Alles over vitamine C

Plein | woensdag 4 januari | Voedingssupplementen

vitamine c

Dit betreft een advertentie.

Vitamine C is één van de bekendste vitamine. Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Een belangrijke vitamine dus. Maar wat zijn precies de voordelen en hoeveel vitamine C per dag heb je nodig? Wij vertellen je het graag in deze blog.

Wat is vitamine C? 

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en de werking van het zenuwstelsel. Vitamine C heeft een anti-oxidatieve werking en helpt bij de bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en zonlicht.

Ons eigen lichaam is niet in staat om zelf vitamine C aan te maken. Om voldoende vitamine C binnen te krijgen, is het belangrijk om voldoende voedsel met vitamine C te eten.

Waar zit vitamine C in? 

Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen. Met name bepaalde koolsoorten (boerenkool en spruitjes), rode paprika, zwarte bessen, kiwi's, aardbeien en sinaasappelen zit boordevol vitamine C.

Hoeveel vitamine C per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is 75 milligram. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen boven de 14 jaar. Zwangere vrouwen hebben 85 milligram nodig en als je borstvoeding geeft is het advies 100 milligram.

Waarom vitamine C slikken?

Door gevarieerd en gezond te eten, krijg je voldoende vitamine C binnen. Zorg ervoor dat je minimaal 350 tot 500 gram groenten en twee stuks fruit eet op een dag.

Toch kan het, ondanks je gezonde levensstijl en voedingspatroon, voorkomen dat je extra ondersteuning nodig hebt. Je kunt er dan voor kiezen om extra vitamine C te slikken in de vorm van een voedingssupplement. Een voedingssupplement is uitsluitend ter aanvulling en is geen vervanging voor een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Vitamine C is in verschillende vormen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een tablet, kauwtablet, capsule, poeder, bruistablet of vloeibaar in de vorm van druppels of spray.

vitamine c a.vogel

A.Vogel Echinaforce met extra vitamine C

Wil je je weerstand extra ondersteunen? A.Vogel Echinaforce kauwtabletten sterk** is een voedingssupplement op basis van kruiden dat een hoge dosering Echinacea purpurea (rode zonnehoed) van wel 1000 mg Echinacea purpurea-extract bevat. Deze plant ondersteunt de weerstand, helpt de afweer van het lichaam en heeft zo een positieve invloed op het immuunsysteem*. Naast Echinacea purpurea bevat dit supplement ook vitamine C. Vitamine C helpt onder andere bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. A.vogel Echinaforce kauwtabletten met vitamine C is er in twee varianten naast Echinaforce kauwtabletten sterk** +vitamine C voor volwassenen is er ook een speciale kindervariant voor kinderen van 3 tot 12 jaar. 

Goed om te weten: de vitamine C in deze kauwtabletten is van natuurlijk oorsprong en wordt gewonnen uit de vruchten van de acerola-kers (Malpighia punicifolia). De groene onrijpe vrucht van de acerola-kers, die bijna tweemaal zoveel vitamine C bevat als de rijpe vrucht, staat bekend als één van de rijkere bronnen van vitamine C.

vitamine c a.vogel

De kauwtabletten hebben een lekkere framboossmaak en zijn eenvoudig in te nemen op elk gewenst moment van de dag omdat je geen water nodig hebt. Ideaal dus voor onderweg! A.Vogel Echinaforce is vrij van conserveringsmiddelen, lactose, gluten en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

 *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating. **Echinaforce kauwtabletten sterk zijn gebaseerd op 1000 mg Echinacea-extract t.o.v. 490 mg in de basisformule.

Ontdek het volledige assortiment van A.Vogel op Plein.nl

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.