Aspirine 100 mg 20 tabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
4,15

Bayer Aspirine 100 mg

Aspirine bevat acetylsalicylzuur en behoort tot de pijnstillergroep NSAID s (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). NSAID's hebben een krachtiger pijnstillend effect dan bijvoorbeeld paracetamol maar kennen ook meer bijwerkingen.
Aspirine 100 mg van Bayer werkt koortsverlagend, pijnstillend en ontstekingsremmend. Asperine wordt gebruikt bij koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spierpijn en reumatische pijn. Aspirine 100 mg is speciaal ontwikkelt voor kinderen vanaf 3 jaar (bij kinderen met waterpokken of griep mag acetylsalicylzuur de werkzame stof van aspirine alleen op advies van de arts worden gebruikt). Bayer Aspirine 100 mg wordt ook wel kinder Aspirine genoemd.

 • Aspirine 100 mg is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
 • De werkzame stof is Acetylsalicylzuur. 
 • Werkt koortsverlagend en pijnstillend en ontstekingsremmend
 • In handige doordrukstrip
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091001055
Registratienummer 01414
Productnaam Aspirine 100
Registratiecode RVG
ATC-code N02BA01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 4-6x per dag 1-3 tabletten, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 7-15 tabletten per 24 uur verdeeld over 4-6 toedieningen
Leeftijd 3-12 jaar
Gebruiksadvies De tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen; goed omroeren en opdrinken. Bij kleine kinderen de tabletten fijngemaakt met vloeistof toedienen; eventueel water laten nadrinken. Als een snel effect gewenst is, heeft toediening op de nuchtere maag, of tenminste een half uur voor de maaltijd de voorkeur. Wanneer maagklachten optreden, de tabletten tijdens of vlak na de maaltijd innemen. De tijd tussen twee innames moet bij kinderen minstens 4 uur bedragen. De lagere toedieningsfrequentie is bedoeld voor kinderen in de ondergrens van de desbetreffende leeftijdscategorie. Bij kinderen tot 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken. Niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of op de doordrukstrip na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden, bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij optreden van oorsuizen, gehoorverlies, duizeligheid of wondjes in de mond.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Niet gebruiken bij # Overgevoelig voor salicylzuurverbindingen of astma na gebruik andere NSAID's. Lever-, nier- en hartfunctiestoornissen; een bloedziekte of actieve bloeding. Gebruik methotrexaat en bloedstollingsremmende middelen. Laatste 3 mnd zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking -Niet gebruiken bij kinderen met verschijnselen van griep of waterpokken, zonder overleg met arts. -Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen of alcohol gebruiken, zie bijsluiter -Dit middel kan astma-aanvallen, kramp aan de luchtwegen of andere overgevoeligheidsreacties veroorzaken, zie bijsluiter -Langdurig gebruik van pijnstillers kan hoofdpijn veroorzaken -Regelmatig gebruik kan de nieren beschadigen
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Acetylsalicylzuur 100 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.
Hulpstoffen :
Cellulosepoeder
Maiszetmeel

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Waterpokken of griep bij jongeren
Geef Aspirine 100 slechts op uitdrukkelijk advies van uw arts aan kinderen en jongeren met verschijnselen van waterpokken of griep. Mocht er tijdens het gebruik van Aspirine 100 mg bij deze patiënten sprake zijn van langdurig overgeven, een verminderd bewustzijn of abnormaal gedrag, dan kan dit duiden op het syndroom van Reye. Dit is
een zeer zelden voorkomende ziekte, die onder bepaalde omstandigheden levensgevaarlijk is en waarbij onmiddellijk ingrijpen door een arts noodzakelijk is

Aandoeningen van de luchtwegen
Aspirine 100 kan kramp van de luchtwegen, astma-aanvallen of andere overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Patiënten die lijden aan astma, hooikoorts, neuspoliepen, of andere chronische aandoeningen van de luchtwegen en patiënten die overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen lopen een verhoogd risico.

Let op
-Langdurig gebruik van pijnstillers kan hoofdpijn veroorzaken.
-Regelmatig gebruik van pijnstillers kan de nieren beschadigen.

Dosering

 • Kinderen van 3-6 jaar: 1-2 tabletten per keer, maximaal 7-8 tabletten per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften
 • Kinderen van 7-9 jaar: 2 tabletten per keer, maximaal 10-12 tabletten per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften
 • Kinderen van 10-11 jaar: 2-3 tabletten per keer, maximaal 15 tabletten per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften
 • Voor tieners wordt verwezen naar Aspirine 500

De tijd tussen twee innames moet bij kinderen minstens 4 uur bedragen. De lagere toedieningsfrequentie is bedoeld voor kinderen in de ondergrens van de desbetreffende leeftijdscategorie. Bij kinderen tot 4 jaar wordt toediening gedurende meer dan 2 dagen ontraden. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Wijze van innemen:
De tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen; goed omroeren en opdrinken. Bij kleine kinderen de tabletten fijngemaakt met vloeistof toedienen en eventueel water laten na drinken. Indien een snel effect gewenst is, verdient toediening op de nuchtere maag, of tenminste een half uur voor de maaltijd de voorkeur.
Wanneer maagklachten optreden, dienen de tabletten tijdens of vlak na de maaltijd te worden ingenomen.
Hoe lang kun je Aspirine 100 gebruiken?
Gebruik Aspirine 100 niet langer dan 14 dagen zonder een arts te raadplegen.
Als je bemerkt dat Aspirine 100 te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of
apotheker. 

Let op! Niet gebruiken door maagpatiënten die bij eerder gebruik maagpijn kregen, bij een maag-/darmzweer, maag-/darmbloedingen, overgevoeligheid voor salicylzuurverbindingen of andere soortgelijke pijnstillers, bij leveraandoeningen, ernstige nierklachten, neiging tot bloeden of stollingsstoornissen, behandeling met antistollingsmiddelen.

Samenstelling

Bevat 100 mg acetylsalicylzuur (acetosal) per tablet.
De andere bestanddelen zijn cellulosepoeder en maïszetmeel. 

Productinformatie over Aspirine 100 mg

 • Merk: Aspirine
 • Ean: 8713091001055
 • Artikel: 712-884

Aspirine 100 mg 20 tabletten

4,15
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.