Wat te doen tegen (extreem) droge handen?

Elisha | dinsdag 11 februari | Verzorging

droge-handen

Heerlijk hè? Dat zachte winterweer. Een fijne wandeling door het bos. Voor een frisse neus en wat winterse zonnestralen op je huid. Lekker ingepakt in je warme winterjas en sjaal. En vergeet je je handschoenen niet? Nou, ik dus vaak wel. Met als resultaat extreem droge handen door het koude weer. Daarnaast was ik ze ook nogal vaak, wat het er niet beter op maakt. Gelukkig heb ik een paar erg fijne handcrèmes uit mogen proberen om mijn schrale handen te verzorgen!

Ontdek het complete assortiment handcrèmes bij Plein.

Schrale handen herstellen en beschermen

Niks vervelender dan schrale handen. Pijnlijke plekjes, roodheid. Je huid die op sommige plaatsen openscheurt, omdat het zo droog is. Erg naar, maar ook ik ontkom er niet aan. Vooral in de wintermaanden kunnen mijn handen wel wat extra verzorging gebruiken. Gelukkig bieden handcrèmes uitkomst. Maar er is zo veel keus! Welke crème is nou perfect voor jou? Iedere huid en ieder ‘droge handen probleem’ heeft een eigen aanpak nodig. Ik vertel je meer over de verschillende opties. Probeer vooral uit wat voor jou werkt! En wat jij lekker vindt ruiken natuurlijk.

Wat te doen tegen droge handen?

  • Smeren, smeren, smeren. Voeden die droge huid! Met een heerlijke vette crème geef jij je handen de verzorging die ze nodig hebben.
  • Draag handschoenen! Door de kou heb je meer kans op droge handen en schrale plekjes. Je kunt dit voorkomen door handschoenen aan te doen voordat je naar buiten gaat. Ben je ook direct beschermd tegen de kou.
  • Was je handen niet te vaak. Als je regelmatig je handen wast met zeep kan dit je huid uitdrogen. Doe dit dus niet te vaak. Of smeer ze daarna direct weer even in.
  • Vermijd hete luchtdrogers. Je weet wel, die je op openbare toiletten vaak tegenkomt. Het is veel beter om je handen droog te deppen. Je handen kunnen namelijk flink uitdrogen van die blazers.
  • Drink voldoende! Zorg dat je ook van binnen gehydrateerd bent en niet uitdroogt. En dan bedoel ik geen alcohol, want daar droog je dus juist van uit. Water en thee zijn prima!

treaclemoon-handcreme

Treaclemoon handcrèmes

De crèmes van Treaclemoon zijn erg leuk verpakt. Ik vind het origineel, niet een standaard vorm voor een tube handcrème. Ze zijn niet te groot, maar gaan ondanks dat wel lang mee. En… Ze passen prima in je handtas! Nooit meer droge handen dus. Ook niet als je onderweg bent.

Zodra je My Coconut Island op je handen doet komt de heerlijke kokosgeur je tegemoet. Sluit je ogen en waan jezelf direct op een prachtig eiland. Heerlijk in de zon, met een piña colada in je hand. Persoonlijk houd ik echt van deze geur. Ik heb er superfijne associaties bij. Het is voor mij dus zeker een plezier om mijn droge handen te verzorgen met deze S.O.S. repair balm. Én nagelriemen! Want het is een hand- en nagelcrème in één. De crème is wat dikker en legt eerst een laagje op je huid, maar trekt al snel goed in. Het blijft niet vettig en maakt je handen lekker zacht. De geur van echte kokos blijft ook nog een tijdje hangen, dus dat is voor mij in ieder geval een extra plus aan deze handcrème!

Ook de Wild Cherry Magic van Treaclemoon is een heerlijk ruikende handcrème en speciaal ontwikkeld voor extreem droge handen. Met de geur van zoete kersensnoepjes is dit zeker een aanrader om in je handtas te hebben! De crème verzacht en verjongt je huid en helpt om je schrale huid te herstellen. Ideaal dus als je net als ik zo’n 50 keer per dag je handen wast. Je voelt het echt in je huid trekken.

Handcrèmes voor een droge huid

handcreme-droge-handen

Nivea heeft een 3in1 repair handcrème ontwikkeld om droge handen direct te verlichten en te herstellen. Daarnaast geeft de crème een langdurige bescherming voor je handen als je ‘m regelmatig gebruikt. Drie vliegen in één klap! Een ideale crème als de huid van je handen vaak trekkerig en droog aanvoelt. De geur van Nivea ken je wellicht wel. Ook deze handcrème heeft de heerlijk typische Nivea geur.

Zijn jij en je huid al wat ouder, dan heb je aan een standaard handcrème misschien niet genoeg. Een beetje extra hydratatie en egalisatie van je huidtextuur is dan zeker welkom. En wat dacht je van het verminderen van verschijnen van rimpels? De 3in1 anti-age handcrème van Nivea is dan wat je nodig hebt. Deze crème bevat Q10 en UV-filters en is geschikt voor een normale tot droge huid. Beide formules van Nivea zijn getest en tonen zichtbaar bewezen resultaat. Klinkt goed toch?

Heb je een gevoelige huid? Ga dan voor de hydraterende handcrème van Sanex. Deze variant is ongeparfumeerd en bevat geen parabenen en kleurstoffen. Een minimale hoeveelheid ingrediënten, voor een gezonde huid. Met respect voor het milieu! De crème is namelijk verrijkt met hydratanten van natuurlijke oorsprong. Dit product is dermatologisch getest.

Genoeg opties om droge handen tegen te gaan en te verzorgen. Wat wordt jouw favoriet?

Ontdek het complete assortiment handcrèmes bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!