Feestelijke make-up

Elisha | dinsdag 1 december | Make-up

feest-make-up

Hoe de feestdagen er dit jaar uit gaan zien weten we nog niet precies. Al zal het waarschijnlijk niet hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Gezellige etentjes met de hele familie zitten er waarschijnlijk niet in, maar wellicht wel met een klein groepje dierbaren. Hoe leuk is het om tijdens een intiem diner helemaal uit te pakken en jezelf nog mooier te maken met feest make-up?

Ontdek ons complete make-up assortiment bij Plein.

Het verschil tussen dag- en feest make-up

Als je je opmaakt voor een normale dag, dan houd je het waarschijnlijk een beetje naturel. Een bb-cream of een laagje foundation, je wenkbrauwen een beetje bijtekenen en een laagje mascara. Een mooie subtiele look om je huid en ogen net wat meer te laten stralen. Ga je voor een mooie avond look dan mag het echt wel een beetje meer zijn!

Het grote verschil tussen dag make-up en feest make-up is dan ook vaak de hoeveelheid en de verschillende soorten make-up die worden gebruikt. Met feest make-up mag je best een beetje uitpakken! Denk bij voorbeeld aan wat extra blush of highlighter om je huid nog meer te laten stralen. Maar ook je ogen mogen bij een mooie avond look niet worden vergeten! Zo kun je een mooie oogschaduw gebruiken, eventueel met wat extra glitters voor een extra feestelijke look. En een mooie lipkleur kan ook niet ontbreken. Zorg er wel voor dat je niet over the top gaat. Dus ga je voor een hele heftige ooglook? Houd je lippen dan een beetje subtiel.

december-feest-make-up

Verschillende soorten feest make-up

Een mooie eyeliner mag bij een make-up look voor een feestje echt niet ontbreken. Het geeft je ooglook net wat extra’s en laat je ogen er echt uitspringen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie wing om je oog net wat te liften of groter te laten lijken. De perfecte eyeliner vinden kan nog wel eens een uitdaging zijn. Je hebt een fijn kwastje nodig en de eyeliner moet goed blijven zitten. De Liner Pinceau Eyeliner van Bourjois heeft wat mij betreft het perfecte kwastje. Heel dun, waardoor je het lijntje boven je oog super precies kunt zetten. Je kunt een dun lijntje zetten door het heel lichtjes op je oog te zetten, of juist een wat dikker lijntje door wat harder te drukken. Deze vloeibare eyeliner gaat zelfs wel 16 uur mee! Ideaal voor een lang diner.

loreal-air-volume-mascara

Om die ooglook af te maken heb je natuurlijk ook een fijne mascara nodig. En voor een feestje mogen die wimpers wel wat extra aangezet worden! Een goede keus hiervoor is de Air Mega Volume Mascara van L’Oréal Paris. Deze mascara heeft een groot borsteltje met fijne haartjes waardoor je een mega volume effect creëert. Het borsteltje neemt zelfs de allerkleinste wimpers mee voor een extra mooie look.

Wat mij betreft hoort bij feest make-up echt een hele dosis glitters. Een shiny higlighter is dan een hele goede optie. Met de Face Studio Chrome highlighter van Maybelline versterk je jouw natuurlijke glow. Deze highlighter is verkrijgbaar in drie kleuren en breng je het beste aan met je vingers. Breng het aan op de delen van je gezicht waarop natuurlijk licht valt, voor een stralende finish.

mac-lipstick-rimmel-nagellak

Rode lippen en nagels

Rode nagellak is echt mijn favoriet. Ik vind het super chique en feestelijk. Waar ik alleen niet zo van hou, is dat je zo lang moet wachten tot het droog is. Ik ben vaak mega ongeduldig en dan is de helft er al vanaf voordat ik de deur uit moet. De 60 Seconds Super Shine nagellak van Rimmel is speciaal voor ongeduldige vrouwen zoals ik. De nagellak droogt namelijk binnen 60 seconden. Daarnaast heeft deze nagellak een breed kwastje waardoor je het makkelijker en sneller aan kunt brengen.

En dan de finishing touch! Een mooie rode lipstick. De MAC Cosmetics Matte lipsticks accentueren en verzorgen je lippen waardoor ze zachter aanvoelen en mega vol lijken. Welke vrouw wil dat nou niet? ;-) Deze lipstick is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maakt je make-up look echt af.

Ontdek ons complete make-up assortiment bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!