Betadine Zalf 30 gr

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
6,25

Vetvrije Zalf

Betadine vetvrije zalf vormt een ademende, poreuze korst op de wond. Dit maakt Betadine Zalf geschikt voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. De zalf blijft goed aan de wond plakken, waardoor het lang blijft zitten. Ook heb je minder kans op lekken en vlekken dan bij Betadine Oplossing. Naast het verzorgen en desinfecteren van wondjes is Betadine zalf ook geschikt om te gebruiken bij waterwratjes.

  • Voorkomt en behandelt infecties van kleine en grote wonden
  • Verkleint zo de kans op littekens
  • Versnelt de wondgenezing
  • Prikt niet en is daarom kindvriendelijk
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712207037810
Registratienummer 01330
Productnaam Betadine zalf
Registratiecode RVG
ATC-code D08AG02
Netto inhoud 30 GR
GPC-nummer 10000885
GPC-omschrijving Antiseptica/desinfectie
Dosering Op aangedane huid
Maximale dagdosering 1x
Gebruiksadvies Aanbrengen op de wond en afdekken met pleister of gaasje, werkt zolang bruine kleur zichtbaar. Verwissel het verband dagelijks of om de dag, afhankelijk toestand wond. Bij ernstig ontstoken of vochtige wonden elke 4-6 uur aanbrengen om beste werking te behouden. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing Bij een schildklieraandoening niet gebruiken op grote huidoppervlakten. Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Bij pasgeborenen en kinderen alleen gebruiken als het echt nodig is, en op zo klein mogelijk huidopervlak.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Zalf
Te gebruiken bij Te gebruiken voor desinfectie van snij-, brand- en schaafwonden en als desinfectie van de huid voor injecties en bloedtransfusie en van een operatiegebied voor en na een operatie.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij een verhoogde werking van de schildklier (hyperthyreoïdie) of een andere schildklierafwijking dit middel niet gebruiken op grote huidoppervlakken.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking -Vermijd langdurig blootstelling van een grotere hoeveelheid Betadine op de huid. -Wees voorzichtig met het gebruik bij schildklieraandoeningen, nierfunctiestoornissen en bij een huidbehandeling met een middel met kwik. -Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. -Uitsluitend voor uitwendig gebruik.
Huisarts Bij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na één week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is. Bij brandwonden: groter dan ½ hand van persoon die zich heeft verbrand; in het gezicht, op handen of voeten; bij een baby of kleuter.
Werkzame stoffen Povidonjood 100 mg/g
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Desinfectie bij snij-, schaaf- en brandwonden

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe gebruik ik Betadine Zalf?

Breng een dunne laag Betadine Zalf aan op de wond en de huid eromheen. De zalf kan zowel op een open wond als onder een afdekkendverband of pleister worden aangebracht. Verschoon het verband of de pleister 1 tot 2 keer per dag of zo vaak als nodig is totdat de wond dicht is.
Dosering
Tweemaal daags dun aanbrengen op de te behandelen wond. Behandelen totdat de wond gesloten is.

Betadine bevat povidonjodium als werkzame stof. Gebruik dit niet op grote huidoppervlakken bij een door een arts vastgestelde, overmatige werking van de schildklier.
Lees voor gebruik de bijsluiter

Samenstelling

Welke stoffen zitten er in dit middel?
De werkzame stof in dit middel is povidon jodium. Eén gram van dit middel bevat 100 mg povidon jodium.
De andere stoffen in dit middel zijn macrogol 400, macrogol 4000, macrogol 6000 en gezuiverd
water

Productinformatie over Betadine Zalf

  • Merk: Betadine
  • Ean: 8712207037810
  • Artikel: 711-438

Betadine Zalf 30 gr

6,25
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.

Anderen bekeken ook