Handverzorging voor mooie handen

Plein.nl | maandag 12 mei | Verzorging

handverzorging

Je handen krijgen het dagelijks zwaar te verduren en raken beschadigd. Daarom is handverzorging erg belangrijk om mooie en gezonden handen te behouden. Maar wat is de beste handverzorging? In dit blog geven we je een aantal eenvoudige tips.

Bekijk hier alles voor de verzorging van je handen op Plein.

Handverzorging

Iedereen heeft wel eens last van droge handen of lelijke nagels. Gelukkig is hier iets aan te doen door je handen goed te verzorgen. Van het regelmatig wassen van je handen tot het insmeren met een hydraterende handcrème. Ontdek hier alle tips voor het verzorgen van je handen.

Reinig je handen

Je moet jezelf allereerst aanleren om je handen regelmatig te wassen. Gedurende de dag komen je handen voortdurend in aanraking met bacteriën, ziektekiemen en vervuiling. Daarom is het belangrijk om je handen meermaals per dag grondig te reinigen. Gebruik voor de reiniging van je handen een zachte handzeep. Het gebruik van te agressieve zeep kan je handen namelijk beschadigen.

Bescherm je handen

Je doet er goed aan om je handen te beschermen tijdens de afwas, schoonmaken, tuinieren, etc. Als je werkt met irriterende producten, doe dan handschoenen aan en breng zonnecrème aan als je naar buiten gaat. Het verouderingsproces van de huid wordt namelijk versnelt door UV-stralen.

Hydrateer je handen

Bij handverzorging is hydratatie ook een belangrijk aspect. Voor perfect mooie handen gedurende het hele jaar, moet je ze dagelijks voeden met hydraterende crème of niet-vette plantaardige olie.

Stop met nagelbijten

Ben jij een nagelbijter? Leer dat dan heel snel af. Nagelbijten beschadigd je handen en hierdoor kan je infecties oplopen. Als je je nagels niet mooi verzorgt, zijn je handen al helemaal niet verzorgd! Een mooie kleur op je nagels geeft je handen een perfect verzorgd uiterlijk. Zorg ervoor dat je een aantal kleuren nagellak in huis hebt, zodat je kunt variëren.

Gezonde voeding voor verzorgde handen

Voeding speelt een essentiële rol voor het uiterlijk van je handen, zoals voor alle delen van het lichaam. Voor een goede handverzorging dien je gezond en evenwichtig te eten. Zorg voor voldoende vitamine B en calcium in je voeding of kies voor een voedingssupplement.

Bekijk hier alles voor de verzorging van je handen op Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.