De beste voeding voor je huisdier

Plein | vrijdag 23 september | Hond

Prins blog

Herfst, de tijd van windvlagen en regenbuien. De tijd van… hatsjie! Gezondheid! Dé tijd bij uitstek dus om te werken aan je weerstand. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor je hond en kat is het belangrijk om te zorgen voor een goed immuunsysteem. Het klinkt misschien een beetje gek, maar gezond het najaar ingaan begint bij je darmen. In dit blog leggen we je uit hoe dat zit. 

Ontdek het volledige assortiment van Prins op Plein.nl

Extra ondersteuning voor de darmflora

In het darmstelsel wonen duizelingwekkend veel bacteriën die een dier helpen gezond te blijven. Die verzameling bacteriën noemen we de darmflora. Die speelt een belangrijke rol bij de vertering van voedsel en de bescherming tegen ziekteverwekkers. Als de darmflora niet in balans is, kan je dier ziek worden. Dat maakt het heel belangrijk om de darmflora zo optimaal mogelijk te houden.  

Prins blog

Prebiotica en probiotica, wat is dat? 

Voedingen met prebiotica en/of probiotica kunnen de darmflora extra ondersteunen. Er zit maar één letter verschil tussen beide namen, maar prebiotica en probiotica zijn twee verschillende dingen.  

  • Prebiotica zijn natuurlijke voedingsvezels. Je vindt ze vaak op de verpakking vermeld staan als chicorei en fructo-oligo-sacchariden, oftewel FOS. Deze voedingsvezels vormen een lekker hapje voor probiotica.  
  • Probiotica zijn de micro-organismen die van nature voorkomen in een goede darmflora en de darmen gezond houden. Deze micro-organismen zijn inactief in de voeding en komen pas in actie als ze het darmstelsel hebben bereikt. Daar gebruiken ze zuurstof. Dat zorgt ervoor dat goede bacteriën die geen zuurstof nodig hebben beter kunnen groeien en ziekteverwekkers juist minder kans hebben. 

Voeding met een plus 

De Protection voedingen van Prins voor honden en katten zijn voedingen met een plus. Ze bevatten nét dat beetje extra om je hond of kat in balans te brengen en te houden. Prins VitalCare Protection kattenvoedingen bevatten prebiotica en Prins ProCare Protection en Protection Croque hondenvoedingen prebiotica én probiotica voor extra weerstand. Uniek aan de Protection voedingen is ze ook speciaal geselecteerde kruiden en celmineralenmixen bevatten, plus nog een aantal andere waardevolle ingrediënten. Ze zijn bovendien vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen én proefdiervrij. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet:

  • Prins ProCare Protection Super Active Hondenvoer is een geperste voeding voor opgroeiende en actieve volwassen honden van middelgrote en grote rassen. Deze volledige voeding, verrijkt met zalmolie, FOS, probiotica, kruidenextracten en Schüssler celzouten, houdt jouw hond in goede conditie en zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht!
  • Prins VitalCare Protection Adult Fit Kattenvoer is een voeding speciaal voor volwassen actieve katten en katten die buiten komen. Deze voeding is verrijkt met kruidenextracten & Schüssler celzouten voor de juiste ondersteuning van jouw kat, is rijk aan kip en bevat hoogwaardige voedingsvezels die bijdragen aan een gezonde darmflora. De voeding bevat speciale mineralen (hexametafosfaat) die de vorming van tandplaque helpen te verminderen.
  • ProCare Croque Basic Excellent is een krokante voeding voor volwassen honden tot circa 8 jaar met een gemiddeld energieverbruik. Deze volledige gezonde voeding bevat ingrediënten die bijdragen aan een evenwichtige darmflora en een gezonde huid en glanzende vacht. Dankzij een aangepast energiegehalte helpt deze voeding je hond in optimale conditie te blijven. Ook verkrijgbaar in mini formaat.

Prins blog

Heeft mijn dier iets extra’s nodig? 

Sommige dieren kunnen wel wat extra’s gebruiken. Bijvoorbeeld omdat: 

  • Ze in de groei zijn
  • Of juist al wat ouder
  • Veel sporten of een drukke leefstijl hebben
  • Na een ziekte moeten herstellen
  • Hun lichaamsbouw om iets extra’s vraagt 

Goed om te weten dan dat er voedingen zijn waarmee je de darmen van je dier en daarmee zijn weerstand een extra boost kunt geven. En dan nu: naar buiten! Lekker een frisse neus halen en genieten van de herfst!  

Ontdek het volledige assortiment van Prins op Plein.nl

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.