Hoe collageenpoeder zorgt voor een stevige en stralende huid

Elisha | maandag 19 april | Verzorging

collageenpoeder-vital-proteins

Collageen, de laatste tijd zie je het steeds vaker voorbij komen. Collageen lijkt het tovermiddel te zijn om huidveroudering tegen te gaan. Maar wat is het eigenlijk precies en waar is het goed voor? In deze blog vertel ik je meer over de voordelen van collageen en mijn ervaringen met het collageenpoeder van Vital Proteins.

Ontdek het assortiment collageenpoeders van Vital Proteins bij Plein.

Wat is collageen?

Collageen is het eiwit dat het allermeest voorkomt in je lichaam. Het is na water de meest voorkomende stof in de huid. Het is een belangrijk bestanddeel van alle bindweefsels. Collageen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid elastisch blijft, zodat je een stralende en strakke huid hebt. Maar daarnaast is het ook belangrijk voor je haar, nagels, botten en pezen. Voor je hele lichaam is het dus superbelangrijk dat het voldoende collageen bevat. Jouw collageenniveau kun je verhogen door genoeg te bewegen en collageenrijk te eten. Denk hierbij aan voedsel met proteïnen en oliën, vezels, vetzuren en natuurlijk fruit en groenten. Witvlees, quinoa, zalm, bonen, linzen, noten, bladgroenten, bessen en citrusfruit zijn ware collageen-bommetjes. Probeer daarnaast suikers zo veel mogelijk te voorkomen. Suiker bindt zich namelijk aan collageen en that's not good. Daarnaast is het zeker een aanrader om wat extra collageen in de vorm van collageenpoeder tot je te nemen. Bijvoorbeeld het collageenpoeder van Vital Proteins.

Waarom collageen van Vital Proteins?

Collageen kun je zien als de lijm die alles in je lichaam bij elkaar houdt. Van nature maakt je lichaam collageen aan, maar als je ouder wordt neemt die natuurlijke collageenproductie af. Dat betekent dat je huid minder elastisch en flexibel wordt. Oftewel; er verschijnen fijne lijntjes en je krijgt een slappere huid. Wist je bijvoorbeeld dat je na je dertigste ongeveer 1% collageen per jaar verliest? Door extra collageenpoeder in te nemen kun je je huid soepel en stevig houden. Vital Proteins heeft al veel mooie resultaten gezien bij klanten (google maar eens ;-)) en ook ik ben fan van dit product!

Ik gebruik het nu een paar weken en wat ik vooral merk is dat mijn nagels sterker zijn en mijn haar voelt een stuk voller. Om echt goed te beoordelen wat het voor mijn huid doet, moet ik het denk ik nog wat langer gebruiken en dat ga ik ook zeker doen. Ik heb namelijk even wat reviews opgezocht op Amerikaanse websites en ik kwam veelbelovende voor en na foto’s tegen na gebruik van Vital Proteins!

Hoe gebruik je collageenpoeder?

Vital Proteins heeft veel verschillende soorten collageenpoeders, dus meer dan genoeg keuze:

collageenpoeder-vital-proteins-kokos

Vital Proteins Collageen Creamer met Kokossmaak bevat per portie 10 gr hoogwaardige collageenpeptiden van runderen en is gemaakt van biologisch kokosmelkpoeder, bekend om zijn Medium Chain Triglycerides (MCT)-gehalte. Ik vind deze smaak echt superlekker. Ideaal voor iedereen die net zo gek is op de smaak van kokos als ik.

collageenpoeder-vital-proteins-vanille

Vital Proteins Collageenpoeder met Vanillesmaak is ook zo'n favoriet. Bevat dezelfde voordelen als de andere collageenpoeders van Vital Proteins maar dan met een lekkere vanillesmaak. Perfecte toevoeging aan je ontbijt of een smoothie.

collageenpoeder-vital-proteins-matcha

Vital Proteins Matcha-collageen is afkomstig van hoogwaardige Japanse matcha groene thee en grasgevoerde runderhuiden om de hoogste kwaliteit en maximale voedingswaarde te garanderen.

collageenpoeder-vital-proteins-marine

Vital Proteins Marine Collageen is een premium eiwit dat gemaakt is van zeedieren. Marine Proteins Collageen - een niet-gearomatiseerd poeder bevat 12 g hoogwaardige witte viscollageenpeptiden per portie.

collageenpoeder-vital-proteins-peptides

Vital Proteins Collageenpoeder Peptides heeft een neutrale smaak en is hierdoor ideaal voor in je ochtendkoffie. Ook deze collageen poeder is gemaakt van grasgrazende runderen, wat zorgt voor een hoogwaardige, duurzame bron van collageen.

Vital Proteins raadt aan om elke dag 20 gram te nemen om de elasticiteit van je huid te verbeteren. Je krijgt het beste resultaat als je dit echt elke dag doet, dus niet maar een bepaalde periode. Het gebruiken van collageenpoeder moet echt onderdeel worden van jouw levensstijl.

De poeders kun je mengen met alles wat warm of koud is. Denk aan een glas water, een kop thee of koffie, of door je smoothie. Zelf neem ik elke ochtend een Acaï Bowl, echt een superlekker ontbijtje, en hier voeg ik een schep Marine Collageen van Vital Proteins aan toe. Deze variant heeft een neutrale smaak en door mijn Acaï Bowl proef ik daar niks van. Er zijn verschillende varianten in de webshop van Plein verkrijgbaar, dus ik zou zeggen probeer er gewoon wat uit om te kijken welke jij het lekkerst vindt!

Ontdek het assortiment collageenpoeders van Vital Proteins bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!