Een mooie huid van binnen én buiten

Plein | vrijdag 19 mei | Gezondheidsproducten

orthiflor skin

Dit betreft een advertentie

Een mooie huid willen we graag allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je huid in optimale conditie blijft? De basis van een mooie, gezonde huid is een combinatie van een gezond en gevarieerd voedingspatroon, voldoende hydratatie en goede huidverzorging. Wil jij ook werken aan een mooie huid? Lees dan snel onze blog.

Ontdek het volledige assortiment Orthica op Plein.nl

Hoe krijg je een mooie huid?

Een mooie, gezonde en stralende huid is afhankelijk van meerdere externe en interne invloeden. Door Uv-licht, roken maar ook door temperatuurverschillen kan je huid bijvoorbeeld onrustig worden of droog aanvoelen. En door een slecht voedingspatroon of stress kan je huid reageren in de vorm van puistjes, oneffenheden en grove poriën. Ook je persoonlijke huidconditie, waar je niet altijd iets aan kan veranderen, heeft invloed op hoe je huid eruit ziet. Toch zijn er een aantal basis ingrediënten die je kunnen helpen om je huid te verbeteren en mooi te houden. Zowel van binnen als buiten.

Je huid verbeteren van binnenuit

Een mooie huid van binnenuit staat gelijk aan de voeding en voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Vitaminen, mineralen en antioxidanten zijn onmisbaar voor een mooie, gezonde huid. Hieronder een aantal tips hoe je je huid van binnenuit kunt verbeteren.

Eet gezond

De basis van een gezonde huid ligt vooral bij gezonde voeding. Veel voedingsstoffen ondersteunen de huid van binnenuit, waaronder:

  • Biotine, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid*
  • Zink helpt bij de inwendige huidverzorging*
  • Koper draagt bij aan een normale pigmentatie*
  • Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen, wat de huid verstevigt.*
  • Vitamine A en B3 dragen bij aan de instandhouding van normale huid en slijmvliezen.*
* Goedgekeurde claims

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon met veel groenten en fruit draagt bij aan een gezonde, stralende huid. Hoe meer bewerkt voedsel je eet, hoe meer werk je cellen en organen hebben om dit bewerkte voedsel te verwerken. Je huid wordt bovendien als laatst gevoed. Alle andere organen hebben voorrang op de voedingsstoffen waardoor jouw huid wordt ingezet om de afvalstoffen uit te scheiden. Dit uit zich in dit uit zich in acne, oneffenheden, pukkeltjes en (jeugd) puistjes. Let er dus op dat je niet te veel suiker, zout en vet binnenkrijgt en overweeg een zo'n clean mogelijk voedingspatroon.

Drink veel water

Je huid bestaat voor 70 % uit water. Niet zo gek dus dat de beste manier om je huid te hydrateren voldoende drinken is. Naast water krijg je ook met een kopje koffie, thee en glaasje fris vocht binnen. Water is over het algemeen wel een betere keus dan frisdrank. Door 1,5 tot 2 liter vocht per dag te drinken, help je de huid tegen uitdrogen en behoud je huid zijn elasticiteit. Bovendien is water belangrijk bij het afvoeren van afvalstoffen. Geen fan van water? Groene thee en gemberthee zijn goede alternatieven.

orthiflor skin

Voedingssupplementen

Wil je je huid extra ondersteunen? Een voedingssupplement speciaal voor de huid ondersteunt bij het herstellend vermogen. Orthica Orthiflor Skin bevat vitamine C en zink. Beiden zijn belangrijk voor de huid: ze verzorgen de huid van binnenuit, zodat je een gezonde huid behoudt. Daarnaast bevat Orthiflor Skin vier verschillende bacteriestammen (probiotica): Lactobacillus plantarum Rosell®-1012, Bifidobacterium longum Rosell®-175, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) en Lactobacillus paracasei LAFTI® L26.

Orthica Orthiflor Skin is gemakkelijk in gebruik, mede dankzij de handige sticks die je overal mee naar toe kunt nemen. Je opent de stick en stopt het poeder direct in de mond. Mocht je dit niet fijn vinden, dan kan je het poeder ook toevoegen aan water, doorroeren en direct opdrinken. De voorkeur is om het poeder tijdens of na de maaltijd in te nemen.

Goed om te weten: het kweekmedium van de Orthiflor probiotica producten bevat geen koemelk, lactose of soja. Orthiflor Skin is dus geschikt voor vegetariërs. Bovendien heeft het merk Orthica al 40 jaar ervaring in de ontwikkeling van voedingssupplementen vanuit wetenschappelijke visie. Het bedrijf is van Nederlandse bodem en biedt voedingssupplementen voor iedere levensstijl en levensfase. Van hoge kwaliteit en met uitsluitend zuivere ingrediënten. 

Je huid verbeteren van buitenaf

Ware schoonheid zit van binnen, maar ook aan de buitenkant kan je je steentje bijdragen om je huid in optimale conditie te houden. Zo kunnen onderstaande stappen helpen om je huid mooi en gezond te houden.

Reinigen

De basis van je skincare routine is het goed reinigen van je huid. Zowel 's ochtends als 's avonds is het belangrijk om vuil, bacteriën, make-up en talg te verwijderen. Hiermee voorkom je dat dit vuil je poriën verstopt en zorgt voor puistjes en oneffenheden.

Goede huidverzorging

Een skincare routine is ontzettend persoonlijk. Simpelweg omdat iedere huid anders is en andere behoeftes heeft. De eerste stap is dan ook om te bepalen welk huidtype je hebt. Heb je een droge of juist vette huid? Op basis hiervan kan je de juiste huidverzorgingsproducten selecteren die écht voor jou werken. Gevonden? Zorg dan in ieder geval dat je een dag-, nacht én oogcrème toevoegt aan je skincare routine. Dit zijn de basis producten die je helpen om je huid te voeden en te hydrateren. Daarnaast kan je kiezen voor een serum (voor die extra boost) en je skincare routine aanvullen met een wekelijks masker.

SPF

Misschien wel de allerbelangrijkste voor een mooie huid op de lange termijn: SPF. Gebruik dagelijks SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. De zon zorgt er namelijk voor dat je huid sneller veroudert. Kies voor een dagcrème met SPF of gebruik een aparte SPF speciaal voor je gezicht. 

Een voedingssupplement kan een gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen.  

Ontdek het volledige assortiment Orthica op Plein.nl

Fotografie door Ashwien

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.