Jouw pakketje van Plein netto nul CO2 bezorgd!

Plein | maandag 23 mei | Algemeen

duurzaam verzenden

Duurzaamheid zal je de laatste jaren niet ontgaan zijn. Het is en wordt steeds belangrijker, ook voor bedrijven. Vooral in de online wereld, waar dagelijks pakketjes worden verstuurd is er sprake van veel CO₂ uitstoot. Bedrijven willen niet alleen het juiste doen voor de klant, maar ook voor de natuur en de omgeving. Daarom wordt jouw pakketje bij Plein duurzaam (CO₂-neutraal) bezorgd met PostNL (zonder hier extra voor te betalen).

Duurzaam verzenden

Waarschijnlijk kan je de bestelbusjes die iedere week door je straat rijden niet meer bijhouden. De online wereld is daadwerkelijk ontploft door de coronapandemie. In 2021 heeft PostNL Maar liefst 384 miljoen pakketten verstuurd, een stijging van zo’n 14 procent in de ten opzichten van het jaar ervoor. Om het versturen van jouw Plein bestelling zo duurzaam mogelijk te laten verlopen zijn we continue bezig met het optimaliseren van ons verzendingsproces. Wij werken hiervoor nauw samen met onze partner PostNL.

duurzaam verzenden elektrische bezorging

Netto nul C02?

De naam spreekt al voor zich, het doel van PostNL is om helemaal geen CO₂ meer uit te stoten bij het verzenden van de pakketten. PostNL compenseert sinds 1 januari 2022 alle CO₂ uitstoot, zodat ze onderaan de streep uitkomen op nul. Dit compenseren doen zij door bijvoorbeeld te investeren in duurzame projecten. PostNL heeft een nieuw logo die gebruikt wordt voor de enveloppen, labels en verpakkingen. Zodat jij als klant op de hoogte bent of het bedrijf waar jij iets besteld, doet aan netto nul CO₂ uitstoot.

Groene oplossingen van PostNL

Er zijn verschillende manieren waarop PostNL bijdraagt om minder CO₂ uit te stoten. Zo vervangen zij fossiele brandstoffen door duurzame alternatieven en werken zij samen met TUI Delft. TUI heeft een rekenmethode ontwikkeld waardoor ze de CO₂ uitstoot meenemen in de keuze van haar vliegvervoer. Ook bij de verzending van de pakketten wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van emissievrije voertuigen. Als we verder in het proces kijken worden de pakketten bij PostNL 100% CO₂ emissievrij gesorteerd, dit onder andere door het gebruik van zonnepanelen. Daarnaast bundelt PostNL zendingen uit alle windrichtingen aan de hand van tien steden, hierdoor heb je minder vervoersbeweging. Vanuit deze steden wordt er overgestapt op 100% elektrische voertuigen. Ook wordt er direct vanuit de winkel verzonden om de afstand zo kort mogelijk te maken, soms kan dit zelfs met de fiets bezorgd worden. 

Kortom: bij Plein werken wij samen met PostNL er hard aan om het verzenden van jouw bestelling zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.