheen. Door hyaluronzuur te gebruiken in je skincare producten kun je dit tegengaan! Hyaluronzuur houdt super veel vocht vast, wat ervoor zorgt dat je minder fijne lijntjes ziet op je huid. Het werkt vochtinbrengend en laat je huid er stralender, zachter en gehydrateerd uit zien.

loreal-revitalift

Skincare producten met hyaluronzuur

Zoals je in de intro al las kun je hyaluronzuur in verschillende soorten skincare vinden. Denk aan serums, maskers, crèmes en oliën. Op Plein.nl vind je van diverse merken verzorgingsproducten waaraan hyaluronzuur is toegevoegd. Voor een mooie en stevige huid. Wij laten je graag kennismaken met de L'Oréal Revitalift lijn en de Niveau Cellular Anti-Age producten.

L'Oréal Revitalift

L’Oréal Revitalift heeft een hele lijn producten die hyaluronzuur bevatten. Zo kun je bijvoorbeeld een kuurtje doen van 28 dagen om je huid echt een boost te geven met ampullen. Elke dag, ochtend of avond dat is aan jou, breng je de inhoud van een ampul aan op je schone huid. Je masseert het zachtjes in je huid, laat het lekker intrekken en de vloeistof doet z’n werk. Je kunt deze ampullen zien als een filler boost voor je huid.

Wil je op dagelijkse basis hyaluronzuur gebruiken dan is L'Oréal Revitalift Filler Serum een echte aanrader. Je brengt dagelijks 2 tot 3 druppels aan op de gereinigde huid. Hierna breng je je gebruikelijke crème aan. Tot slot heeft de Revitalift lijn van L’Oréal nog een heerlijk masker met hyaluronzuur. Dit tissue masker hydrateert je huid en maakt je huid zichtbaar gladder. Heerlijk om te gebruiken als je jezelf een verwendagje gunt.

nivea-hyaluron-cellular-filler

Nivea Cellular Anti-Age

Wil je hyaluronzuur toevoegen aan je dagelijkse skincare routine, dan is de Nivea Cellular Anti-Age lijn een echte aanrader. Deze lijn heeft een fijne dagcrème met SPF 30, een voedende nachtcrème en een melt-in sleeping mask. De dagcrème gebruik je gewoon zoals je gewend bent en breng je aan op een schone huid, voordat je make-up aanbrengt. De nachtcrème is perfect voor dagelijks gebruik en vult de rimpels en verbetert de elasticiteit van je huid. De zachte, rijke textuur trekt gedurende de nacht in en voedt je huid optimaal. En dat voel je 's ochtends! Je huid is heerlijk zacht en voelt soepel aan.

Wil je je huid een echte boost geven maar heb je weinig tijd? De sleeping-mask is een fluweelzachte formule die heerlijk aanvoelt op je huid. Je brengt het aan nadat je je huid gereinigd hebt en laat het masker de hele nacht lekker intrekken. Ideaal voor die extra hydratatie boost. Daarnaast heeft deze lijn van Nivea een voedende olie die je dagelijks aan kunt brengen. Fijn als je huid wel wat extra's kan gebruiken. Deze olie activeert de huidcellen om huideigen hyaluronzuur, collageen en elastine te produceren. Je huid wordt hierdoor intensief gevoed en ziet er stralend uit. Aanradertje als je van voedende oliën houdt.

Meer dan genoeg opties dus om hyaluronzuur aan je dagelijkse skincare routine toe te voegen! Voor welke variant ga jij?

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!