Cellulitis verminderen

Elisha | donderdag 8 april | Verzorging

cellulitis verminderen

Bijna iedere vrouw kent het wel, van die vervelende putjes of kuiltjes bij je billen of bovenbenen, oftewel cellulite. Misschien ken je het als sinaasappelhuid of cellulites (al is dat laatste officieel wat anders), zo wordt het in de volksmond namelijk ook wel genoemd. Het liefst willen we natuurlijk allemaal een prachtige en gladde huid en zo min mogelijk oneffenheden. Maar helaas is het zo dat meer dan 80% van de vrouwen cellulite heeft. Wat is het precies, hoe krijg je het? En nog belangrijker, hoe kom je er van af? Hoe verminder je cellulite? In deze blog lees je er meer over.

Bekijk hier het assortiment om cellulitis te verminderen bij Plein.

Wat is cellulitis?

Cellulitis is een verschijning dat vaker bij vrouwen voorkomt dan bij mannen als gevolg van verschillen in de manier waarop vet, spier- en bindweefsel verdeeld zijn in de huid. Je herkent cellulitis aan putjes of kuiltjes bij je billen of bovenbenen en dijen. Dit zijn de meest voorkomende plaatsen waar cellulite zich ontwikkelt doordat deze gebieden gevoelig zijn voor vetophopingen. De knobbeligheid van cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord. Dit leidt tot de karakteristieke veranderingen in het uiterlijk van de huid.

Cellulitis of cellulite? In de medische wereld wordt cellulitis vaak gebruikt als term voor een bacteriële infectie van de huid en de weefsels onder de huid. Cellulite is de officiële benaming voor een sinaasappelhuidje, maar is dus niet gerelateerd aan de aandoening die bekend staat als ‘cellulitis’. Omdat cellulitis in de volksmond wel vaak wordt gebruikt om hiermee een sinaasappelhuidje aan te duiden, gebruiken wij ook de term 'cellulitis' in dit artikel.

Hoe ontstaat cellulite?

Vaak wordt gedacht dat overgewicht de belangrijkste oorzaak is voor het ontstaan van cellulite. Dit kan zeker een rol spelen, maar het is niet de belangrijkste reden. Wat namelijk ook meespeelt is of je er genetisch gezien aanleg voor hebt (slap bindweefsel), of je last hebt van hormonale schommelingen, of je huid veel UV-straling krijgt en of je weinig beweegt of ongezond eet. Als vrouw kom je er dus bijna niet onderuit en helaas verdwijnen die putjes en kuiltjes niet zomaar.

Oorzaken van cellulite

  • Erfelijkheid
  • Dikte van de huid
  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Hoeveelheid en de verdeling van het lichaamsvet
  • Hormoonhuishouding. Bij zwangerschap en bij medicijnen die de hormoonhuishouding uit balans brengen zoals de anticonceptiepil en zware antidepressiva zijn een boosdoener.

Cellulitis verminderen

Last van cellulite en wil je graag van je cellulite af? Door af te vallen en veel te sporten neemt de vetlaag af en de neemt de spiermassa toe, hierdoor gaat de huid er weer strakker uitzien. Daarnaast bieden schoonheidsinstituten behandelingen aan met diverse apparatuur en kan je producten gebruiken om je cellulitis te verminderen

Bindweefselmassage

Een goede manier om je cellulitis te verminderen, is doormiddel van een bindweefselmassage. Door een bindweefselmassage maakt het lichaam elastine- en collageenvezels aan. Dit zorgt voor een soepelere huid en aanmaak van nieuwe huidcellen. De verkleefde cellen, die zorgen voor de putjes en kuiltjes, komen los en maken plaats voor een zichtbare stevigere huid.

Anti cellulite producten gebruiken

Naast een maandelijkse bindweefselmassage zijn er ook speciale producten op de markt om cellulites te verminderen. Deze geven je huid een extra boost en maken het weer stevig en glad.

Bovendien ondersteunen deze producten bij de vetafspraak in de onderste huidlagen, helpen ze bij de afvoer van afvalstoffen en stimuleren ze de vochthuishouding in je lichaam. Hierdoor wordt de zichtbaarheid van cellulite vermindert. Ik heb drie hele fijne producten uitgeprobeerd die ik graag met jullie deel.

nivea-goodbye-cellulite-verminderen

Nivea Q10plus Verstevigende Good-Bye-Cellulite Gel

Als eerste de Good-Bye Cellulite Gel van Nivea. Ik ben al jarenlang fan van Nivea. Vooral van de geur van de producten! Die heerlijke geur ken je vast, echt typisch Nivea. De Verstevigende Cellulite Gel bevat een krachtige formule waarmee je cellulite zichtbaar vermindert. Binnen 2 weken voelt je huid een stuk steviger aan en binnen 3 weken is de cellulite zichtbaar minder. Je huid wordt gladder en steviger. De structuur van dit product vind ik heel erg fijn. Het is niet te dik, smeert lekker en trekt goed in je huid.

collistar-firming-talasso-scrub

Collistar Firming Talasso Scrub

Dan de Firming Talasso Scrub van Collistar! Dit is een van de bestverkochte scrubs wereldwijd. Ik vind deze scrub echt heerlijk. Een mooie grote pot, ruikt superlekker en je huid voelt echt mega zacht en glad nadat je het hebt gebruikt. Ik heb ‘m nu een paar keer gebruikt en het voelt echt als een spa aan huis. De scrub bevat regenererende exfoliërende zeezouten, kersenextract, essentiële oliën en vitamine E. Een lekkere boost voor je huid dus!

cellulitis-verminderen-weleda

Weleda Birch Cellulite Oil

Tot slot de anti cellulite olie van Weleda. Dit product wordt geleverd in een mooie glazen fles en heeft een zuurfrisse geur. Ik hou hier wel van, lekker kruidig! En het mooie van deze, de olie bevat geen synthetische geur-, kleur- en conserveringsmiddelen. Goed voor je huid dus. De olie is perfect voor de droge huid met imperfecties. Smeer het op de plekken waar je cellulite hebt en masseer het lekker in. Ideaal voor dagelijks gebruik! Bijvoorbeeld als je net uit bed komt, of onder de douche vandaan komt. Na een tijdje gebruiken wordt je huid weer stevig, elastisch en glad!

Bekijk hier het assortiment om cellulitis te verminderen bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!