Het perfecte badritueel om te ontspannen in bad

Elisha | maandag 18 mei | Verzorging

badritueel-ontspannen-in-bad

Oké ik ga iets opbiechten. Ik ben een workaholic. Vooral in deze periode, nu we extra veel thuis zijn. Het is zo makkelijk om m’n laptop open te klappen en nog even iets te doen voor m’n bedrijf. Dat ‘even’ resulteert dan vaak in een paar uur. Ik slaap daardoor af en toe best gespannen en word dan ook gespannen wakker. Misschien herken je dat gevoel wel? Een beetje extra me-time kan dus echt geen kwaad.

Ontdek het assortiment verzorgingsproducten voor in bad bij Plein.

Badritueel voor heerlijk ontspannen in bad

Een lekker warm bad is de perfecte manier om helemaal te ontspannen. En wist je dat de positieve effecten van een warm bad te vergelijken zijn met een massage? Reden temeer om dat bad vol te laten lopen en te genieten. Maar hoe zorg je nou voor de ultieme ontspanning? Ik vertel het je graag!

1. Plan je me-time moment

Een me-time moment moet ik wel echt inplannen. Klinkt misschien gek, maar het is belangrijk dat ik mezelf die tijd gun om te ontspannen. Wil ik snel snel, dan werkt dat momentje van rust averechts. Lekker in bad terwijl je alleen maar aan het piekeren en aan het stressen bent heeft niet zo veel zin toch? Neem dus echt een moment voor jezelf voor volledige ontspanning.

2. Zorg voor een ontspannen sfeer

Een ontspannen bad begint met een ontspannen sfeer. Dim de lichten, zet kaarsjes aan en zorg voor een warme badkamer door alvast de verwarming aan te zetten. Op deze manier kom je al helemaal in de stemming.

kneipp-badolie-goodbye-stress

3. Kies een heerlijke badolie

In de webshop van Plein ontdekte ik heerlijke badproducten van Kneipp. Waaronder de Badkristallen voor soepele spieren, Badschuim met Mint en Eucalyptus en Goodbye Stress badolie. Deze producten moest ik natuurlijk uitproberen. Vooral de laatste is zeker aan mij besteed!

Een goed badritueel is aan mij wel besteed. Ik kan urenlang in bad liggen en al helemaal als het water ook nog eens heerlijk ruikt, want dat gebeurt met deze Goodbye Stress badolie van Kneipp. De mix van etherische oliën met het warme water zorgt voor heerlijke geuren. Dat geeft mij echt een moment van rust. Natuurlijk moet je dan wel met de juiste mindset het bad in gaan en je volledig overgeven aan de rust en ontspanning.

kneipp-badkristallen

4. Stijve spieren soepel maken

Als ik zo gespannen slaap en werk overdag, heeft m’n nek ook veel te verduren. Werk je net als ik veel achter de computer, dan herken je het vast. Een massage is dan mega fijn, maar een warm bad helpt bij mij ook zeker! Ik heb de Badkristallen met jeneverbes getest en dit gaf mijn badritueel net dat beetje extra. Deze kristallen zijn speciaal ontwikkeld om stijve en vermoeide spieren weer los en soepel te maken. Het zit vol mineralen en oliën waar je lichaam weer nieuwe energie van krijgt.

kneipp-badschuim

5. Vermijd afleiding

Hoe verleidelijk het ook klinkt om in bad je mobieltje erbij te pakken, doe het niet. Kies liever voor een tijdschrift of een boek om te ontspannen. Ook gewoon liggen met je ogen dicht, is de ultieme ontspanning. Even niks moeten, maar gewoon genieten van de warmte van het bad en de heerlijke geuren om je heen.

Ontdek het assortiment verzorgingsproducten voor in bad bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!