Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook, ook wel aged garlic, aged garlic extract of black garlic genoemd. De eerst witte knoflook (Allium Sativum) van Amanprana fermenteerde 65 dagen bij een temperatuur van 65°C, een luchtvochtigheid van 85% en een droogtijd van 48 uur. Kracht en weldaad vermendigvuldigen zich, waarbij de knoflook zich tranformeert naar een zwarte versie van zichzelf.
Zwarte look is ideaal voor risotto, soep en pasta. Of voeg eens een lepeltje toe aan je aardappel-of wortelpuree, in dressings, salsa’s, als snack, op bruschetta, bij je gebakken of gekookte groenten... Het geeft je gerechten een zoetere en intensere smaak. Een echte smaakmaker.
Zwarte knoflookteentjes: gefermenteerde knoflook* * Biologisch
Geen allergenen informatie bekend
Voedingswaarde per 100 ml Energie1103kj 260 kcal Vet0g waarvan verzadigd 0g Koolhydraten54g waarvan suiker12g Eiwit9,9g Vezels3g Zout0,04g