Gezichtsverzorging voor mannen

Plein | dinsdag 8 september | Verzorging

gezichtsverzorging-voor-mannen

Tegenwoordig is er voor de heren een steeds ruimer aanbod van gezichtsverzorgende producten te vinden. In dit blog geef ik je een aantal tips voor een stralend en gezond uiterlijk.

Bekijk hier ons assortiment voor gezichtsverzorging bij Plein.

Gezichtsverzorging voor mannen

Ook mannen vinden het steeds belangrijker dat ze er verzorgd en netjes uitzien. Met de juiste gezichtsverzorging kom je elke dag goed voor de dag.

Scrubben

De gezichtshuid van de man is minder glad en vaak vetter dan de huid van de vrouw. Om je huid er weer stralend en gezond uit te laten zien, kun je een gezichtsscrub gebruiken. Een scrub is een vloeibaar product dat bestaat uit een crème of gel textuur dat kleine korreltjes bevat. Deze korreltjes kunnen van suiker, zout of plastic deeltjes zijn. De crème masseer je in roterende bewegingen over de gezichtshuid zodat de kleine korreltjes de dode huidcellen verwijderen. Heb je een vette huid dan kun je drie maal per week scrubben. Bij een droge of gevoelige huid kun je je gezicht het beste eenmaal per week scrubben. Dit zal je huid doen laten glanzen en een gezond aangezicht geven. Op de overige dagen kun je je gezichtshuid 's morgens en 's avonds reinigen met een speciale face wash voor mannen.

Vochtinbrengende crème

Na het reinigen en eventueel scrubben van je huid is het belangrijk om deze te voeden met een vochtinbrengende crème. De werkzame stoffen worden extra goed opgenomen door een gereinigde huid. Maak er gewoonte van om iedere morgen een dagcrème te gebruiken. Een dagcrème is belangrijk omdat het de huid beschermt tegen externe factoren (zon, smog, wind, airconditioning, etc.) waaraan de huid overdag wordt blootgesteld.

Lipverzorging

Gebarsten lippen of kloofjes en velletjes op je lippen zijn niet bepaald aantrekkelijk. Juist als het koud is, of als het warm is en de zon schijnt, kunnen je lippen uitdrogen. Verzorg je lippen dus goed. Er is maar heel weinig voor nodig. Kleine velletjes verwijder je door met een tandenborstel zachtjes over je lippen te borstelen. Je kunt je lippen ook wekelijks voorzichtig scrubben. Heb je geen scrub, dan kun je ook suiker en het sap van een citroen gebruiken. Gebruik daarnaast regelmatig een goede lippenbalsem om je lippen te verzorgen en te beschermen.

Scheren

Kies je scheermesjes bewust. Duurdere scheermesjes geven vaak betere resultaten en voorkomen pijnlijke schrammetjes en wondjes. Gebruik tijdens het scheren scheerschuim om irritatie van de huid tegen te gaan. Gebruik na het scheren een aftershave of verzachtende en vochtinbrengende crème of lotion, want iedere scheerbeurt tast keer op keer weer je gezichtshuid aan.

Bekijk hier ons assortiment voor gezichtsverzorging bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.