Welke deodorant kies jij?

Plein | vrijdag 12 september | Verzorging

deodorant

De keuze voor een deodorant spray, roller of stick is persoonlijk. In dit blog beschrijven we de verschillende varianten en de diverse voor- en nadelen zodat je de juiste keuze kunt maken tussen een spray, roller of stick.

Bekijk hier het complete assortiment aan deodorant op Plein.

Welke deodorant?

Het aanbod aan verschillende deodorants is erg groot. Zo kun je kiezen tussen een spray, roller of stick. Welke voor jou het fijnste is, hangt vooral af van jouw eigen voorkeuren. In deze blog vertellen we je per soort de voor- en nadelen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Deodorant spray

De meest bekende en verkochte deodorant is de deodorant spray. De spray variant is in vergelijking met een roller een zeer hygiënische variant, omdat de fles van de spray niet in aanraking komt met je huid. Het aanbrengen van deze variant is zeer makkelijk, echter is het nadeel dat je vaak overal deo verspreidt. Daarnaast zijn deodorant sprays groter in formaat, dus voor onderweg kan dit lastig zijn. Gelukkig zijn er ook handige minivarianten op de markt. Deze neem je gemakkelijk mee in je tas. Handig voor een dagje shoppen, op kantoor of naar een festival.

Deodorant roller

Deodorant rollers zijn eigenlijk bijna hetzelfde als de sprays, alleen zit de vloeistof dan in een roller. Een deodorant roller werkt discreet en je maakt echt huidcontact door de roller tegen je oksel aan te drukken. Dit is ook meteen het nadeel van een roller, omdat je dan ook steeds eventuele bacteriën van je huid oppakt en die terug rolt in de roller. Daarom is het ook niet raadzaam om een roller te delen met iemand, terwijl dit met een spray natuurlijk geen probleem is.

Deodorant stick

Naast de spray en roller variant zijn er ook nog deodorant sticks. Een deodorant stick is meestal wit of gel-achtig en steekt echt uit, als een harde balsem. De witte sticks hebben een zeer goede werking. Net als bij rollers is er bij sticks natuurlijk ook huidcontact, waardoor bacteriën e.d. ‘opgenomen’ kunnen worden door de stick.

Bekijk hier het complete assortiment aan deodorant op Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.