Hair Strobing

Plein | dinsdag 11 april | Verzorging

hair strobing

We kennen inmiddels de begrippen contouren en highlighten als het op het gebied van make-up aankomt. Maar wist je dat je de zogenoemde strobing-techniek op je haar kunt toepassen om je gezicht te 'shapen'? Hair strobing is een trend die we de laatste tijd vaak voorbij zien komen.

Bekijk hier het ruime assortiment voor het verven en kleuren van je haar op Plein.

Wat is Hair Strobing?

Wat is hair strobing en - nog belangrijker - waarom is het zo bijzonder? Hair strobing is een bijzondere techniek die niet alleen je haar, maar ook je uitstraling een oppepper geeft. Hair strobing houdt in dat je kiest voor strategisch geplaatste highlights die je gezicht als het ware 'shapen'. Bij hair strobing worden highlights zo geplaatst dat de positieve punten van je gezicht geaccentueerd worden, terwijl andere plekken weer gecamoufleerd worden.

Hoe werkt hair strobing?

De combinatie van highlights en superfijne babylights geven je haar het strobing-effect en hiermee stemt je kapper je haarkleur precies af op je gezichtsvorm. Het draait allemaal om de juiste verhoudingen van licht en donker. Op die manier kun je een rond gezicht smaller doen lijken en een hoekiger gezicht wat verzachten.

Hair strobing voor verschillende gezichtsvormen

  • Heb je een rond gezicht? De lichte plukken worden aangebracht bij de jukbeenderen en de kaak.
  • Heb je een diamantvormig gezicht? De lichte plukken worden aangebracht bij de slapen.
  • Heb je een vierkant gezicht? De lichte plukken worden aangebracht bij de kaak en slapen.

De strobing-techniek kan bij bijna iedereen worden toegepast. Ideaal is wanneer je twee tinten lichter gaat dan je eigen haarkleur, maar je kunt dit ook toepassen met gekleurde tinten, zoals pastelkleuren. Gekleurde tinten in je haar kunnen namelijk ook prima de positieve punten in je gezicht accentueren.

Hair strobing is voor zowel brunettes als blondines en het is belangrijk dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet! Daniel Moon, celebrity haarstylist, omschrijft het als volgt: "It’s meant to accentuate your natural beauty. The placement of the highlights emphasizes your skin tone and face shape, and when the sunlight hits your hair, it glistens."

Bekijk hier het ruime assortiment voor het verven en kleuren van je haar op Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.