Wat is dermacosmetica?

Elisha | zondag 8 augustus | Verzorging

dermacosmetica

Niet iedereen heeft het geluk van een gladde en rustige huid. Misschien heb jij last van een droge huid, is het snel gevoelig of heb je huidproblemen zoals acné of eczeem. Super vervelend en soms een ellenlange zoektocht naar de juiste huidverzorgingsproducten. Of voor je haar en hoofdhuid! Want dermacosmetica gaat niet alleen over gezichtsverzorging. In dit blog vertel ik je meer over dermacosmetica. Wat is het eigenlijk, voor wie is het geschikt en wat voor merken zijn er beschikbaar in onze webshop? Ik vertel het je hier.

Ontdek het assortiment dermacosmetica bij Plein.

Wat is dermacosmetica?

Dermacosmetica staat voor dermatologische cosmetica. Dermacosmetische producten worden ontwikkeld in samenwerking met experts op het gebied van huidverzorging. Denk aan dermatologen en apothekers. Deze huidverzorgingsproducten worden extra goed getest en gaan door strenge kwaliteitscontroles. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dat vele voordelen heeft voor je huid! Daarnaast zijn dermacosmetica hypoallergeen. Dat betekent dat er weinig tot geen kans is op allergische reacties. De ingrediënten zijn hier namelijk zorgvuldig op uitgezocht. Vaak bevatten huidverzorgingsproducten parfum, wat kan zorgen voor een nare reactie of een droge huid. Dermacosmetica zijn over het algemeen parfumvrij en daardoor veilig te gebruiken voor elk huidtype.

Voor wie zijn dermacosmetica geschikt?

Doordat dermacosmetica zo goed getest worden, door strenge kwaliteitscontroles gaan en hyoallergeen zijn, zijn ze heel erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid en huidproblemen. Denk aan droogheid, roodheid, eczeem of acné. Dermacosmetica helpen ook tegen irritatie en jeuk. Voor veel soorten huidproblemen dus.

Een gevoelige of onrustige huid heeft ook een zachte aanpak nodig en dermacosmetica zijn hier speciaal voor ontwikkeld. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus! Daarnaast kun je dermacosmetica natuurlijk ook gebruiken als je geen huidproblemen hebt, maar bewust bezig bent met een goede huidverzorging.

Onze dermacosmetica merken

In onze webshop hebben we verschillende merken dermacosmetica, waaronder Eucerin, La Roche Posay, Bioderma, Benzac, SkinCeuticals, Neutrogena, Dermablend en Vichy. Hieronder vertel ik je graag meer over een aantal van deze merken.

eucerin

Eucerin

Eucerin heeft intensieve onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen om de kwaliteit van hun huidverzorgingsproducten te waarborgen. Hieraan stellen ze hun eigen normen. Met als doel: jouw huid gezond en stralend houden. Daarbij garandeert Eucerin dat de producten veilig zijn en goed worden verdragen door elke huid.

Niet alleen je gezichtshuid kan gevoelig of onrustig zijn, maar ook je hoofdhuid. Misschien heb jij daar ook wel eens last van gehad. Eucerin heeft een speciale Dermo Capillaire shampoo die een kalmerend effect heeft op een droge en jeukende hoofdhuid. Met deze shampoo voed en verzorg je jouw hoofdhuid, waardoor je haar een gezonde glans krijgt en de jeuk en droogheid wordt verlicht.

la-roche-posay

La Roche-Posay

Als tweede La Roche-Posay. Dit merk gelooft in een beter leven voor een gevoelige huid. Al hun producten worden getest op allergieën en getest op de zeer gevoelige huid. Ze garanderen een langdurig beschermende formule en de producten bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering. Het assortiment van La Roche-Posay in onze webshop bestaat onder andere uit verschillende balsems, wasgels, oliën en hydraterende crèmes. Alles wat je nodig hebt voor een ultieme verzorging.

De Lipikar Melk van dit mooie merk bevat bijvoorbeeld een herstellende formule, verrijkt met cold-cream en thermaal water dat bekend staat om zijn van nature kalmerende en beschermende eigenschappen. Een heerlijk product voor de droge, kwetsbare en gevoelige huid.

vichy

Vichy

Een ander zeer populair merk met dermatologische producten is Vichy. Een merk dat al in 1931 is opgericht door een visionaire arts. Bij de samenstelling van hun producten houdt Vichy niet alleen rekening met huidverzorging, maar zet zich ook in voor duurzaamheid en bescherming van het milieu. Het geheime ingrediënt van dit merk is natuurlijk mineraliserend water van Vichy, dat ontspringt in een beschermd vulkanisch gebied in Frankrijk.

Vichy heeft een hele mooie Slow Age lijn. Een echte aanrader om te proberen is de Vichy Slow Age Fluid. Dit is een ideaal product voor de eerste verzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

Ontdek het assortiment dermacosmetica bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!