Welke foundation past bij mij?

Plein.nl | dinsdag 14 april | Make-up

welke-foundation

Je gebruikt een foundation om je huid mooi glad en egaal te maken, zodat je een mooie basis hebt voor de rest van je make-up. Een foundation kan rimpeltjes en lijntjes verdoezelen en zorgt voor een stralende teint! Er zijn veel vrouwen die moeite hebben met de keuze van de kleur van de foundation. Elk merk heeft verschillende soorten in het assortiment. Dit komt omdat er heel veel huidtypes en huidtonen (kleuren) zijn. Maar waar begin je dan met zoeken naar de foundation die bij jouw huid past? In dit blog geven wij je wat tips voor het vinden van de perfecte foundation voor jouw huid.

Bekijk hier het ruime assortiment aan foundation bij Plein.

De perfecte foundation voor jou

Een foundation is de basis voor de rest van je make-up. Een goede foundation zorgt voor een mooie en egale teint. Veel mensen vinden het echter lastig om de juiste kleur en dekking te vinden. Wij geven je daarom de beste tips zodat je de perfecte foundation vindt.

Welke dekking van foundation?

Als je huid maar weinig oneffenheden heeft, dan kun je het beste kiezen voor een transparante foundation. Deze zorgt voor een natuurlijk effect en een natural look. Meestal zijn deze transparante foundations vloeibaar. Je kunt in dit geval ook voor een getinte dagcrème of BB crème kiezen. Als je wel last hebt van (veel) oneffenheden, dan raden wij je aan om een foundation te gebruiken die meer dekking geeft. De wat meer dekkende foundations zijn vaak verkrijgbaar in vloeibare of compacte texturen.

Welke kleur foundation?

Nu is het tijd voor het belangrijkste aspect: het kiezen van de juiste kleur! Gemiddeld zijn er binnen een merk zes kleuren van één soort foundation verkrijgbaar. Test de verschillende kleuren op je kaaklijn en/of op je kin en kies de kleur die overeenkomt met jouw huidskleur. Als de kleur samensmelt met je huidskleur, dan heb je de juiste te pakken! Test het dus altijd eerst op de huid voordat je het aanschaft, anders heb je een grote kans op een miskoop! Twijfel je toch over de kleur? Dan kun je beter een iets te lichte foundation kopen en op kleur brengen met poeder en blush dan dat je een iets te donkere foundation koopt.

Foundation aanbrengen

Je hoeft niet altijd je hele gezicht te voorzien van foundation. Breng het alleen aan op de plekken waar de huid wat onrustig en / of roder is. Breng je foundation aan met je vingers, een kwast of een spons/beautyblender(met deppende bewegingen).

Bekijk hier het ruime assortiment aan foundation bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.