Hoe krijg je een mooie huid?

Plein | dinsdag 15 mei | Verzorging

hoe-krijg-je-een-mooie-huid

Vrijwel iedereen wil graag een mooie huid, maar hoe krijg je een mooie, egale en stralende huid? Er zijn heel veel verschillende huidtypes: van een droge, normale en vette huid tot een gecombineerde huid. Maar ook het hebben van (grove) poriën of het hebben van acne verschilt per persoon. Ongeacht welke type huid je hebt en of je (grove) poriën of acne hebt, kan je zelf een belangrijke bijdrage leveren aan de conditie van je huid. Hoe je dit doet, leg ik je graag uit in dit artikel.

Bekijk hier het ruime assortiment gezichtsverzorging voor een mooie huid bij Plein.

Hoe krijg je een mooie huid?

Een mooie huid heeft grotendeels te maken met je levensstijl en hoe goed je je huid verzorgt. Goed reinigen, je huid beschermen tegen de zon en het drinken van veel water kan helpen om die stralende huid te creëren. Goed om te weten: Onderstaande tips zijn geen garantie voor een mooie huid, maar kunnen wel een actieve bijdrage leveren aan een gezonde en stralende teint.

Tip 1: Water drinken

Ja water, daar is ie weer. Het is niet aangetoond dat van veel water drinken je huid er mooier uit gaat zien. Maar drink je te weinig water, dan droog je uit. Dit heeft als gevolg dat je huid minder elastisch en wat slapper wordt. Dagelijks 1,5 liter water of groene thee drinken is voldoende om dat te voorkomen.

Tip 2: Scrubben

De huid is gebouwd om te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De bovenste laag huid bestaat uit allemaal dode cellen, die een barrière vormen tegen stoffen van buiten. Het kan helaas gebeuren dat deze dode huidcellen aan de opperhuid blijven kleven waardoor de groei van nieuwe cellen wordt geblokkeerd. Hierdoor kunnen ontstekingen of puistjes ontstaan. Scrub de huid daarom met beleid minimaal één keer per week met een scub, maar niet meer dan drie keer per week. Ook in dit geval geldt dat overdaad schaad.

Tip 3: Reinigen van je huid

De reiniging van de huid is erg belangrijk. Waar we soms niet bij stilstaan, is dat onze huid iedere dag wordt vervuild. Denk aan blootstelling aan de lucht, transpiratie, talg en de invloeden van buitenaf. Reinig daarom de huid middels een foam of reinigingsmelk en gebruik als laatste stap een lotion of tonic om de resten van de reinigingsmelk of foam te verwijderen. Op deze manier is je huid mooi schoon en kan het de crème die je na de reiniging aanbrengt beter opnemen.

Tip 4: Verzorging met SPF

Niet alleen de zon in de zomer heeft invloed op de huid, ook in de herfst- en wintermaanden moet je je huid goed beschermen tegen de gevaarlijke stralingen van de zon. Kies daarom voor een dagcrème met SPF.

SPF staat voor Sun Protection Factor. De werking van een SPF in een (zonnebrand)crème berust op het UV-absorberend vermogen van ingrediënten in de crème. Je kunt dus ook spreken over het percentage van het UV dat de crème absorbeert. Hoe hoger de factor, des te meer UV licht de crème absorbeert.

Tip 5: Antioxidanten

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen. Deze spoorelementen vind je bijvoorbeeld terug in groenten en fruit. Maar waarvoor gebruik je antioxidanten? Iedereen heeft te maken met vrije radicalen. Dit zijn moleculen en atomen die zorgen voor een verstoring van het proces van cellen waardoor gezonde cellen hun werking niet meer goed kunnen doen. Om deze 'ongewenste gasten' te verminderen, slik je vitamines en mineralen waarin vitamine E en C zitten.

Tip 6: Een mooie huid van binnenuit

Een stralende, mooie huid begint bij de basis: gezonde voeding. Lukt het je niet om altijd gezond te eten? Voedingssupplementen geven je huid net dat beetje extra en helpen je huidcellen van binnenuit te voeden en te vernieuwen. Het resultaat is een gladde, jonge en mooie huid. Silidyn Silicium OSA druppels ondersteunen de innerlijke gezondheid en uiterlijke schoonheid. Silidyn zorgt voor stevige botten, mooie en sterke nagels, vol haar en een gave huid. Kortom: genoeg redenen om deze druppels aan je dagelijkse beauty routine toe te voegen.

Wil je graag een gezonde huid, mooie haren en sterke nagels? Lucovitaal Huid, Haar & Nagels bevat o.a. akkerpaardestaart en zink en voedt de huid van binnenuit. Daarnaast bevatten deze tabletten een combinatie van vitaminen, zoals vitamine B complex, jodium, calcium en magnesium. Bekijk hier het complete aanbod van vitamines speciaal voor een stralende huid, sterke nagels en mooie lokken.

Tip 7: Minder stress en meer relaxen

Stress is niet goed voor je, maar ook niet voor je huid. Toch is het verminderen van stres makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig hoeven we ook niet te groot te denken, het zit 'm in de kleine dingen. Een relaxmomentje kan ook al zijn het nemen van een warm bad, een lange douche of een gezichtsmaskertje. Alle kleine beetjes helpen.

Bekijk hier het ruime assortiment gezichtsverzorging voor een mooie huid bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.