Met de Enzymix mengelingen biedt Beyers een uniek gamma van mengelingen waaraan enzymen zijn toegevoegd. Deze enzymen zijn 100% natuurlijk en volledig smaak- en reukloos. De enzymen worden pas actief na inname van het voedsel, door de omstandigheden in de krop, en zorgen ervoor dat de celwanden van de granen sneller worden afgebroken. Hierdoor nemen de duiven de voedingsstoffen sneller en beter op.
Het resultaat hiervan is drieledig: de duif haalt merkbaar meer energie uit het voedsel, de verteerbaarheid van eiwitten en ruwe celstof ligt aanmerkelijk hoger dan bij traditionele mengelingen en de betere vertering resulteert in zichtbaar minder en drogere mest.
Gerst – tarwe – sorgho rood – dari – cardy – duivenrijst – boekweit – kempzaad – gele millet – kanariezaad – lijnzaad
Koolhydraten 63,52% – ruw eiwit 11,08% – ruwe celstof 6,27% – ruw vet 5,28% – ruwe as 1,86% – lysine 0,32% – fosfor 0,27% – methionine 0,16% – calcium 0,06%