De voordelen van een slaaptrainer

Plein | vrijdag 23 september | Baby accessoires

slapen met een slaaptrainer

Jonge kinderen hebben nog geen besef van tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat jouw peuter elke ochtend om zes uur naast je bed staat. Of eerder, als je pech hebt. Een slaaptrainer biedt dan uitkomst. Een slaaptrainer (ook wel slaapwekker genoemd) leert jouw kind op een gemakkelijke en leuke manier om langer in bed te blijven. Beter voor jouw én zijn of haar nachtrust. Bovendien helpt het jouw kind bij het ontwikkelen van tijdsbesef. Benieuwd? Wij vertellen je alles over de voordelen van een slaaptrainer en hoe een slaapwekker precies werkt.

Ontdek hier het volledige assortiment baby en kind accessoires op Plein.nl

Waarom een slaaptrainer? 

Kinderen hebben nog geen besef van tijd. Hierdoor begrijpen ze niet dat het om vijf uur ’s ochtends nog echt nacht is en ze dus, voor hun en jouw nachtrust, nog even moeten gaan slapen. Doordat kinderen geen tijdsbesef hebben, ervaren zij donker en licht ook anders. Als het donker is, is het nacht en als het licht is het voor hen ochtend. Iets wat in de zomer- en wintermaanden natuurlijk niet opgaat. Een slaaptrainer helpt jouw kindje te begrijpen wanneer het bedtijd is en wanneer het tijd is om op te staan.

Wat zijn de voordelen van een slaaptrainer? 

Een slaaptrainer is een handig hulpmiddel om jouw kind:

  • te helpen bij het ontwikkelen van tijdsbesef.
  • te helpen te begrijpen wanneer ze mogen gaan slapen.
  • te helpen te begrijpen wanneer ze mogen opstaan.
  • te stimuleren om in bed te blijven.

slapen met een slaaptrainer

Voor welke leeftijd is een slaaptrainer geschikt? 

Een slaaptrainer is het meest geschikt voor kinderen die vrijwel de hele nacht doorslapen, maar vaak erg vroeg wakker zijn. Een slaaptrainer kan je gebruiken vanaf de leeftijd van 18 tot 24 maanden. Vanaf deze leeftijd kunnen ze een eenvoudige slaapwekker prima begrijpen. Jouw dreumes, peuter of kind hoeft namelijk nog geen klok te hoeven kijken. Door eenvoudige vormen en kleuren vertelt de slaaptrainer of het tijd is om te gaan slapen of dat het ochtend is.

Hoe werkt een slaaptrainer? 

Een slaaptrainer of slaapwekker is een speciaal klokje dat jouw kind op een leuke en eenvoudige manier laat weten wanneer ze moeten gaan slapen en wanneer ze uit bed mogen komen.

slapen met een slaaptrainer

Door eenvoudige vormen en kleuren is het in één oogopslag duidelijk of het bedtijd is of ochtend. De Alecto baby slaaptrainer werkt met kleuren en vormen. 's Avonds wordt het klokje blauw en verschijnt er een maantje in beeld. In de ochtend is de slaaptrainer oranje en laat het zonnetje zich zien. Je kunt zelf de tijden instellen waarop het maantje en het zonnetje verschijnen. Bijvoorbeeld om 19:00 uur naar bed en 's ochtends om 07:00 uur mag je kindje opstaan. Ook bepaal je zelf de kleurintensiteit van het beeldscherm (zeven standen) en zet je ‘m met één knop eenvoudig aan of uit. Hierdoor is de slaapwekker ook prima als nachtlampje te gebruiken. Iets wat veel kinderen erg fijn vinden ’s nachts.

Extra fijn: de Alecto baby slaaptrainer heeft geen snoer (wel zo’n veilig idee) en werkt niet op batterijen. Je laadt ‘m eenvoudig op via het stopcontact. De slaaptrainer geeft zelf aan wanneer het tijd is om ‘m op te laden. Afhankelijk van de mate van gebruik en de kleurintensiteit is dit ongeveer 1 à 2 keer per week. De slaaptrainer laadt snel op en is hierdoor binnen no-time weer klaar voor gebruik.

Doordat de Alecto baby slaaptrainer ook een klokje is, leert jouw kindje spelenderwijs hoe uren en minuten werken. Als ze wat ouder zijn, kunnen ze hierdoor gemakkelijk zien of het bijna zeven uur (en bijvoorbeeld stilletjes in bed kunnen gaan lezen of spelen) of pas vijf uur en daarom nog even moeten gaan slapen.

Wat is de beste slaaptrainer? 

Bij het kiezen van een slaaptrainer is het belangrijk om te kijken naar welke functionaliteiten jij belangrijk vindt. Vind je het fijn als de tijd zichtbaar is of is een kleur voldoende? Moet de slaaptrainer ook voorzien zijn van een wekker of muziekjes? Al deze mogelijkheden kan je in overweging nemen.

slapen met een slaaptrainer

De Alecto Baby slaaptrainer helpt je kindje een tijdsbesef te ontwikkelen, biedt structuur door de kleuren (blauw en oranje) en symbolen (zon en maan), werkt ook als nachtlampje en heeft een alarmwekker. Ideaal dus voor kindjes die net iets te vroeg wakker worden in de ochtend. Ook erg leuk: de slaaptrainer van Alecto Baby is verkrijgbaar in vier varianten. Zo is er de standaard witte variant van de Alecto Baby slaaptrainer, een slaaptrainer met het hoofdje van een aap en eentje van een tijger. Deze drie klokjes hebben een cijfer display en een handvat aan de bovenkant waardoor je ze gemakkelijk meeneemt en ergens neerzet. De Alecto Baby slaaptrainer in de vorm van een konijn toont de tijd in de vorm van een 'echte' klok en heeft speelse oortjes aan de bovenkant. Kortom: voor ieder kindje is er een leuke en handige slaaptrainer te koop!

Ontdek hier het volledige assortiment baby en kind accessoires op Plein.nl

Fotografie door Ashwien.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.