Dun haar dikker maken

Plein.nl | donderdag 19 februari | Verzorging

dun haar tips

Helaas is niet iedereen gezegend met een mooie volle bos haar. Het kan zijn dat je jouw haar geërfd hebt van je ouders. Anderzijds hebben invloeden als het verven, stijlen en föhnen ook invloed op je haar. Hoe kun je je dunne haarbos nou voller laten lijken? In dit blog wordt onder andere het wassen, kammen en föhnen van wat dunner haar behandeld. Het gebruik van hairextensions wordt ook belicht.

Bekijk hier het ruime assortiment voor de verzorging van je haar op Plein.

Tips om dun haar dikker te maken

De beste tips voor iedereen met dun haar en iedereen die liever wat voller haar wilt:

Tip 1: Wassen

Een van de meest gemaakte fouten is het te vaak wassen van het haar. Dit is niet alleen slecht voor dun haar, maar voor elke haardos. Twee keer per week is meer dan genoeg. Voor vrouwen met dun haar zijn er speciale shampoos voor het stimuleren van de haargroei. Daarnaast zijn er shampoos voor het creëren van volume zoals de Volume & Care Shampoo van Andrélon.

Probeer de hoeveelheid conditioner en/of haarmasker na het wassen te minimaliseren. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is al voldoende. Conditioner kan het haar zwaar en slap maken, het is daarom uiterst belangrijk dat conditioner of haarmasker alleen in de punten wordt aangebracht.

Tip 2: Kammen

Vermijd het kammen van nat haar. Nat haar breekt vrij snel af. Wacht daarom tot je haren wat droger zijn of maak je haren droog met een handdoek en kam daarna voorzichtig door met een borstel.

Tip 3: Föhnen

Een groot voordeel van föhnen: je kunt je haarbos voller laten lijken! Als je je haar met je hoofd naar voren gebogen föhnt, ontstaan er meer volume. Voor nog meer volume, föhn je je haar met een ronde borstel pluk voor pluk, elke pluk vanaf de wortel omhoog duwend terwijl je het föhnt. Vaak wordt er beweerd dat föhnen slecht is voor je haar en dat je je haar het beste aan de buitenlucht kunt laten drogen. Deze regel geldt voornamelijk voor mensen die het haar op zeer hoge temperatuur föhnen. Als je met koude / lauwwarme lucht föhnt, kan dit echter niet veel kwaad. Bescherm je haren voor het föhnen wel met een beschermende crème.

Tip 4: Volumineuze producten

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar die je meer volume beloven, zoals de Verrassend Volume lift-up hairspray van Andrélon. Deze hairspray is zo ontworpen dat je de haaraanzet eenvoudig kunt bereiken en het haar daar waar het 't meest nodig is kunt fixeren. Dit soort producten kun je prima gebruiken, maar let op dat je niet te veel gebruikt, dit heeft namelijk een averechts effect.

Tip 5: Hairextensions

Wanneer je voor jouw gevoel nog steeds weinig resultaat boekt, kun je hairextensions overwegen. Hierin heb je de keuzen tussen professionele hairextensions (ingezet door een kapper) of zelf aan de slag gaan met zogenaamde clip-ins. Goede hairextensions zijn erg prijzig: voor een halflange coupe met extensions van goede kwaliteit betaal je enkele tientallen tot honderden euro's.

Bekijk hier het ruime assortiment voor de verzorging van je haar op Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.