De voordelen van groene zeep

Plein | woensdag 4 november | Schoonmaakmiddel

groene zeep Als je aan groene zeep denkt dan denk je waarschijnlijk aan de ouderwetse groene zeep pot van het merk Driehoek. In de loop der jaren is deze soort zeep minder populair geworden. Waar is deze ouderwetse zeep gebleven en wat is en kan deze zeep nou eigenlijk?

Bekijk hier het assortiment aan groene zeep bij Plein.

Waar is de groene zeep gebleven?

Vroeger waren er maar een beperkt aantal schoonmaakartikelen verkrijgbaar in Nederland, de groene zachte zeep werd door men erg veel gebruikt. Tegenwoordig is dit een ander verhaal, voor ieder schoonmaak klusje is nu een specifiek schoonmaakproduct. Hierdoor zien wij deze zeep steeds minder.

Wat is groene zeep?

De echte groen gekleurde zeep bestaat eigenlijk niet meer, de zeep heeft namelijk een bruingele kleur. De oorspronkelijke zeep werd gemaakt van hennepolie, hennepolie is groen en daarom werd de zeep ook groen. Tegenwoordig wordt de zeep niet meer gemaakt van hennepolie maar van goedkope plantaardige olie. Door deze plantaardige olie is deze zeep erg milieuvriendelijk en is het niet schadelijk voor bijvoorbeeld de huid.

Waar kan je groene zeep voor gebruiken?

  • Handen wassen
  • Toilet schoonmaken
  • Ramen lappen
  • Afwasmiddel
  • Allesreiniger
  • Smeer vieze vlekken in kleding, tapijten en autobekleding in met groene zeep
  • Je kunt er zelfs je haren mee wassen

Waar koop je groene zeep?

Er zijn verschillende soorten groene zeep te koop, allereerst heb je natuurlijk het bekendste merk genaamd Driehoek. Daarnaast heb je ook Tricel, Dylon en Sunlight. De zeep kan je ook nog in meerdere vormen kopen. De meest bekende is in een gel vorm maar er bestaat ook een vloeibare vorm. Al deze verschillende varianten van de zeep zijn dan ook bij Plein verkrijgbaar.

De groene zachte zeep zie je tegenwoordig een stuk minder maar dat betekent niet dat het niet meer bruikbaar is. In tegendeel, de zeep is een milieuvriendelijk schoonmaakproduct dat je kan gebruiken voor verschillende handelingen. Van toiletten schoonmaken tot zelfs je haren wassen. Kortom, de ouderwetse groene zeep kan nog prima mee komen in onze moderne wereld.

Bekijk hier het assortiment aan groene zeep bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.