5 dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Plein | zaterdag 22 april | Verzorging

zwangerschapsverlof Je zwangerschapsverlof is eindelijk begonnen! De perfecte tijd om het lekker rustig aan te doen en je voor te bereiden op de bevalling. Bovendien heb je nu meer dan genoeg tijd om heel veel leuke maar ook nuttige dingen te gaan doen voordat de kleine zich aandient. Benieuwd wat je zoal allemaal kunt? Wij geven je 5 leuke en nuttige tips met dingen die je kunt doen tijdens je zwangerschapsverlof.

5 dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Geen idee wat je met al die vrije tijd moet? Hieronder vind je 5 dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof.

1. Schoonmaken

Is de nesteldrang toegeslagen? Dan wil je waarschijnlijk het liefste het hele huis overhoop halen voor een grote schoonmaak zodat alles netjes en opgeruimd is als je kleintje wordt geboren. Helemaal niks mis mee, maar zorg dat je tussen het poetsen wel genoeg rust neemt.

2. Me-time

Nu je nog geen kleintje hebt rondlopen (of als je kind(eren) naar de opvang zijn), is het tijd om jezelf te verwennen. Ga daarom naar de kapper of schoonheidsspecialist voor een mooi kleurtjes in je haren of een heerlijke zwangerschapsmassage. Ook thuis zijn er nog genoeg manieren om lekker te relaxen. Wat dacht van je van een heerlijk warm bad met je favoriete badolie? Of kruip op de bank met een grote kop thee en je lievelingsserie.

3. Geboortekaartje

In het laatste trimester is het ook tijd om het geboortekaartje uit te zoeken en alvast een proefdruk te bestellen. Ook slim: bestel de enveloppen en schrijf alle adressen alvast op. Dan hoef je dit niet te doen als je in het kraambed ligt. Op zoek naar een leuk geboortekaartje? Op hippe-geboortekaartjes.nl vind je, zoals de naam al zegt, hippe kaartjes voor jouw kindje. Helemaal aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Bovendien heb je de keuze uit vijf soorten papier en twintig kleuren enveloppen. Ook heel fijn: je kaartje wordt snel en gratis geleverd. geboortekaartjes

4. Fotoboeken (af)maken

Nog heel veel foto's op je computer staan waar je de afgelopen jaren niets mee hebt gedaan? Tijd om deze in te plakken! Ook leuk om alvast een begin te maken met het fotoalbum van je ongeboren kindje. Bijvoorbeeld met foto's van jouw zwangere buik, echofoto's en kaartjes die je wellicht al hebt gekregen om je te feliciteren met je zwangerschap.

5. Quality time met je partner

Na de geboorte van jullie kindje staat je leven even helemaal op z'n kop en draait alles om de baby. Wel zo fijn om dan voor die tijd nog even de nodige quality time met je partner door te brengen. Ga dus vooral 's avonds samen uit eten of boek een nachtje weg.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.