Pure voedingssupplementen van AOV

Elisha | maandag 18 oktober | Gezondheid

aov voedingssupplementen

Om voldoende energie te hebben op een dag is het belangrijk om gezond te eten en regelmatig te bewegen. Daarnaast zijn vitamines en mineralen, zoals vitamine C en zink, essentieel voor een normale werking van je weerstand. Deze vitamines en mineralen krijg je van nature al binnen door gezond en gevarieerd te eten, maar soms kan het fijn zijn om dit extra aan te vullen met supplementen. Ben je op zoek naar pure voedingssupplementen die geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen bevatten en die ook nog eens in een groen jasje zitten? Dan zijn de voedingssupplementen van AOV een goede keuze.

Goed om te weten: voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding of gezonde levensstijl.

Ontdek het assortiment voedingssupplementen van AOV.

aov voedingssupplement

AOV voedingssupplementen

Om gezond te blijven is het belangrijk om gevarieerd te eten. Groente en fruit mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, maar soms is het lastig om elke dag genoeg vitaminen binnen te krijgen. Een voedingssupplement is dan een mooie toevoeging op jouw dagelijkse voeding. Supplementen bevatten diverse soorten vitaminen. Denk aan vitamine B1, vitamine C, vitamine D3, maar bijvoorbeeld ook magnesium en zink. Deze vitamines zijn een goede toevoeging aan een gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl.

AOV heeft een uitgebreid assortiment voedingssupplementen, afgestemd op jouw individuele behoeftes. AOV gebruikt natuurlijke vitamines, mineralen en voedingsstoffen die zo dicht mogelijk bij de natuur staan.

80% van alle voedingssupplementen van AOV heeft namelijk een plantaardige capsule. Hierdoor bevatten de supplementen zo weinig mogelijk hulpstoffen. Daarnaast bevatten de capsules geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Echt heel puur dus! Alle voedingssupplementen van AOV zijn BRC-gecertificeerd. Dit betekent dat ze voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en veiligheid. Heel fijn om te weten als je jouw lichaam hiermee voedt.

De supplementen van AOV zijn, zoveel mogelijk, vrij van lactose, fructose, gluten en andere gangbare allergenen. AOV maakt daarnaast gebruik van plantaardige capsules, waardoor het grootste deel van de supplementen passen in een vegetarische of veganistische leefstijl. En extra fijn: de capsules kunnen eenvoudig worden opgemaakt. Hierdoor kan je de inhoud gemakkelijk mengen met je voeding, zoals water of yoghurt. Ideaal als je vaak moeite hebt met het slikken van supplementen.

AOV voedingsupplementen: nu in een groen jasje

Jouw favoriete voedingssupplementen worden bovendien anno 2021 verpakt in een duurzamere verpakking van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Deze verpakkingen hebben minder impact op het milieu omdat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. En ze zijn ook nog eens opnieuw recyclebaar, wat bijdraagt aan een circulaire economie. rPET is geschikt voor voeding en supplementen en zorgt voor gegarandeerde houdbaarheid.

AOV One Daily

AOV One Daily

Wil je een krachtige multivitamine? Dan is onze aanrader absoluut de One Daily. De AOV One Daily heeft bovendien een verbeterde samenstelling. De vitamines zijn vervangen door actieve vormen wanneer deze er nog niet inzaten. Dit supplement bevat 60 tabletten met onder meer:

 • Vitamine A
 • Vitamine B2
 • Vitamine B3
 • Vitamine B5
 • Vitamine B6
 • Foliumzuur (vitamine B11)
 • Vitamine B12
 • Biotine (vitamine B8)
 • Vitamine C
 • Vitamine D3
 • Vitamine E
 • Calcium
 • Magnesium
 • Selenium
 • Zink

Vitamine C, zink en selenium dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem en magnesium ondersteunt de normale spierwerking en de instandhouding van sterke botten. De verbeterde samenstelling bevat nu ook vitamine B2, B12 en foliumzuur in actieve vormen en calcium en magnesium als organische verbinding met citraat.

Vitamine B12 activeert onder andere je natuurlijke energie in het lichaam en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Foliumzuur is goed voor de gemoedstoestand en draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid. Daarnaast zijn deze supplementen nu ook vrij van titanium dioxide.

De AOV One Daily is in tabletvorm en hoef je maar één keer per dag te nemen.

Wanneer moet ik een multivitaminen nemen?

Het advies is om een multivitaminen tijdens de maaltijd in te nemen. Dit helpt namelijk bij de opname van belangrijke stoffen in jouw lichaam. Bovendien kan je een multivitamine, als aanvulling op je dagelijkse voeding, het hele jaar doorslikken, dus niet alleen als de 'R' in de maand zit. Je lichaam heeft namelijk het hele jaar door behoefte aan vitamines en mineralen.

Naast een multivitamine, die je lichaam voorziet van de belangrijkste vitamines en mineralen, kan het soms wenselijk zijn om dit extra aan te vullen met bijvoorbeeld een zink supplement of extra vitamine C.

aov zink extra

Wat zijn voordelen van een zink supplement?

Zink is een mineraal dat niet vanzelf wordt aangemaakt door je lichaam. Je moet dit dus volledig uit je voeding halen. Zo krijg je zink binnen door zuivel, vlees en schaal- en schelpdieren te eten. Maar het zit bijvoorbeeld ook in graanproducten, noten, pitten en linzen. Zink ondersteunt je immuunsysteem en zorgt ervoor dat je sterke botten behoudt. Daarnaast voedt het je huid van binnenuit. Een belangrijk mineraal voor je lichaam dus! Net als bij multivitaminen kan het goed zijn om een zinksupplement toe te voegen aan je dagelijkse voeding. AOV heeft verschillende soorten zinksupplementen in het assortiment. Zo kun je kiezen voor vega capsules, maar ook voor zuigtabletten.

AOV Zink-Extra bevat zink, vitamine C, propolis (gemaakt door honingbijen), en bioflavonoïden (waaronder rutine) en vruchtenextracten van zwarte bes, rozenbottel en acerola-kers. AOV 534 Zink-Extra zuigtabletten bevatten zink en Vitamine C ter ondersteuning van het immuunsysteem en de weerstand en vitamine C zorgt voor extra weerstand bij lichamelijke inspanning (bij een dagelijkse inname van 200 mg vitamine C, naast de dagelijkse aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C). Omdat het een zuigtablet is, wordt het beter opgenomen door het lichaam.

aov ester-c

Natuurlijke vorm van vitamine C

Van vitamine C heb je vast wel eens gehoord, dat kan bijna niet anders. Maar Ester-C is waarschijnlijk nieuw voor je. Voor mij was het dat in ieder geval wel! AOV 310 Ester-C is een gepatenteerde vorm van vitamine C die jouw lichaam goed kan herkennen en ook goed kan opnemen. Deze vorm van vitamine C is een niet-zure vorm van vitamine C en daarom mild voor maag en darmen en is gedurende lange tijd werkzaam in het lichaam.

Vitamine C zorgt voor een goede weerstand en ondersteunt de afweer. Maar het is ook belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden, voor je bloedvaten en voor een gezonde huid. Vitamine C is een antioxidant en dat betekent dat het je lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf. Tot slot is het ook belangrijk voor de opname van ijzer in je bloed. Oftewel, vitamine C heeft een hele belangrijke functie voor je lichaam! Het 310 Ester-C supplement van AOV is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten, want het heeft een plantaardige capsule.

Ontdek het assortiment voedingssupplementen van AOV.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!