Haarverzorging voor na het zonnen en zwemmen

Elisha | maandag 17 augustus | Verzorging

haarverzorging-na-het-zwemmen-en-zonnen

Je weet waarschijnlijk dat je je huid goed moet beschermen tegen de zon en ook goed moet verzorgen na het zonnen. Ik schreef hier eerder al een blog over. Maar wist je dat je je haar ook goed moet verzorgen? Na zo’n stranddag heeft je haar veel te verduren. De zon die er continu op schijnt, het zoute water de zee of juist het chloor uit een zwembad. Je haar kan dan wel een dosis verzorging gebruiken.

Ontdek het complete assortiment haarverzorgingsproducten bij Plein.

Haarverzorging voor na het zonnen en zwemmen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus sowieso is het goed om af en toe een plekje in de schaduw op te zoeken of een mooie hoed of pet op te zetten. Maar je ontkomt er niet aan dat je haar wordt blootgesteld aan zon, zout water of chloor. Het is dan wel lekker om je haarverzorging net iets anders aan te pakken dan anders en hier speciale producten voor te gebruiken.

Tip: spoel je haar na het zwemmen met kraanwater. Hierdoor spoel je, voordat je 's avonds onder de douche springt, alvast het ergste chloor en zout uit je haar. 

Aftersun shampoo

Zo heeft L’Oréal een heerlijke shampoo die speciaal is ontworpen om je haren te voeden na een dagje in de zon. Solar Sublime is een after sun shampoo die je haar voedt en ontwart en het herstelt schade die is veroorzaakt door zon, chloor en zout water. De shampoo is verrijkt met uv-filters die je haar extra beschermen en aloë vera en vitamine E die je haar diep voeden. Een heerlijk product dus om in de zomer te gebruiken, zodat je zacht en glanzend haar houdt!

john-frieda-go-blonder

Haarmasker na een dagje strand

Met die zon op je haar is een lekker maskertje ook zeker niet verkeerd! Hiermee geef je je haar een extra boost. Wil je die natuurlijke highlights nog wat meer naar voren laten komen? Kies dan voor de Go Blonder Lemon Miracle Masque van John Frieda. Dit masker versterkt en licht je haar geleidelijk op. Het is veilig voor natuurlijk of gekleurd haar, dus geschikt voor iedereen!

biosilk-silk-therapy-beach-texture-spray

Creëer een ultieme beachwaves

Soms wil je je haar gewoon net een beetje extra stylen. Ken je die coupe na een heerlijke dag aan het strand? Super veel volume! Dit kun je zelf ook creëren met de Beach Texture Spray van BioSilk. Spray het product gelijkmatig over je haar en ga er even met je hanen doorheen. Vervolgens laat je je haar drogen aan de lucht, of met een diffuser. Het resultaat? Een ultieme beachlook met extra veel volume!

Ontdek het complete assortiment haarverzorgingsproducten bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!