Broze nagels herstellen

Elisha | dinsdag 15 juni | Verzorging

broze nagels herstellen

Ontdek het assortiment nagelverzorgingsproducten bij Plein.

Mooie, verzorgde nagels en handen zijn een must. Of je nu gaat voor gelakte nagels - van klassiek rood of nude tot een uitbundige kleur - of alleen gaat voor een mooi doorzichtig lakje. Met verzorgde nagels maak je direct een goeie eerste indruk. Helaas kan het gebeuren dat na een aantal keren lakken of het gebruik van gellak of acrylnagels, je nagels beschadigd raken. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om af en toe een break in te lassen zodat je nagels kunnen herstellen. Daarnaast kan onderstaand stappenplan je helpen om je broze nagels weer te fixen.

Hoe ontstaan broze nagels?

Broze nagels herken je aan het feit dat ze dunner en kwetsbaarder worden. Ze scheuren makkelijker en breken snel af. Deze beschadiging kan ontstaan door het vaak wassen van je handen, het gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen. Je nagels worden hierdoor kwetsbaarder. Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden. Het gevolg hiervan is dat je nagels splijten en afbladderen. Daarom is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen zodat ze sterk, mooi en gezond blijven.

Broze nagels door gellak

Het gebruiken van gellak is een perfecte manier om lang te genieten van mooi gekleurde nagels. Ze kunnen tegen een stootje en groeien met je nagels mee. Als je de gellak verwijdert, kunnen je nagels wat dunner aanvoelen, omdat gellak vrij zwaar voelt. Het is niet zo dat nagels ook daadwerkelijk dunner worden na het dragen van gellak, wel kunnen je nagels beschadigen als je de gellak er probeert af te krabben. Dan neem je namelijk al snel een deel van je eigen nagel mee. Het verwijderen van gellak is geen pretje voor je nagels, omdat ze erg uitdrogen van de aceton die daarvoor nodig is.

Broze nagels door acrylnagels

Acrylnagels zijn bij uitstek geschikt als je zelf geen lange nagels hebt, maar dit wel graag wilt. En ze zijn beschikbaar in alle kleuren van de regenboog. Wees je er wel van bewust dat kunstnagels je eigen nagels kunnen beschadigen. Bij het plaatsen van kunstnagels moeten je eigen nagels opgeruwd worden en als dit te grondig gebeurt kunnen je nagels dunner worden. Ook het verwijderen zorgt voor beschadiging. Het is daarom extra van belang om je nagels erna goed te verzorgen, zodat ze weer snel herstellen.

Broze nagels herstellen

Broze en kwetsbare nagels zijn minder soepel en sterk en kunnen hierdoor sneller splijten. Ze voelen vaak wat dunner aan en scheuren sneller. Met onderstaande tips maak je je nagels weer sterk en gezond zodat ze beter tegen een stootje kunnen.

herome nagelolie

1. Gebruik nagelolie

Help je nagels snel te herstellen door ze dagelijks in te smeren met nagelolie, bijvoorbeeld met de Nourishing Nail Oil van Herôme. Deze olie voedt droge, harde en broze nagels en stimuleert de groei. Het beschermt en verzorgt ook de nagelriemen, waardoor ze mooi zacht blijven.

2. Verzorg je nagelriemen

Het verzorgen van je nagelriemen is een must. Regelmatig gebruik van de Instant Cuticle Remover van Sally Hansen voorkomt problemen met de nagelriemen. Deze revolutionaire gel zorgt ervoor dat een teveel aan nagelriem wordt verwijderd. Op deze manier zijn je nagels snel weer in conditie.

verzorgende handcreme

3. Gebruik een handcrème

Hydratatie is key voor een snel herstel van kwetsbare, droge nagels na het dragen van gellak of acrylnagels. Gebruik bijvoorbeeld dagelijks een handcrème, zoals deze frisse variant van Sence. Deze is speciaal voor droge handen en is ook nog eens in een handige pocketsize, ideaal voor onderweg! De geur van deze handcreme is ook onwijs lekker. Of smeer een paar keer per dag met de handcrème van Zarqa (ook te gebruiken als een heerlijk handmasker). Deze crème trekt snel in, maakt je handen intens zacht en je hebt er maar een klein beetje van nodig.

sence nagelmasker

4. Verwen met een handmasker

Verwen je handen daarnaast eens in de week met een hydraterend handmasker. Het Hydraterend Handmasker voor Droge Handen van Sence geeft een intensieve behandeling om je handen te verzachten en diep te hydrateren. In slechts 20 minuten worden je handen gevoed met vitamine E, karitéboter, rozenbloem, anijs en olijvenextract. Echt een aanrader!

5. Verzorgende nagellak

Wil je even een break van je nagellak, maar wil je wel mooie verzorgde nagels met een kleurtje? De verzorgende nagellak van Essie Treat, Love & Color, is ideaal voor zwakke en broze nagels. Deze nieuwe lakjes combineren het beste van nagelverzorging en -kleuring in één. Ideaal als je nagels wel wat extra care kunnen gebruiken, maar je wel wilt genieten van een verzorgd en mooi kleurtje. De Treat, Love & Color formule laat de nagels ademen en is daarnaast verrijkt met verzorgend collageen en kamille extract. Verkrijgbaar in meerdere kleuren dus volop keuze voor iedereen!

Nog een extra tip is om je nagels wat korter te houden en altijd maar één kant op te vijlen. Zo is er minder kans op scheuren of breken. Ook is het slim om tijdelijk geen nagellak te gebruiken als je je nagels sneller wilt herstellen.

Ontdek het assortiment nagelverzorgingsproducten bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!