Bescherming en verzorging van de huid in de zon

Elisha | maandag 2 mei | Verzorging

zonnebrand

De zomer staat alweer bijna voor de deur en dat betekent: ZON! Heerlijk, maar wanneer je besluit om de zon in te gaan is het belangrijk dat je je goed insmeert met zonnebrandcrème, want voor je het weet ben je verbrand. Door teveel zonlicht raken de elastinevezels in je huid beschadigd en hierdoor veroudert je huid vele male sneller. Daarnaast hebben vele onderzoeken aangetoond dat de kans op huidkanker vergroot wordt door te vaak en te lang in de zon te liggen. Door de juiste zonnebrandcrème te gebruiken en je huid goed te verzorgen kan je alsnog lekker genieten van de zon.

Ontdek het complete assortiment zonbescherming bij Plein.

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon?

De zon is heerlijk. Het zorgt ervoor dat we ons vrolijker voelen. Ook wordt er onder invloed van de zon vitamine D aangemaakt, wat goed is voor onder andere botopbouw. Maar de zon is ook schadelijk. De schadelijke stralingen van de zon kunnen huidkanker veroorzaken én verouderen je huid. Gelukkig zijn er manieren om je huid optimaal te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Smeer je huid goed in

Bescherm je huid tegen de zon door je huid een half uur voordat je naar buiten gaat goed in te smeren met een zonnebrandmiddel. Blijf je gedurende de dag goed insmeren, minstens eens in de twee uur. Als je huid in contact komt met zand of water, smeer dan vaker dan eens in de twee uur. Je verliest de bescherming van zonnebrandmiddel ook als je veel zweet, herhaal het insmeren dan ook frequenter en wees niet te zuinig met zonnebrandmiddel. Smeer je royaal in, zodat het voor je gevoel ietwat overdreven lijkt, dat biedt je huid de beste bescherming. De filters in de producten werken optimaal wanneer ten minste 30 ml per keer over het lichaam wordt uitgesmeerd. De meeste mensen gebruiken nog niet eens de helft! Ga dus niet te zuinig met zonnebrandcrème om.

Je huid heeft niet alleen bescherming nodig als je gaat zonnebaden, maar ook als je even naar de sportschool fietst of gaat winkelen. Het komt vaak voor dat mensen zich vergeten in te smeren wanneer ze maar kort naar buiten gaan. Maar je kunt ook in korte tijd huidbeschadiging oplopen, dus smeer je huid altijd in ook als je maar even naar buiten gaat. Tip: Vergeet niet je lippen te beschermen tegen de zon met een lippenbalsem speciaal voor UV bescherming.

Wat betekent de SPF op een zonnebrand product?

Het is belangrijk om een zonnebrandmiddel te kopen met een beschermingsfactor die het beste bij jouw huidtype past. Begin, vooral ook op vakantie, altijd met een hogere SPF tot je een licht tintje opgebouwd hebt. De SPF (Sun Protection Factor) oftewel de beschermingsfactor, is een maat voor hoe goed een zonnebrandproduct beschermt tegen een UVB straling. In feite wordt met de SPF weergegeven hoe lang een zonnebrandcrème effectief blijft op de huid. Zonnebrandcrèmes worden volgens hun SPF ingedeeld in verschillende klassen:

  • Lage beschermingsfactor: SPF 6 tot 10
  • Matige beschermingsfactor: SPF 15 tot 25
  • Hoge beschermingsfactor: SPF 30 tot 50
  • Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+

hawaiian tropic zonbescherming

Hawaiian Tropic zonnebrand

Op zoek naar een fijne zonnebrand die je huid beschermd én heerlijk ruikt? Maak kennis met de bestsellers van Hawaiian Tropic! Het assortiment van Hawaiian Tropic biedt de ideale bescherming wanneer je in de zon bent. De unieke zonneoliën bevatten een perfecte mix van exotische flora, vruchten en natuurlijke ingrediënten. Het merk Hawaiian Tropic omarmt de Hawaiaanse leefstijl, met kernwaarden die key zijn voor een mooi en betekenisvol leven. In elke fles zit zonbescherming, mét een vleugje Hawaii. “Reveal life’s beauty, the Hawaiian way”. En niet alleen goed voor de mens, maar ook voor dieren én de aarde.

Bestsellers van Hawaiian Tropic:

  • De luxe formule van de zonnebrand van Hawaiian Tropic laat je huid stralen en biedt tegelijkertijd een effectieve bescherming tegen de zon. De zonnebrand is vrij van olie en is daarom niet vettig of plakkerig. De zonnebrand bevat citamine C & E, mango fruit extract en shea butter extract, waardoor je huid intens gevoed wordt.
  • Ga je liever voor een spray? Zeg dan 'Aloha’ tegen deze fijne Hawaiian Tropic Zonnebrandolie Argan Olie met SPF30! Beschermd tegen UVA- en UVB-stralen en heeft een heerlijk tropische geur. Doe je ogen dicht en waan je op Hawaii! De formule is rijk aan vitaminen, waardoor huid beschermd én tegelijkertijd hydrateert.
  • Snel een summer glow? Met deze fijne zonnebrand olie laat je je huid prachtig glanzen. De snel absorberende formule bevat Aloë Vera om je huid te verzachten. En door de heerlijke kokosgeur word je direct in tropische sferen gebracht.

hawaiian tropic zonnebrand

Verzorg je huid goed na het zonnen

Hoe zorg je ervoor dat je die zongebruinde huid zo lang mogelijk behoudt en dat je huid goed verzorgt is na al die zonnestralen? Een after sun is het antwoord! Een after sun verkoelt de huid en zorgt voor een beetje extra hydratatie. Door je lichaam lekker in te smeren met een after sun voorkom je dat je huid droog wordt en houd je het lekker zacht. De after sun hydrateert je huid optimaal en zorgt dat je huid gekalmeerd wordt. Dat is ook de reden dat je beter voor een after sun kunt kiezen, dan een reguliere bodylotion. Onze favoriet is de after sun van Hawaiian Tropic. Deze exotisch romige kokos body butter is intensief hydraterend en biedt 12 uur hydratatie. Ideaal dus om in te smeren voor het slapen gaan. De after sun ruikt heerlijk (hallo kokos!) en zorgt voor een intens zachte huid.

Ontdek het complete assortiment van Hawaiian Tropic bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!