Duurzaam in de badkamer met shampoo en shower bars

Plein | vrijdag 27 januari | Haar

HAPPY EARTH

Tegenwoordig zijn veel verzorgingsproducten beschikbaar waarmee je jouw steentje bijdraagt aan een schonere planeet. Ook in je badkamer is het heel gemakkelijk om jouw reguliere verzorgingsproducten in te ruilen voor een duurzamere variant. Denk hierbij aan een shower- en shampoo bar. Beter voor het milieu (want geen plastic), jouw portemonnee (want je doet veel langer met een bar dan een vloeibare shampoo en douchegel) en je huid (verzorgende, 100% natuurlijke ingrediënten). Kortom: win-win-win! Benieuwd wat een shampoo en shower bar nog meer voor jou kan betekenen? We vertellen het je graag in deze blog.

Ontdek het volledige assortiment van HAPPY EARTH op Plein.nl

Shampoo bars

Een shampoo bar, ook wel bekend als haarzeep, is een shampoo in een vaste vorm. Een shampoo bar is, in tegenstelling tot een vloeibare variant die verpakt wordt in een plastic fles, een stuk duurzamer. Eén shampoo bar staat namelijk gelijk aan drie plastic flessen van 200ml. Door het gebruik van een shampoo bar bespaar je plastic en dat is een stuk beter voor het milieu. Nog een groot pluspunt: een shampoo bar is niet vloeibaar en hierdoor de ideale reisgenoot aangezien 'ie gewoon mee mag in je handbagage.

Een shampoo bar is super gemakkelijk in gebruik en een duurzaam alternatief voor shampoo in een fles. De shampoo bars van HAPPY EARTH bevatten bovendien alleen 100% natuurlijk ingrediënten die zijn gecertificeerd door COSMOS. De shampoo bars zijn vrij van SLS/SLES, chemicaliën en bevatten geen microplastics. 

De shampoo bars van HAPPY EARTH zijn verkrijgbaar in twee varianten:

Repair & Care voor droog en beschadigd haar. De shampoo bar verzorgt en herstelt het haar dankzij ingrediënten als sheaboter en jojoba-olie. De shampoo bar heeft een heerlijke natuurlijke geur van sinaasappel en limoen. Je haren voelen na gebruik heerlijk zacht, ruiken heerlijk en zijn makkelijk doorkambaar.

HAPPY EARTH

Volume & Shine shampoo bar is geschikt voor ieder haartype en hydrateert en herstelt je haren intensief dankzij de verzorgende ingrediënten sheaboter en jojoba-olie. De Volume & Shine shampoo bar bevat bovendien zonnebloemolie wat rijk is aan vitamine E. Hierdoor wordt je haar optimaal beschermd. Niet geheel onbelangrijk: de shampoo heeft de heerlijke, frisse geur van limoen, wormwood en munt. Net als de andere shampoo bar van HAPPY EARTH is ook deze variant 100% natuurlijk en plasticvrij. De shampoo bars zijn geproduceerd met groene energie, vegan en bevatten geen onnodige ingrediënten.

HAPPY EARTH

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Maak je haren en handen eerst goed nat. Wrijf vervolgens de shampoo bar tussen je natte handen en laat opschuimen. Was vervolgens je haren door het schuim door je haar te masseren. Spoel daarna goed uit. Je kan ook rechtstreeks met de shampoo bar over je natte haar wrijven als je dit prettiger vindt.

Shower bars

Wil je graag je dagelijkse doucheritueel duurzamer en milieubewuster maken? Korter douchen is dan de eerste stap, maar ook het gebruik van een shower bar, naast een shampoo bar, is een goede stap in de groene richting. Een shower bar staat namelijk gelijk aan drie plastic flacons van 250ml. Veel beter dus voor het milieu. 

En denk je nu, is een shower bar wel zo fijn om te gebruiken in tegenstelling tot een shower foam of douchegel? Dan is het antwoord volmondig ja! Shower bars zijn zoveel meer dan alleen een zeepje. Ze zijn, in tegenstelling tot veel gewone zeep, zo geformuleerd dat ze je huid optimaal hydrateren. Zeg dus maar vaarwel tegen een droge huid. Bovendien zorgt de selectie van alleen de allerbeste ingrediënten niet alleen voor de beste verzorging, maar het is ook nog eens beter voor je huid. HAPPY EARTH introduceert drie shower bars waar jouw huid én de planeet heel blij van worden. De bars bevatten namelijk geen chemicaliën, SLS/SLES of microplastics. Ze zijn 100% plasticvrij, natuurlijk en zero waste.

De shower bars van HAPPY EARTH zijn verkrijgbaar in drie varianten:

Lavender

Lavender Ylang. Deze shower bar is geschikt voor ieder huidtype. De bar verzorgt en herstelt de huid dankzij ingrediënten als sheaboter, arganolie, amandelolie en avocado olie. Je huid voelt na gebruik heerlijk zacht en soepel. Een grote plus van deze shower bar is de heerlijke geur van lavendel die zorgt voor een kalmerend en rustgevend effect.

jasmine ho

Jasmine Ho Wood bevat de opwekkende geur van jasmijn en is heerlijk verzorgend door de toevoeging van sheaboter, arganolie, amandelolie en avocado olie. Net als de andere producten van HAPPY EARTH is deze shower bar 100% duurzaam, gecertificeerd vegan en vrij van microplastics.

cedar lime

Cedar Lime zorgt, dankzij de geur van limoen, voor een fris en energiek gevoel na het douchen. De shower bar is geschikt voor iedereen en herstelt de huid intensief door de verzorgende combinatie van sheaboter, arganolie, amandelolie en avocado olie.

Bang dat een shower bar erg glibberig wordt in de douche? Dankzij de handige vorm ligt de showerbar gemakkelijk in de hand. Bovendien gaat een shower bar veel langer mee dan een reguliere douchegel. Hierdoor bespaar je geld én het is, mede doordat er geen plastic wordt gebruikt, beter voor het milieu.

Hoe gebruik je een shower bar?

Een shower bar is heel gemakkelijk in gebruik. Je wrijft de bar tussen je natte handen en laat ‘m opschuimen. Was vervolgens je huid, geniet van de heerlijke geur en spoel daarna goed af.

Hoe bewaar je een shampoo- of showerbar?

Om zo lang mogelijk van je shampoo of shower bar te kunnen genieten, is het belangrijk dat je 'm op de juiste manier bewaard. Je bar moet na gebruik goed kunnen drogen. Droogt 'ie onvoldoende dan smelt hij steeds een klein beetje weg en dat is zonde. 

Het liefste bewaar je je shampoo bar of shower bar buiten je douchecabine zodat 'ie niet nat wordt. Leg de bar bij voorkeur op de wastafel of op een plankje. Hierdoor kan er voldoende lucht bijkomen waardoor 'ie goed kan drogen. Je hebt verschillende duurzame plankjes en bakjes van onder meer bamboe of hout die hiervoor zeer geschikt zijn. 

100% duurzaam met HAPPY EARTH

Wil je je badkamerkastje nog duurzamer maken? Naast de shampoo en shower bars heeft HAPPY EARTH nog meer 100% natuurlijke verzorgingsproducten in het assortiment. Denk hierbij aan deodorant, handzeep en douchegel. 100% plasticvrij en zero waste, vrij van SLS/SLES en chemicaliën, gecertificeerd vegan en geproduceerd met groene energie. HAPPY EARTH draagt bovendien de keurmerken van NATRUE en Vegan Society. Hierdoor weet je 100% zeker dat je 100% natuurlijke verzorgingsproducten in huis haalt.

Ontdek het volledige assortiment van HAPPY EARTH op Plein.nl

Fotografie door Ashwien.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.