Advies, inspiratie & tips

Welkom op de blog van Plein.nl. Hier vind je volop inspiratie en tips voor de dagelijkse verzorging van jezelf, je gezin, je huishouden en je huisdieren!

Inspiratie & advies

Barbecueën als een Pro: tips en must-have producten

Plein | maandag 5 juni

Hey daar, grillmeesters! Het barbecue seizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om die kolen aan te steken en je grill skills te laten zien. Of je nu een doorgewinterde BBQ-expert bent of net begint met het verkennen van de ku...

Lees verder

Welke pleisters moet je in huis hebben?

Plein | maandag 5 juni

Paracetamol, keeltabletjes, ontsmettingsmiddel. Een aantal dingen die je waarschijnlijk sowieso in huis hebt. Maar ook pleisters mogen niet ontbreken in je thuisapotheek. Essentieel bij kleine snijwondjes of schaafplekjes. Maar welke pleisters moet...

Lees verder

Tandpasta voor de gevoelige en droge mond

Plein | donderdag 1 juni

Heb je last van een droge mond, gevoelig tandvlees of gevoelig mondweefsel? Tanden poetsen kan dan, door het branderige gevoel, als onaangenaam worden ervaren. Dit is vooral iets waar veel mensen naarmate ze ouder worden, last van krijgen. Herkenba...

Lees verder

Maak je voeten klaar voor de zomer

Plein | donderdag 25 mei

De zomer staat voor de deur. Naast hogere temperaturen, veel zon en urenlang flaneren op het terras, betekent dit dat de sandaaltjes en slippers weer uit de kast mogen. Tijd dus om een blik naar beneden te werpen en je voeten de nodige aandacht te...

Lees verder

Een mooie huid van binnen én buiten

Plein | vrijdag 19 mei

Dit betreft een advertentie Een mooie huid willen we graag allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je huid in optimale conditie blijft? De basis van een mooie, gezonde huid is een combinatie van een gezond en gevarieerd voedingspatroon, voldoende hy...

Lees verder

Wat te doen bij constipatie of diarree?

Plein | maandag 15 mei

Je spijsvertering is belangrijk voor de energievoorziening van je lichaam. Echter kan soms het evenwicht in je darmen verstoord raken. Diarree of constipatie kan hiervan het gevolg zijn. Wat je hier precies tegen kunt doen en welke middelen geschik...

Lees verder

Tips bij examenstress

Het doen van examen is voor bijna iedereen een spannende aangelegenheid en sommigen hebben zelfs last van faalangst en examenstress. Stress en angst kunnen een negatieve invloed hebben bij het afleggen van een examen. Wat kan je nu het beste doen m...

Lees verder

Ondersteun je vochtbalans tijdens het sporten

Plein | vrijdag 28 april

Tijdens het sporten verlies je door het transpireren veel vocht. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het sporten voldoende vocht binnenkrijgt. Hierdoor blijft je vochtbalans op peil en voorkom je dat je uitdroogt. In deze blog vertellen we je g...

Lees verder

Minerale zonnebrand

Plein | maandag 24 april

De zomer staat voor zon, genieten en vakantie. Maar ook zeker voor zonnebrand. Het is immers belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Niet alleen in de zomer, als het kwik boven de dertig graden stijgt. Maa...

Lees verder

Tips voor het eindexamen

Plein | maandag 17 april

Het eindexamen is een spannende tijd voor elke student. Het is een tijd waarin je hard hebt gewerkt om je kennis en vaardigheden te laten zien en te bewijzen dat je klaar bent voor de volgende fase in je leven. Het is ook een tijd waarin stress en...

Lees verder