7x tips voor het scheren van je bikinilijn

Plein | maandag 5 september | Verzorging

bikinilijn scheren

Wil je graag je bikinilijn netjes bijhouden, dan is scheren een goeie optie. Het is gemakkelijk, pijnloos en betaalbaar. Voor een mooi, glad resultaat is het belangrijk dat je op de juiste manier scheert. Hiermee voorkom je rode bultjes, jeuk en irritaties. Benieuwd? Wij geven je graag 7 tips waarmee je verzekerd bent van een glad scheerresultaat!

Opzoek naar scheerproducten? Ontdek het complete aanbod scheren en ontharen op Plein.nl

Bikinilijn scheren 

Veel vrouwen kiezen ervoor om hun bikinilijn te scheren. Een veelvoorkomende reden is omdat ze in bikini of badpak verschijnen of omdat ze het zelf prettig vinden. Maar wist je dat maar liefst 82% van de vrouwen na het ontharen last heeft van rode bultjes, irritaties en jeuk? Gelukkig zijn er simpele manieren om ervoor te zorgen dat je een mooi, glad scheerresultaat krijgt. Wij delen ze graag met je!

Tip 1: Gebruik eerst een trimmer 

Heb je relatief veel en lange haartjes? Dan is het verstandig om eerst je bikinilijn te trimmen. Het nieuwste scheermesje van Wilkinson, de Intuition Complete Bikini, is speciaal ontwikkeld voor de vaak lastig te scheren bikinilijn. De Intuition Complete bikini is namelijk een trimmer, styler en scheermesje in één! De trimmer is waterdicht, werkt op een batterij en kan worden ingesteld op drie verschillende haarlengtes. Bovendien biedt de trimmer de mogelijkheid om de contouren nauwkeurig te stylen zodat jouw bikinilijn volledig naar jouw wens kan vormgeven. De trimmer ligt prettig in de hand en dankzij de anti-slip coating kan je, ook onder de douche, nauwkeurig en met precisie werken. Is alles naar wens? Dan draai je ‘m om en kan je je bikinilijn (meer ook je benen en oksels) scheren. Extra fijn: de scheerkop bevat maar liefst 5 mesjes. Het resultaat: een glad scheerresultaat en een zijdezacht gevoel na het scheren.

wilkinson scheermes bikinilijn

Tip 2: Gebruik een schoon en scherp mesje 

Een mooi en glad scheerresultaat krijg je het beste door het gebruik van een schoon en scherp mesje. Vervang je scheermesje dan ook regelmatig. Als het rubber op het mesje begint te vervagen of als de mesjes niet meer mooi glanzen, dan is het tijd voor een nieuwe. Vooral als je je mesje veelvuldig gebruikt, is het belangrijk om hierop te letten. Een bot mesje kan namelijk zorgen voor wondjes. 

Handig! Welk Intuition scheermes van Wilkison je ook hebt (de Complete, Sensitive of Complete Bikini), alle navulmesjes passen op het handvat van jouw vertrouwde scheerapparaat.

Tip 3: Kies een scheermesje dat bij jou past 

Voor het beste resultaat kies je een scheermesje dat past bij jouw wensen en je huidtype. Wilkinson, dé expert op het gebied van scheren, biedt meerdere modellen aan waardoor je altijd een scheermesje vindt dat perfect bij jou past. Goed om te weten: de scheermesjes zijn zo ontworpen dat ze perfect zijn voor het scheren van je bikinilijn maar ook zeer geschikt zijn voor het ontharen van je benen en oksels. Multifunctioneel dus!

wilkinson scheermes

Intuition Sensitive Touch van Wilkinson is speciaal ontworpen voor het scheren van gevoelige zones. Denk hierbij aan de oksels en de bikinilijn. De 3 curse-sensing mesjes glijden moeiteloos langs de contouren van je lichaam. Voor extra verzorging van de gevoelige huid, bevat het scheermesje een door water geactiveerd serum dat helpt bij het voorkomen van irritaties. En, ook niet geheel onbelangrijk, de Sensitive Touch is zeer betaalbaar.

wilkinson scheermes intuition

Heb je een kwetsbare, gevoelige huid? Kies dan voor de Wilkinson Intuition Complete. Het scheerapparaat bevat 5 mesjes die zorgen voor een zijdezacht en glad resultaat. Het scheermesje is zo ontworpen dat je gemakkelijk op zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken komt. Denk hierbij aan je bikinilijn, maar bijvoorbeeld ook je knieën. Extra fijn: het scheermes bevat het hydraterende Skin-Protect-Gel voor extra verzorging.

Tip 4: Gebruik scheerschuim of -olie 

Een scheerschuim of -gel zorgt ervoor dat je huid soepeler wordt en het scheermesje gemakkelijker over je huidt glijdt. Dit zorgt voor minder irritaties. Breng voor het scheren eerst scheerschuim of -gel aan en masseer het goed in. Laat het schuim goed inwerken zodat de haartjes zacht worden. Zo snijden de scheermesjes de haartjes gemakkelijker af en voelt het scheren aangenamer aan. Tip: kies een scheerschuim met verzorgende ingrediënten zoals sheaboter, olijfolie en kokosolie.

Tip 5: Zó scheer je je bikinilijn

Scheer langzaam en zachtjes met de richting van de haargroei mee. Dit is meestal naar beneden.  Houd de huid zo strak mogelijk, maar oefen nooit druk uit. Reinig na elke tweede scheerbeweging het mesje onder stromend, warm water. De haartjes die in een scheermes zitten kunnen namelijk langs de huid schuren en irritaties veroorzaken. En dat wil je natuurlijk niet.

Wist je dat scheren hetzelfde effect als een lichte peeling? Kleine huidresten en schilfers worden verwijderd van het huidoppervlak. Reinig daarom het gebied dat je net hebt geschoren eerst met warm en daarna met koud water. Dit sluit de poriën en verfrist de huid.

Tip 6: Verzorg je huid achteraf

Gebruik na het scheren een verzorgende en kalmerende crème om je huid te hydrateren en te koelen. Dit voorkomt dat je huid later gaat ontsteken. Merk je dat je huid na het scheren erg gevoelig is? Laat je satijnen en kanten slipjes dan even liggen en kies voor altijd goed katoenen ondergoed. Dit zorgt voor minder wrijving en irritatie.

Tip 7: Scrub regelmatig

Scrub regelmatig de geschoren huid om ingegroeide haartjes te voorkomen. Gebruik liever geen grove scrub. Een te grove scrub werkt juist averechts op de vaak gevoelige en kwetsbare huid van je bikinilijn.

Andere opties voor ontharen 

Naast scheren, kan je kiezen voor harsen of waxen. Deze opties zijn vaak wat pijnlijker, maar zorgen er wel voor dat je langer verlost bent van ongewenste haartjes. Ook IPL, ontharingscrème en een epilator behoren tot de mogelijkheden. Wil je een meer permanente oplossing? Kies dan voor laseren. Een zeer effectieve maar weliswaar kostbare methode.

En nog even dit: als je niet wilt scheren, prima. Je doet het (of niet) uiteindelijk voor jezelf.

Ontdek het complete aanbod scheren en ontharen op Plein.nl

Fotografie door Ashwien.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.